Ikke til at undvære

Mon ikke, at mange ligesom jeg vil sige, at basilikum ikke er til at undvære.

 

claus20130501_154204_2

 

Til hjemmelavet pesto er den uundværlig, og i selskab med tomater er den sublim.

 

claus20130501_154012 claus20130502_113758

 

Det er en kendt sag, at basilikum har det bedst i drivhuset. På friland er der som regel for koldt.

 

Jeg finder det ikke ulejligheden værd at så basilikum. I stedet køber jeg nogle ’færdige’ planter og flytter dem over i større potter med næringsberiget muld.

 

I løbet af nogle uger kommer de virkelig i vækst, bliver ekstra kraftige og endnu mere velsmagende.

6 kommentarer:

 1. Basilikum bliver købt hvert år, og plantet mellem tomaterne. De kan som du selv siger ikke undværes :)

  SvarSlet
 2. Jeg sår altid selv basilikum, i drivhus, i mistbænk eller sågar på friland. Dem man selv sår bliver efter min menig kraftigere i smagen.

  SvarSlet
 3. Jo vist hører Basilikum til i krydderhaven, men kulinarisk kunne jeg nu godt undvære den, hvis det skulle være. For mig er uundværlige krydderplanter marokansk mynte, fransk esdragon og persille. Men sådan er vi jo forskellige.
  Og så glæder jeg mig rigtig meget til engang midt i den kommende uge. Jeg har nemlig i dag bestilt Klematis' nye køkkenhavebog, og jeg er sikker på, at der er masser af godbidder.
  Happy Gardening
  og velbekomme
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Jo, basilukum er ganske enkelt uundværlig. Det bedste jeg ved er en lille skive italiensk foccaciabrød med Pata negra skinke (sortfodsskinke) og hjemmelavet pesto eller en hjemmebagt pizza med tomat, mozarella, parmaskine, rucola, parmesan og hjemmelavet pesto og jeg er SÅ misundelig på din stenovn, men det varer ikke længe før jeg selv anskaffer en :)

  SvarSlet
 5. Det er et super godt tip som jeg har fulgt lige siden du engang viste det i TV, nemmere kan det simpelthen ikke være. Tusind tak for det:o)

  SvarSlet
 6. Jeg kan huske at du i et haveprogram på tv gav et tip om hvordan man skulle plukke af sine basilikum hvis de skulle gro og vokse optimalt.. hvad var det nu tippet var? :)

  SvarSlet