Farvestærkt design

Når det handler om haver og huse, har jeg en ret bred smag. For mig handler det om, at der er en designmæssig idé, og det er der virkelig her!

 

claus20130709_214638

 

claus20130709_214648 claus20130709_214702
claus20130709_214828 claus20130709_215304

 

claus20130709_214709 claus20130709_214835

 

Jeg forestiller mig, at dette er en have, der vil dele vandene. Lad mig gerne få en masse kommentarer.

 

claus20130709_214805

 

Haven, der ligger i Helsingborg, er tegnet af kunstneren og havedesigneren Eira Fogelberg.

 

claus20130709_213958

 

claus20130709_213338 claus20130709_214017
claus20130709_214722 claus20130709_215919

 

Det er hendes egen have, og her bor hun sammen med sin mand og to døtre.

 

claus20130709_214201

 

claus20130709_214356

 

Det er tydeligt, at børnene elsker haven, og jeg synes da også, at den er helt eventyrlig.

 

claus20130709_213557

 

claus20130709_213742

 

claus20130709_214509

 

claus20130709_213641 claus20130709_213720

 

Læs mere om Eira og hendes veninde Cattis her.

 

claus20130709_213823

 

claus20130709_213834 claus20130709_213849

15 kommentarer:

 1. ... jeg var derovre for lige een måned siden og oplevede en familiehave med stærke farver og en masse glæde. Tydeligvis et sted, alle trives. Om møblerne på et tidspunkt bliver malet lidt mindre glade er da OK.. det er her og nu de passer til familien
  i Mariastaden.
  jeg besøgte stedet den skønneste sommermorgen, som klippet ud af en eventyrbog
  hilsen fra Hellebæk -
  Kirsten Buna

  SvarSlet
 2. Der ser skønt ud, den emmer af personlighed. Jeg ville nok ikke selv indrette mig sådan, men kan sagtens se det dejlige ved haven :)

  SvarSlet
 3. Det er da virkelig en have med en ide! Når blot det stramme og fraverige design er så gennemført ser det godt ud og passer til det moderne hus.
  Dejligt også at se mere moderne haver uden de føromtalte granitskærver fra meget kedelige danske parceller! Her er brugt masser af træ, som jo hen ad vejen skal vedligeholdes og det er de nok meget, meget bedre til at affinde sig med i Sverige.
  Jeg glæææder mig til at kigge nærmere på foregående have i "Den hvide have" - hvilken lækkerbidsken!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Jeg kan sagtens sukke henført over de svenske haver du viser, de er skønne hver for sig. Det er spændene at se hvordan andre laver/designer haver, selvom man ikke vil bruge designet på egen matrikel. Men der kan jo altid være en firnurlighed eller to der kan liste sig ind i fordansket version. Så fortsat rigtig god tur de svenske haver, vi labber skønhederne i os, som jordbær med fløde.
  sommerhilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Super speciel have du har fundet her, men jeg kan faktisk god lide ideen med at blande det luksuriøse, med det lidt mere primitive og enkle, tak for al den inspiration du giver mig i disse dage, det er skønt med alle de nye input du ligger her på bloggen

  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 6. Hej Claus, ja det er gennemført , blot ikke noget jeg synes er inspirerede, eller klædeligt, men ganske anderledes.
  Mh Annette

  SvarSlet
 7. For meget design og for lidt have efter min mening. Personligt er jeg alt for meget plantenørd og må eje alle mulige forskellige stauder, sommerblomster, roser mm. Denne have er meget "færdig" og jeg er vild med processen. Men fedt at haven er så gennemført og heldigvis kan man have have på flere måder. Og inspiration kan man altid finde.

  SvarSlet
 8. For meget design og for lidt have efter min mening. Personligt er jeg alt for meget plantenørd og må eje alle mulige forskellige stauder, sommerblomster, roser mm. Denne have er meget "færdig" og jeg er vild med processen. Men fedt at haven er så gennemført og heldigvis kan man have have på flere måder. Og inspiration kan man altid finde.

  SvarSlet
 9. Dele hvilke vande....!!?? Jeg ville ikke selv evne at lave sådan en have, men utrolig smuk og gennemført er den altså. Her kan man virkelig tale om en rød tråd hele vejen igennem. Jeg er fuld af beundring over for mennesker som kan skabe et så personligt og stilsikkert haveunivers.

  Det eneste jeg mangler er lidt nærbilleder af loftet i den fine overdækkede terrasse, jeg kan mærke at der ligger noget inspiration (læs: god-ide-hugges-med-arme-og-ben...) og gemmer sig!

  Tusind tak for kigget i denne enestående have, nu må jeg vist også hellere få læst op på de andre smukke haver fra vore nordiske havevenner. :o)

  SvarSlet
 10. Kære Claus. Her skiller det vandene, for John er vild med Eiras farvestrålende have og jeg foretrækker Katarinas have.
  John er altid nysgerrig og åben for nyt og finder alle siddepladserne spændende.
  Jeg er mere traditionel og synes der er lidt for mange textiler i Eiras have.
  Jeg glæder mig nu ekstra meget til Den Hvide Have udkommer.
  Hvor er det spændende med alle de skønne haver du viser os.
  Fortsat god rejse.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Denne have taler ikke til mit hjerte, men hvisker lidt til min hjerne, for der er absolut en wow-effekt, og jeg er betaget af, hvor gennemført det hele er i ikke blot farver men også i former og valg af materialer. Hov så glemte jeg lige valget af planter, der vel ikke er helt uvæsentligt i en have. At dømme ud fra dine billeder, lader det til, at der er valgt meget af lidt, hvilket giver et enkelt og roligt indtryk. Men. Mon ikke det er kendetegnende for denne have, at man lægger mere mærke til møbler, former, hegn og materialer end til planterne? Din overskrift er "Farvestærkt design" men kunne lige så godt være "Formstærkt design". Ja, du spurgte selv :-)

  SvarSlet
 12. Jeg er vild med haven!En rigtig designer have;-) Der er ikke så meget mere at sige.....Vi har alle forskellig smag og denne have tiltaler mere nogen end andre. Jeg kan dog stadig syntes den er skøn selv om jeg selv og til cottage stilen.Det er fedt at du viser os forskellige havestile.
  K.Gro

  SvarSlet
 13. Claus, vilka fantastiskt fina bilder! Och så kul det är att se vår trädgård genom dina ögon/kameralins. Tack för besöken, det blev två annorlunda och spännande dagar. Även för barnen, de lekte att de var från Danmark sen.

  I förrgår visade SVT ditt trädgårdsprogram och Nova och Yrsa stirrade på TV´n och sa: Mamma, det är Claus på TV!!! Titta!
  Mamma, är det Claus trädgård? Woooooow vad fint (sa Nova).

  Ha en god fortsatt resa i din jakt på vackra trädgårdar! Du är välkommen tillbaks när du vill!

  Kram, Eira

  SvarSlet
 14. Jeg syntes stilen minder mig lidt om 80'ernes tøjmode...? Jeg Må indrømme jeg ikke er ubetinget vild med den, men kan rigtig godt lide at der er god mulighed for afslapningen og der er tænkt god mulighed for afslapning ind i haven, en rigtig brugshave...

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Også en kommentar fra mig.
  Jeg syntes, det er dejligt med farver og ville føre mig godt tilfreds i disse dejlige omgivelser.
  Hvorfor skal det være hvidt eller lyserødt det hele?????????????????????
  hilsen jmn

  SvarSlet