Roser i industrielle mængder

Når vi her i haven har roser i industrielle mængder, er det jo fordi vi spænder buskrosernes skud vandret ned. Så kommer der nemlig skud (og dermed blomster) fra alle de sovende øjne. Billederne her er fra i dag.

 

20130516_133920

 

Teknikken har jeg talrige gange fortalt om på tv og i mine bøger, og det er noget, mange er begyndt at gøre mig efter. Lad mig gerne høre om jeres erfaringer.

 

20130516_133721

 

Som det vil fremgå af billederne, har jeg stort held med at have roser i staudebedene, og jeg bryder mig ganske enkelt ikke om roser, der ikke har selskab.

12 kommentarer:

 1. Kære Claus Dalby
  I år er det første gang jeg prøver din metode og det tegner til at blive en susses. Jeg har været barsk i beskæringen af bla. mine historiske roser, så jeg håber meget, der kommer blomster.
  Jeg har ikke så fine stativer som dig, men jeg har brugt de grønne staudestativer, som man kan få i byggemarkeder og planteskoler. Jeg har sat flere sammen omkring hver rose, så de danner en cirkel, og så brugt din anvisning på opbinding.
  De bedste hilsener
  Kirsten


  SvarSlet
 2. Inspirerende ! Har så dårlig erfaring med disse vrange rosene ;))) MEN kanskje jeg bør gi de en sjanse allikevel ...

  Ha en fortsatt herlig dag, min venn!
  ps. mail på vei;)
  STOR KLEM
  anette

  SvarSlet
 3. Hej Claus,

  her bruges metoden også flittigt - Dog på vandrette stål-wirer. Og det virker bare helt efter hensigten :)

  SvarSlet
 4. Hei Claus. Det var et genialt tips! Det skal jeg teste ut i sommer! :-)
  Ha en riktig fin pinse!
  Stein

  SvarSlet
 5. Der mangler vist et 'ikke' men vi forstår det godt :-)

  Mine roser har selskab af Jordbærplanter! Sødt med sødt på:-)

  SvarSlet
 6. Det er et rigtig godt tip du har givet og som du har ret i er blevet meget udbredt - mine erfaringer er begrænsede, men succesfyldte. Desværre må jeg ofte klippe roserne meget langt ned fordi de har stængelsyge og så er der ikke så meget at binde ned.
  Jeg har også altid blandet roser og stauder i bedene, men jeg kan også godt lide en solitær rosenbusk.

  SvarSlet
 7. Et fantastisk trick til større frodighed af mine roser. Skal for føste gang i år afprøve ideen på mine klatreroser. Hvis det bliver en stor succes bliver der inkøbt gittere til alle havens roser - og der er mange :-)

  Hilsen Heike
  havenmedhunden.blogspot.dk

  SvarSlet
 8. Nei, det har jeg ikke hjerte til, de må få være så mye som mulig seg selv

  SvarSlet
 9. Kære Claus,

  Jeg fulgte dit råd sidste år, selv om min New Dawn står op af et espalier på væggen, men det fungerede rigtig fint alligevel. I bunden er jeg langsomt ved at få høstanemoner til at brede sig.

  Til min fødselsdag for nylig, var jeg så heldig, at blive begavet med hele tre af dine udgivelser: Drømmehaver I-II og Mit Haveliv. Boghandleren sagde, at en af dem var sidste tryk, fordi de nu overgik til de små bøger - det er nu synd, for dine fantastiske fotos gør sig abolut bedst i de store bøger. Boghandleren fortalte min mor (som var den glade giver af bøgerne), at han havde mødt dig, og at du simpelthen var sådan et sødt, rart og fuldstændig usnobbet menneske, og det kan vi jo sagtens forestille os :-)

  Endelig må jeg fortælle, at jeg har læst Klematis udgivelsen om den engelske haverejse, som jeg synes er rigtig fint skrevet, men hvor jeg dog savnede, at du selv havde været ude og tage fotos, for det er du nu bedst til, og det er absolut ment som en stor kompliment. Jeg er klar over, at forfatteren måske kan blive ked af at høre det, men du har simpelthen et fantastisk øje for havefotos.

  Kærligst,
  Christel Tajo-Hjenner - som nu har fået fire høns i haven

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Du må sørge for, at de får de stativer i Bilka, dem er vi simpelthen nødt til at have.

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Simpelthen en fantastisk måde du får roserne til at blomstre rigere på.
  I min have har jeg primært historiske roser og Austinroser - er de sidstnævnte også egnede til at binde ned? - De virker mere stive i stænglerne, og jeg kan være bange for at være for voldsom ved dem.
  Ha´en dejlig dag :-)
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 12. Jeg fik på denne måde vakt en udtjent kobberrose til live igen. Var ynkelige og strittende, da vi overtog huset her, men nu har den fundet livsviljen og er en skøn og tæt rosenbusk.

  Dejlig dag herfra
  Katinka

  SvarSlet