Kender I uldpil?

En busk, der ofte vækker opsigt her i haven, er en forholdsvis diskret aktør med de smukkeste grå blade.

 

claus20130526_153849

 

Det er uldpil, Salix lanata, og jeg har den flere steder i mine bede som medspiller til f.eks. hvide og rosa blomster.

 

claus20130526_153829 claus20130526_153814

 

Den bliver aldrig for stor, og med sine nærmest nedliggende grene har den en meget fin vækst.

8 kommentarer:

 1. Hej Claus. Er det dig selv, der fotograferer ? Det er nogle sindsygt flotte billeder !!

  Mange hilsener
  Lisbeth Andersen

  SvarSlet
 2. Jeg kender ikke denne. Men kan forestille mig, at den står meget flot til hvid og lyserød. Mon ikke vi får den at se igen i din "Hvide Have" bog? Spændende busk - og helt fantastisk fotograferet.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. Jeg kender godt uldpil. En meget dekorativ plante, der ikke bliver så voldsom. Min veninde har den i sin have og har lovet mig en stikling. Jeg så den da også i et af dine bede, da min mand og jeg besøgte din have her i maj.
  De bedste hilsener
  KIrsten

  SvarSlet
 4. Smuk plante Claus!

  Man får lyst til at række ud og røre ved den :-)

  Dejligt.
  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot. Kendte den slet ikke, men elsker alle de gråbladede. Jeg ved godt, at du også er glad for orange og rød og varme farver, men jeg ER altså mest til de kolde farver og de andre er endnu ikke kommet ind i haven her. :-)).
  Dog har du lært mig glæden ved de svagt gule tulipaner også ;-).

  SvarSlet
 6. Den kender jeg godt og den er også på listen over kommende indflyttere i min have. Så den første gang hos en af min gode bekendte i Hundslund ved Horsens. Jeg så et stort potentiale i den lille busk.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Du er simpelthen plantefristeren over alle tror jeg. Kan jeg leve uden Superparrot efter også at have set Tante Grøns fantastiske tulipanbed live! Næppe. Det samme gælder fristelsen her med uldpil, så dejligt med nye plantedrømme...

  SvarSlet
 8. Så den hos dig her i maj og blev lidt små- forelsket.
  Tog nogle fotos, men var ikke sikker på navnet.
  Super for mig, at du i dag omtaler den.
  Har hentet 2 styks til mit nye hvid/creme bed hos mit plantecenter i dag :-)

  SvarSlet