Mere sjælden end køn?

Det vil nogle måske sige om denne tulipan – ’Superparrot’ – som jeg er vældig glad for.

 

claus20130526_153121

 

Det er, som navnet siger, en papegøjetulipan, og jeg synes, at den med sin grønne chattering er rigtig køn.

 

claus20130526_160114 claus20130526_160010 claus20130526_160019

 

Desværre blomstrer papegøjetulipaner kun én gang. Jeg har i hvert fald kun meget sjældent oplevet, at de er kommet igen sæsonen efter.

 

Hvad siger I? Har I andre erfaringer?

17 kommentarer:

 1. Den ser rigtigt spændende ud, men har absolut ike nogen erfaring med den. - Vil da helt sikkert kigge efter den, så jeg kan få glæde af den næste sæson! :)

  SvarSlet
 2. Jeg elsker sånne planter hvor det grønne sniker seg innpå blomste. Jeg synes den var veldig vakker!

  SvarSlet
 3. Kære Claus,

  den er sjælden, men bestemt også meget meget køn. Ja, den er faktisk helt helt vildt dejlig. Jeg elsker tulipaner med grønne chatteringer. Jeg krydser fingrer for, at du får lov at nyde disse særprægede skønheder flere år i træk, men min erfaring med papegøjer er, at de max blomstrer 2 år. Så er ballet forbi.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Jeg har da en tre eller fire forskellige papegøje tulipaner, som i hvert fald har blomstret 3 år i træk.

  SvarSlet
 5. Hei Claus
  Jeg har noen røde papegøyetulipaner, husker ikke sorten, men de har blomstret i 3 år nå. Er faktisk mer glad i de vanlige, men den du viser her var fristende.

  Hilsen Unni  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg har en flok tulipaner som ligner den temmelig meget til forveksling. Det er en papegøje ved navn Green Wave. Den står for tiden med smukke ballonskørter og ser forrygende ud (synes jeg) med den lyserøde enkle tulipan Pink Diamond. Så jo. Jeg kan utroligt godt lide den. Den får mig til at smile.

  SvarSlet
 7. Jeg syntes den er smuk, og sin egen, hvilket gør den endnu mere tiltalende. Og jeg ville godt have den i haven.
  Jeg har haft en rød parrot som blomstrede to år i træk, tredje år var de næsten væk.
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 8. Jeg har tjekket mine lister - jeg har Air, der også er er en papegøjetulipan, i år, det var 3. år og jeg har Black Parrot, hvor det var 4. år. Så mine erfangeringer er gode. Derudover har jeg også Silver,Parrot, der har hvide hvide striber på bladene, den kniber det desværre med årgang på, udover mindst andet år. Jeg gør ikke andet end 'deadheade' dem og lader dem visne.

  Mange hilsener Anne Mette

  SvarSlet
 9. Normalt er jeg ikke så vild med papegøjetulipaner - så derfor ingen erfaringer herfra - men din rosa/grønne skønhed er da uimodståelig. Pøj pøj med blomstringen - mon løg-gødning kan gøre en forskel?
  Ha' en dejlig dag
  Marie-Louise

  SvarSlet
 10. Jeg har ingen erfaring med papegøjetulipaner - men denne er sart og smuk. Jeg forstår godt, at du synes godt om den - den minder også lidt om spring green med det grønne islæt.

  Den må på "måske" listen til efterårets løgplanteri.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. den har jag också haft men som du säger så blommar den bara en vår men varför är den så??? jag har en röd som är inne på sitt tredje år.
  Det är en helt underbar tid vi lever i just nu.
  ha en fin dag
  önskar Meta

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Jeg har desværre ikke så megen erfaring med tulipaner, dét sås på forårets krukker :o(
  Den skønne Papegøjetulipan fangede også mit øje. Den er skøn. Jeg er vild med tulipaner der har grønlige chatteringer, og særligt viridiflora tulipaner, og min yndling over alle, er da også ´Spring Green´ som du præsenterede hér på bloggen. De kom igen i år i min have, blot var blomsten knapt så stor som sidste år, men stadig dejlig.
  Skønt havevejr idag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 13. Denne papegøjetulipan ser helt anderledes ud end de fleste, synes jeg. Skyldes det vinklen på kameraet eller er den bare mindre "busket"?

  Jeg kan godt lide den grønne farve sammen med den rosa.

  Dejligt at høre at en del sorter godt kan komme et par år i træk, så man gentage sin glæde. Men min erfaring siger mig desværre også at det ikke er noget man kan være helt sikker på. Så meget desto mere kan man glæde sig når det lykkes.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Flaming parrot siges at være en af de bedst tilbagevendende papegøjetulipaner.

  SvarSlet
 15. Lyserød og grøn er en fin farvekombination, synes jeg ihvertfald. Jeg har haft held med at mine papegøjetulipaner kom igen, men kun et år, derefter må jeg ud og sætte nye.

  Helle

  SvarSlet
 16. Hanne Lilleskov Christensen31. maj 2013 kl. 23.29

  Hej Claus

  Her hos os tror jeg, at vi har haft Black Parrot i mindst 30 år. Vi fandt 2 stykker i vores hasselhegn og satte dem over i et bed, hvor de efterfølgende har stået, nogle gange færre end andre år. Vi har ikke gjort noget særligt for dem. De står i et bed hvor de får konkurence af andre stauder.

  Med venlig hilsen

  Hanne Lilleskov

  SvarSlet