Ikke til at undvære

Den skønne knopurt, Centaurea montana, kan jeg simpelthen ikke undvære i haven.

 

claus20130610_070153_2

 

Og det skyldes (naturligvis!), at den giver haven det vilde udtryk, som jeg hele tiden eftertragter.

 

claus20130610_070147_2 claus20130610_070141

 

Den blå er den mest almindelige, men der findes også hvide, rosa og violette.

 

Sidstnævnte, som I ser her, hedder ’Violetta.

8 kommentarer:

 1. Der var engang jeg var lidt modvillig imod denne plante. Men ikke mere. Jeg har en der er noget mørkere end den du viser. Den venter kun på at jeg skal plante den det rigtige sted :-)
  God weekend til jer alle
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Kære Claus. Det er en skøn farve. Vi har den blå og den passer såmen godt til vores andre krukker.
  Kære Jytte. Jeg tror der kommer mange til din "åben have" til august, der er næsten ikke til at opdrive et værelse nogen steder fra lørdag til søndag.
  Vi glæder os meget :)
  Venlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 3. Jeg må give dig mit kompliment. Mennesker som er gennemførte uanset hvad, har jeg bare så stor respekt for :-) god weekenden
  Mvh lena

  SvarSlet
 4. Jeg havde den engang i haven, men blev så irriteret på den, at jeg gravede den op til stor fortrydelse i dag. Dog ser jeg, at den kommer nærmest som ukrudt udenfor hækkene fra flere haver her omkring :) I dag synes jeg, at det er en rigtig dejlig staude, som jeg som sagt fortryder jeg kasserede for en del år tilbage.

  Ha' en dejlig aften :)

  SvarSlet
 5. Min far kaldte den ukrudt og bekæmpede den med hård hånd, men jeg var nok ikke helt fair for Allerede som lille pige blev jeg ved med at plante nye. De groede vildt i nærheden, udvandret fra en have, så det var ret nemt at få fat i frø :)
  Der er kommet en ny fin, næsten sort, en. Jeg har nu altid selv mest været til de blå og hvide.

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 6. Jeg elsker den.... Men syntes altid den vælter - incl sine naboer..,, nogen der har et godt råd?
  Kan den afkortes lisom rølliker og andre stauder?
  Hilsen
  Rikke fra Fyn

  SvarSlet
 7. Rikke den er meget villig til livet, så den skyder fint hvis man klipper den ned, jeg klipper altid min ned når den er afblomstret. Det giver ofte en ekstra blomstring og een er lidt lavere anden gang. Hvis man vil holde styr på den uden det virker for opstyltet så virker det godt ( hos mig, men det er jo smag og behag) at stikke en kreds af tynde grene med sidegrene og det hele ned omkring den, helst før den bliver for høj.
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 8. Alene den skønne farve gør jo, at den skal med i overvejelserne.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet