Endnu en skøn lupin

Mange har kastet deres kærlighed på den lyserøde lupin ’Blossom’.

 

20130617_155446 20130617_153313

 

 

Den er da også dejlig, men efter min mening er ’Persian Slipper’ ligeså skøn.

 

20130617_153319

 

Denne lavendelblå dejlighed har jeg i krukker udenfor det nye drivhus.

16 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Ja det er næsten ikke til at vælge,de er alle skønne på hver sin måde,hvordan gik det med dine husfred som du ville lave i tern?

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 2. Hej Claus.De er da bare smukke......er det nogle der kommer i Bilka.Eller hvor har du købt dem?
  Hvis du har tid vil du så give mig et pat link ang.Hampton Court Flower Show.Skal der over i juli.Hilsen Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 3. Disse lupiner ser noget tættere ud end de "almindelige" lupiner, vi har her i haven i Tokkerup ... Smukke er de, og sikke en farve!

  Til Jette: Ang. Hampton Court Flower Show, så prøv Google (som har svar på næsten alt!) eller [ HER ] på deres officielle website.

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Fantastisk farve, elsker Lupiner og det gør mine snegle i sommerhuset desværre også:((
  Kender du et godt råd her?
  Kh Pia

  SvarSlet
 5. Hej,
  vet någon om det är möjligt att köpa frön till den här vackra lavendel blåa lupinen?

  SvarSlet
 6. Den er godt nok meget blå!
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 7. Lupiner er virkelig skjønne. Nydelig den lavendelblå fargen! Her i Norge har myndighetene bestemt at lupinene skal utryddes, det vil si dem som vokser langs veien. De har funnet ut at den er skadelig for mangfoldet. trist, men sant.

  SvarSlet
 8. En dejlig dyb blå farave. Og det er rigtigt, dine lupiner virker meget mere tætte end de få jeg har. Det ligger måske i sorten.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Det er et rigtigt smukt bud på en true blue lupin. Den lysere blå som du viste fra Paris, forelskede jeg mig også hovedkuls i.

  Jeg elsker lupiner. Håber aldrig den bliver dømt i bad standing i den danske natur, for så tror jeg godt, jeg kunne blive anklaget for civil ulydighed eller blomsterkriminalitet. Den er et sindbillede på dansk midsommer og den SKAL bare være der, samtidig med at hylden og den vilde kørvel også blomstrer.

  Jeg har leget Claus Dalby og set ikke mindre end 8 fantastiske haver i weekenden. Hvor er det fascinerende at se, hvor stor personlighed, der kan lægges i en have. Skønt at komme østpå, hvor de dejligste roser og pæoner allerede står i fuldt flor.

  Kære Eliane og John.

  Vi glæder os MEGET til at se jer til sensommer- gardenparty her i Flade Bakker. Håber I finder et overnatningssted:o)

  Efter lørdagens uvejr vil jeg nu samle mod til, at vove mig ud i haven og se, hvor stor skade slagregn og voldsom blæst har forvoldt. Forhåbentlig har vejrguderne udvist en smule barmhjertighed.

  Ønsker alle nogle dejlige solskinsdage.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 10. PS:

  Eliane, har I prøvet at forhøre jer hos de to B&B`s, der findes her i Flade?

  Får havegæster fra Sjælland idag, som har booket en overnatning hos den ene af disse.

  Pøj pøj....

  Kærlige solskinshilsner

  SvarSlet
 11. Jeg kæmper med mine lupiner. De bliver ædt af små grå dyr - jeg har forsøgt at vande med et middel mod skadedyr, hvilket ikke hjælper. Nogle gode forslag til hvorfor de bare ikke vil gro i min have når de vælter frem langs motorvejen - tænker at de må da have bedre leve betingelser i min have end langs motorvejen!?
  Håber der er nogen der har nogle gode råd - for lupiner er da den fineste blomst!
  /Sabine

  SvarSlet
 12. Lupiner gør meget godt for et staudebed - og er også ret effektive til at dække jorden, så vi slipper for at luge. Eneste minus (hvilket nok ikke er helt retfærdigt at kalde det) er frøstandene, som ikke er så kønne. Jeg napper dem af i det omfang jeg orker - og får jo så også lidt ekstra blomstring som kvittering ;-)

  SvarSlet
 13. Kære Trine - det går fint med husfreden, som står i forskellige potter. Tern har jeg dog ikke fået lavet.

  SvarSlet
 14. Kære Karoline - nej, de kan ikke sås, da de er stiklingeformeret.

  SvarSlet
 15. Tack för svaret Claus,
  Får lägga namnet i minnet o hoppas att nån säljer dessa härligheter i Sverige eller Finland.
  Om.jag skulle få möjlighet att besöka Danmark, är det nån här som.säljer dessa?

  SvarSlet