Nej, det er ikke en bjørneklo

Det kunne man måske godt forledes til at tro, når man ser denne mandshøje plante.

 

claus20130725_200053 claus20130725_200036

 

Nej, det er en kvan, Angelica, og lige nu husker jeg desværre ikke artsnavnet. Den kommer troligt igen år efter år.

 

claus20130725_200109

 

Hvert år glæder jeg mig over dens grøftekantslignende udseende, der lige nu er en fin pendant til de stramt klippede hække.

7 kommentarer:

 1. Lige netop den, med det lyse look, kunne jeg godt bruge i min lille have ....
  Så hvis du finder navnet, så læg det endelig på bloggen

  SvarSlet
 2. Ja, den ville jeg også gerne have...super med en kvan, der ikke er et-årig!

  SvarSlet
 3. Ud fra billederne at dømme er det staudekvanen "Vicars Mead". Den er utrolig dekorativ og kommer oftest igen år efter år. Jeg sælger stauder og har fået mange forespørgsler på denne skønne kvan, fordi den åbenbart har været svær at opdrive. Jeg har altså få stykker tilbage. Kh Michael, www.etlivmedstauder.wordpress.com

  SvarSlet
 4. Kære Michael - godt bud, men nej. 'Vivars Mead' har rødt løv, og jeg tror, at jeg var den første der bragte den til Danmark en for omkring femten år siden, hvor jeg så den i Sverige til en haveudstilling i Göteborg

  SvarSlet
 5. Så bliver jeg også nysgerrig.. Så billedet på min IPhone med dårlig billedkvalitet og var ikke i tvivl. Kan godt se at løvet er mere grønligt nu du siger det. Kh Michael

  SvarSlet
 6. Kære Claus. Vi fandt et billede af en grøn kvan, Angelica Hispanica også kaldet A. Pachycarpa. Kan det være den?
  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
 7. Hvor ser den majestætisk ud. Virkelig flot. Jeg har ikke kvan i haven - har sået en krukkefuld af den røde. Og så vidt jeg kan se, er der hele to, der er kommet op. Men det er ikke til at flytte blomster - stiklinger i denne tørke. Så de bliver i krukken lidt endnu.

  Navnet på denne kan jeg desværre ikke hjælpe med.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet