Video d. 2. juni 2013 – fra Monets Have

20130530_144446

 

11 kommentarer:

 1. Tusind tak, Claus, for et herligt gensyn med Monets skønne have, åkanderne, den grønne bro og det søde lyserøde hus! Kan sagtens genkalde mig fornemmelsen fra dengang Flemming og jeg besøgte stedet for ca. 15 år siden!
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 2. Hej Claus.

  Tak for videoen - jeg har desværre aldrig været der, men min første havebog var Monets have. Jeg tror, det der gør hans have speciel, er at han var kunstner. Vi kender hans malerier og lever os ind i stemningen via dem.

  Tak fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Tak for kigget inden for i kunstnerens have - har set mange af hans billeder på Den impressionistiske Samling i Paris - dejlige billeder :-)
  Ligesom dig undrer jeg mig over blandingen af lyserøde og røde pelarginier i så store mængder - tænker ikke, at det ville have faldet i Monets smag - helt forkert og malplaceret i den øvrige sammenhæng.
  Jeg glæder mig til gensynet med haven i Giverny til september - tak for dejlige billeder :-)
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  Tusind tak for en skøn video, som jeg har glædet mig meget til. Det er fantastisk, at komme på haverejse med dig endnu engang. Tusind tak fordi du tænker på os herhjemme, når du er ude at samle skønhedsindtryk. Du er som en lille, betænksom bi, der flyver ud i den store verden og samler den sødeste blomster-nektar til os, der ikke har samme muligheder.

  Jeg må sige, at alt på videoen, med undtagelse af forlystelses-park-pelargonie-beplantningen, får mig HELT op at ringe. Men jeg sværmer jo også for det vilde, naturnære, sjælfulde, romantiske og poetiske.
  Alene de fantastiske iris germanica ville være hele rejsen værd for mig.

  I tilgift får man så de dejligste store grupper af natvioler, blåregnen i frisk udspring etc etc.

  Jo, jeg fornemmer virkelig sjælen og historiens vingesus på dette pragtfulde sted helt ind i marven....også selvom jeg ikke selv har været fysisk tilstede.

  Tænk, at kunne få lov at gå der en tidlig morgen helt i fred, uden de mange horder af turister allevegne.

  Glæder mig allerede til den næste video fra dit septemberbesøg. Sikke et magisk sted:o)

  Endnu engang tusind tak og de kærligste hilsner og tanker til alle jeg kender. Der færdes mange i dette forum, som jeg holder meget af:o)

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt forstå, at du ikke er helt oppe at ringe, Claus.
  En af ulemperne ved de megastore turiststeder er jo, at man ikke er den eneste her i verden, som gerne vil se. Derfor bliver man ofte lidt skuffet.
  Og på billederne fra din tur i Monets have savner man - jeg - mesterens hånd, når det kommer til farvevalg. Uden hans farveklatter af fx orangebrun gyldenlak 'Fire King' og mørkerød 'Ali Bab' valmue i irishavet af mørk violette og KUN nogle nogle få lyseblå iris bliver helhedsindtrykket lidt fesen, ikke? Lidt ligesom et hjem, hvor alt er hvidt. Ikke bare vægge, men også træværk, gulve og møbler. Det hele flyder lidt ud. Mesteren forstod, at der skal kant til for at nå det sublime.
  Men dejlig må den tur nu alligevel have været, og tusind, tusind tak for, at du atter engang generøst deler ud.
  Happy Summer Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Jeg må indrømme, at jeg først blev lidt skuffet i forhold til, hvor gennemført jeg havde forestillet mig Monets have. Men så gav mit internet problemer, og ved at se resten af videoen i meget lav opløsning (dvs pixeleret, let udflydende) kunne jeg pludselig se det med Monet-øjne :-)

  SvarSlet
 7. Farvesammensætningen er jo slet ikke hvad vi er vand til at se :)

  SvarSlet
 8. Jeg har aldrig været i Monets have - men har hørt om, hvor fantastisk den skulle være. Og især broen og miljøet omkring vandet og pergolaen gik lige ind hos mig. Men jeg tror også det er "kunstner" stemningen, man tager mest ind - og forventer. Og - undskyld Monets have - mange af de fine og lette og luftige plantevalg synes jeg, man finder mindst lige så flot og gennemført i DIN have, Claus Dalby. Men måske har jeg ikke så meget forstand på haver, når det kommer til stykket.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Mange tak for stemningsbillederne fra Monet´s Have i Giverny. Hver årstid har sin charme, hver havemåned har sin skønhed at byde på. Afhængig af tidspunktet viser haven sine ynder frem. Som du selv siger på video´en, for kort tid siden har det været Tulipanerne der var højdepunktet. Lige nu er det Iris Germanica, og om en to tre uger er det roserne som har den romantiske tiltrækningskraft.
  I mine øjne er haven ekstraordinær fin, og du præsenterer den på smukkeste vis.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 10. Kære Claus,

  tak for dine indtryk fra Monets have! Der var mange skønne imellem, som ville have været eventyrlige, hvis de ikke var så velbesøgt ;)

  Jeg tror så på, at en kunstners have dør lidt for hver dag sammen med ham eller hende. Derfor tager jeg nok næppe nogensinde selv til Giverny.

  Til gengæld er jeg fast besluttet på, at jeg en dag vil til Haven i Hune. Jeg tror på, at Anne Just's ånd (som jeg alt for sent fik øjnene op for), stadig er relativ intakt. De efterhånden mange fotos, jeg har set derfra drager mig ihvertfald!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Har lige været i haven i går. Og der var helt fantastisk. Tulipaner og gyldenlak især dannede farvebånd i alle regnbuens farver. Søen var helt fantastisk, blåregnen sprunget ud og det samme show med tulipanerne og gyldenlak. Tror næste store højdepunkt er når roserne blomstrer. MEN jeg synes din have er mere intelligent indrettet og jeg er stor beundrer af at du bruger stauder en masse og ikke kun løg der skal lægges og som koster :-)
  Mange hilsner fra Paris i øvrigt
  Susanne, Nivå

  SvarSlet