OK; så kan jeg også lide tagetes

Dette hører jeg meget ofte folk sige, når de ser den cremegule sort ’Vanilla’.

 

claus20130726_192114

 

claus20130726_191900

 

Den kan jeg ikke undvære, og den er hvert år omdrejningspunktet i mine kasser under køkkenvinduerne.

 

claus20130726_192137 claus20130726_192152
claus20130726_192422 claus20130726_192208

 

I mine krukker planter jeg som regel kun én slags af hver, men i kasserne begrænser jeg mig ikke.

 

Her er en symbiose i hvidt og måneskinsgult …

16 kommentarer:

 1. Det ser afgjort appetitligt og vidunderligt ud. Måtte le da jeg fik øje på den måneskinsgule skål inden for i køkkenvinduet.

  SvarSlet
 2. Enig :-)
  'Vanilla' er spesielt lekker.

  SvarSlet
 3. Og Vanilla er kjøpt inn som frø for å glede i Eplehagen til neste år - bare fordi du fristet med den :)) Nydelig er den, så ok da liker jeg visst tagetes ... Sammenplantningene dine, er ut av en annen verden - helt skjønne.

  SvarSlet
 4. Jeg har også Vanilla i år, herlig blomst.
  Sommerhilsen fra Marianne

  SvarSlet
 5. Hej Claus,
  osse her har jeg igen prøvet at sætte dejlige vanilla-tagetes, men de bliver desværre spist af sneglene..
  Ligesom det meste andet desværre..
  Næste år bliver det i krukker på terrassen
  Bare man dog kunne få Feramol i sprayform :-(
  Men.. på vores nye TV-kanal, TV2fri, kom for nylig et råd mod snegleangreb, som jeg vil forsøge næste år..
  Med hvidløg.. nemt og billigt
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 6. Ja - OK da... :) Smiler stort ::))

  SvarSlet
 7. Vakkert! Sammenplantingen, fargekombinasjonene med det kremgule, hvite og mintfargete er en hit!! Du har klart det igjen Claus! Tror jeg må være på jakt etter disse tagaetesene til neste sommer ;-)
  Stein

  SvarSlet
 8. Det ser virkeligt godt ud Claus!
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Umådelig smuk og harmonisk i sammensætningen af både blomster og farvenuancer - og naturligvis er skålene i vinduet i matchende farver - ellers var det nok ikke en Dalby kreation. Breath taking er nok det, der beskriver synet bedst.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Meget fin farvekombination af det lysgule og hvide.
  Kan du afsløre hvad de andre blomster/planter hedder, hvis man skal forsøge sig med sådan en fin altankasse?

  SvarSlet
 11. Meget smuk tagetes. Den klassiske orange tagetes plantet i betonkumme er skyld i sortens image-problem.-) Men jeg fornemmer, at tagetes er på vej tilbage. Det hører jeg fra min bror, som er kommunal gartner. Han har fået øjnene op for tagetes til de kommunale beplantninger. Jeg vil straks anbefale ham denne. Meget fin!

  Mvh. Janne, Min Landhave

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Jeg har også prøvet Vanilla, men venter stadig i spænding på den første blomst. Desværre kom kun 50%af frøene selv om de blev sået efter alle kunstens regler,så næste år skal jeg så dobbelt så mange, så jeg kan få et stort Vanilla show.
  hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 13. Det kan jeg bestemt også og den er fast inventar i mine krukker på den ene terrasse.
  I år var det skønt at jeg kunne købe dem i Bilka;0)
  Smuk symbiose du har her. Det er en yndig lille hvid fjerlet sag som du har plantet ind imellem i kummerne, er det mon en Campanula type?

  SvarSlet
 14. Det ser virkelig godt ud Claus!
  Jeg er imponeret over hvor tæt du kan plante i altankasser, uden at planterne kommer "op at slås" i kampen om næringen. Det ser helt forrygende ud - måske en idé til "sådan-planter-du-i-altanksser-med-succes" til næste år?
  (Her sidder en der gerne vil have et lille kursus:-))

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 15. Kære Anita og Lisbet - nærmere navn kommer i min forårsudgivelse - 'I potter og krukker'.

  SvarSlet