Efterlysning

Fra på onsdag og små tre uger frem drager jeg gennem Sverige og Norge på jagt efter sublime haver til en bog – Nordiske haver – som jeg på et tidspunkt vil udgive.

 

claus20130630_074420_2

 

Jeg søger haver med stærkt design, da det i høj grad bliver en bog, der skal inspirere til indretning: siddepladser, belægninger, huse i haven, rum etc. etc.

 

Kender du en have eller flere, som jeg bør besøge, vil jeg meget gerne høre fra dig på clausdalbyblog@klematis.dk. Danske haver har selvfølgelig også min interesse.

 

Det er første gang, jeg er væk fra min have i så lang tid. Men jeg overlader den trygt til mine gartnere, der nok skal passe på den, til jeg kommer hjem igen.

9 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Sådan en har jeg :) Tre fine krukker, et lille bed langs indkørslen, rigtig fine siddepladser med udsigt udover søen og en masse dejlige naboer. Det hedder camping :) Spøg til side. Jeg vil ønske dig en rigtig god jagt på fine haver i de nordiske lande.

  Ha' nu en dejlig dag :o)

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Den dejligste tid på hele året og så stikker du af. Er sikker på at du må en smutter hjem ind imellem.... Eller har du opstillet webcam ?
  Go tur
  Kh Susanne, Nivå

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Rigtig god tur og ..... kør forsigtigt. Håber du får fotograferet lige det, du har brug for.

  PS: God arbejdslyst til de dygtige gartnere.

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  dejlige ting venter dig :-)
  Sverige og Norge er så smukke om sommeren..
  Nu ved jeg ikke, hvor langt op i Sverige, du agter dig, men du HAR vel set Linnés Trädgård i Uppsala,ikke?
  Det er måske nok ikke den type du søger til din bog, men hvis du ikke har set den og tager vejen så langt, skulle du næsten prøve at kigge..
  Jeg så den under et kursusforløb i 1992 -inden MIN havebacille ordentligt tog fat- og jeg besøgte den igen og igen..
  God rejse! Ville meget gerne tage med :-)
  I stedet vil jeg vente utålmodigt på, at du sender flotte fotos..
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 5. Kære Claus - Hver gang du fortæller om et nyt spændende bogprojekt får jeg nervøse trækninger ved tanken om skæbnen for den meget længe ventede bog om Den Hvide Have. Jeg så omtalen i reklameomslaget fra PostDanmark i lørdags, og stakler der ikke ved bedre kunne tro den er udkommet. Rigtig god tur. Der er helt sikkert også dejligt nordpå.

  SvarSlet
 6. Hejsan Claus!

  Om du ska till Uppsala, så finns det en liten, romantisk privatträdgård där, som jag besökte på Öppen Trädgård. 'Dianas Trädgård', med väldigt trevliga och intressanta ägare.

  Det är en romantiskt fantasifull trädgård utöver det vanliga:

  http://www.tradgardsriket.se/index.php?cat=garden&id=1049&s=uppsala&filter=TT

  vänliga hälsningar,
  Ingela

  SvarSlet
 7. Bibel haven i Veile (?) og urteheven, rosehaven og parken omkrin bibelhaven var veldi fasinerende og tydeligvis ukjent for selv danskene. Baroniet i Rosendal i Norge er et syn hvis du kommer dit til ritg tid. Ellers syntes jeg Gatene i Gamle STavanger - som rett nok ikke er haver, men krukker er virkelig verdt et besøk. At en hel bydel kan fremstå så vakker som Gamle stavanger med minimale hus og haveflekker er ganske sjeldent i nord tror jeg. Prøv også å finne Hildegunn Evenstad i Farsund på Facebook, det er en vakker privat hage. God tur

  SvarSlet
 8. Hei Claus.

  På din reise til Norge, vil jeg anbefale deg en tur til Rammegård.
  http://www.rammegaard.no/om-ramme-gaard

  Det er et innholdsrikt velstelt hageanlegg/park. Hagen er inspirert av mange hagestiler.

  Herfra er det heller ikke langt til Universitetet for miljø og biovitenskap.
  http://www.umb.no/parken

  Her er det flere beplantninger prøvefelt for stauder . roser og trær.

  Hilsen Anette Hauger.

  SvarSlet