En skøn frøstjerne

Den første frøstjerne, der blomstrer her i haven – og har gjort det i et par uger – er akelejefrøstjerne, Thalictrum aquilegifolium.

claus20130618_201134

 

Den er med sine lette blomster så smuk og fin og et fantastisk akkompagnement til for eksempel prydløg.

 

claus20130618_201154

 

Billederne viser en forholdsvis ny sort – ’Black Stockings’ – der med sine mørke stængler vækker berettiget opsigt.

7 kommentarer:

 1. frøstjerne er en virkelig smuk vækst. Jeg skal nok have min flytte, da den efterhånden er gemt bag en busk, så den ses ikke rigtig :)

  Er der ikke noget med, at den også fås i lysegul??

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 2. Den er rigtig fin. Vi har i år plantet violfrøstjerne, dobbelt violfrøstjerne og klokkefrøstjerne. Men der er altså flere interessante frøstjerner. Håber den dukker op i Bilka næste år. God aften.

  SvarSlet
 3. Ih hvor er den fin! Jeg har i år forsøgt mig med selv at så violfrøstjerne, men de er stadig ganske små. Måske man skulle købe sig en magen til din ;)

  SvarSlet
 4. Ih hvor er den fin! Jeg har i år forsøgt mig med selv at så violfrøstjerne, men de er stadig ganske små. Måske man skulle købe sig en magen til din ;)

  SvarSlet
 5. Jeg er vild med Akelejefrøstjerne! Jeg har opdaget at den ene jeg ellers kun havde, nu har selv sået sig flere steder:-)
  K.Gro

  SvarSlet
 6. En dejlig farve. Jeg har sået violfrøstjerner i en krukke i år - men frøposen er blæst væk, så jeg ved ikke helt hvad det er, der kommer op i mine krukker. Så det er spændende!! Jeg kan først se det, når de blomstrer.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Frøstjerner er een af de planter man ikke kan få for mange af...........den viste er skøn og nu på listen af must-haves.

  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet