De første pæoner er sprunget ud i dag!

Er den ikke skøn denne cremefarvede pæon – ‘Claire de Lune?

 

Den er ikke til at stå for, synes jeg.

 

20130606_132424

 

20130606_132404

14 kommentarer:

 1. Den er meget lækker. Jeg har selv haft en pæon i sådan ca. 10 år, men den har kun blomstret en enkelt gang. Man siger, at pæoner ikke kan lide at blive flyttet på, så jeg ved ikke, om der er andre gode råd til at få gang i blomstringen?

  Måske lidt Claus Dalby muld vil hjælpe? ;-)

  SvarSlet
 2. Tror att det är en skröna att man inte kan flytta pioner. Men det dröjer ett tag innan blommar hos mig - men jag väntar så gärna.

  SvarSlet
 3. Pæoner er pragtfulde, både i haven ,og en stor vase fyldt med pæoner kan man da slet ikke få øjnene fra.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 4. Jeg glæder mig som et lille barn til at mine springer ud!
  Og tak - Claus - du bærer en stor del af æren for at jeg har fået min barndoms drøm om et hav af lupiner opfyldt. Det er dit trick med at skære hul på frøskallen, der har givet stor succes med forspiring.

  SvarSlet
 5. Så flot den er..smuk..:-)
  Mine pæoner er ikke sprunget ud endnu, varer nok nogen dage før de gør det.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. --TIL STRIBEN.PÆONER MÅ IKKE PLANTES DYBER END DE STÅR I POTTERNE,SÅ VIL DE IKKEW BLOMSTER. VH.Gurli

  SvarSlet
 7. Smukke smukke, mine er ikke kommet så langt endnu :-) elsker denne tid
  Kh lena

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Dejlige enkle pæoner du her viser. Med natviol i baggrunden. Min ene lille træpæon har blomstret et stykke tid, men den første "rigtige" pæon sprang også ud hos mig i dag. Desuden fik den følgeskab af den første rose. Stanwell Perpetual. Den starter ballet tidligt og går som regel hjem som den sidste :-)

  SvarSlet
 9. jo, skønne er de. Jeg venter på, at knopperne skal "briste" hos mig. Jeg har først i år plantet hvide, så jeg må vente lidt, før de er så langt, at de blomstrer. Jeg plantede sidste år en masse i et område, der blev overgroet af skvalderkål, men jeg har fundet de fleste igen her i ugen, så de kan åbenbart godt klare skvalderkålen - med lidt hjælp altså.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. @ striben: pæoner må ikke stå dybere end med 3 cm jord over sig, ellers blomstrer de ikke.
  Vi har i år plantet 4 pæoner i et lille bed og Marie Lemoine blev flyttet med fra min gamle have og står nu med mange knopper, så de kan godt flyttes.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  ´Claire de Lune´... præcis ligeså ynde- og sjælfuld som Debussy´s ´Claire de Lune´. Henrivende smuk.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Hvor er den da vidunderlig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 13. Var til pæon foredrag for nylig m Marianne fra paeonhaven.dk. Tog mange noter:
  Benmel Hestemøg
  Kan godt lide lerjord. Plante i rosenjord, hvis sandjord.
  Silkepæoner plantes helt op. Lige under jordoverfladen.
  10 cm dybt ved træpæon, (podes på silkepæon) lige som roser.
  Flyttes hvis den ikke trives. /Mette

  SvarSlet