Grønt i grønt

Jeg elsker kvan, og jeg elsker grønne blomster. Derfor er en af mine yndlinge lige nu den over to meter høje almindelige kvan, Angelica archangelica.

20130616_114859

 

Jeg har også mange andre kvan med røde, rosa og hvide blomster. De springer ud senere, og så får I også dem at se.

6 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Jeg forstår så godt din begejstring - hvor er den bare fantastisk! Sådan én må jeg ganske enkelt eje - kan den mon fås i Bilka?
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Den er lækker! Personligt synes jeg meget bedre om denne end den røde fætter.

  SvarSlet
 3. Nu forstår du jo også at fotografere, så den tager sig aldeles bedårende ud. Jeg har i år sået den røde - for længe siden - og der er nu endelig ved at komme noget op i krukken. Jeg håber det er kvanen. Men den hvid/grønne model her på billedet må jeg bestemt overveje til næste år. Kanske den er med i din "hvide" bog.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 4. Hmmm...mine blomstrer ikke, de er ellers plantet ud sidste år og er nogle ganske store planter efterhånden. Bare de nu når det!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Kære Celsiana
  Den er megt, meget nem at så. Man dropper bare nogle frø der, hvor man vil ha' den, og til næste år kommer den op med noget grønt for så at blomstre andet år, så en smule tålmodighed skal der til.
  Og en advarsel! Man skal sørge for at befri planten for frøstandene, inden den selv finder på at smide dem, for ellers har man dem over hele haven - og rådyrene elsker den også. En overgang havde jeg nogle kvan bagest i et bed med hegn foran. Det satte de let og elegant over og landede midt i planterne, så de nærmest splittedes ad. Det så rærligt ud!
  Happy (Wildlife)gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Prøv at lave en kvan-snaps! Det er nok med en lille stump stængel i vodka eller Brøndum - lad trække en 3-4 dage. Der giver en forunderlig drik med en MEGET overraskende, let parfumeret smag! Fin til fisk!

  Skal i øvrigt efter planen prøve at sylte kvan - åd det som slik i min barndom :-)

  SvarSlet