Kender I denne kongelys?

Verbascum ’Gainsborough’ hedder den. Jeg holder så meget af dens måneskinsgule farve.

 

claus20130621_135230

 

De almindelige gule kongelys er lidt for skrappe i tonen til mig. Og nej; den kan desværre ikke dyrkes fra frø. Den skal stiklingeformeres ...

8 kommentarer:

 1. Meget smuk. Den almindelige kongeurt er kraftigere i stænglen, og her på Sankt Hans dag skal det lige nævnes, at kongelyset har været anvendt som fakler efter at være blevet dyppet i harpiks eller voks. Desuden har planten været dyrket i klosterhaver som lægemiddel mod hoste, så hvis faklen oser lidt, kan man samtidig få kureret hosten - smart ;-)

  mvh
  Mette

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Gainsborough er fantastisk. Men er kun etårig her hos mig i hvert fald. Jeg har den i det hvide bed sammen med bl.a. Digitalis Lutea. Men jeg håber du har tid til at svare på hvad den hvide skønhed er.

  SvarSlet
 3. Jeg havde slet ikke tænkt på at lave stiklinger af kongelys. Jeg kan mærke at det skal prøves nu.
  Jeg forsøger med flox fortiden og det ser ud til man godt kan. Livet er fantastisk :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 4. Kære Marianne - vær opmærksom på, at det her er rodstiklinger, du skal tage. Kh Claus

  SvarSlet
 5. WOW - den er fantastisk!!!
  Og tak for den gode historie Mette :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Hvor er den fin og sart, men en skam at den ikke kan frøformeres, det forekommer mig at Kongelys kun har een stor pælerod, så jeg vil ikke kunne finde ud af at tage rodskud :(

  SvarSlet
 7. Da jeg ikke har læst mange blogs i mange måneder, er jeg noget bagud. Er du sikker på, at man ikke kan så den? Hos RHS skriver de, at man skal sørge for at pille de afblomstrede blomster af, da den ellers selvsår meget villigt? Man kan også købe frø forskellige steder. Verbascum (Cotswold Group) Gainsborough. Jeg skriver det bare fordi, det jo tit er meget nemmere at få fat i frø end at få tilsendt planter, hvis man ikke har den.

  HIlsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle - selvfølgelig er jeg sikker på, at man ikke kan så den. Ellers ville jeg jo ikke skrive det! Den er steril. Tro mig ...

   Slet