Om lidt tager jeg færgen

Lige nu sidder jeg på en lille og meget hyggelig restaurant I Helsingør, men snart tager jeg færgen til Helsingborg.

 

20130704_202258

 

Jeg har i dag haft en skøn, skøn dag, hvor jeg har fotograferet flere meget dejlige haver i det nordsjællandske.

 

20130704_201413

 

Det sker en sjælden gang, at jeg spotter noget fra min bil, når jeg passerer, og således var det med den pragtfulde pavillon, som I ser her.

 

20130704_201922 20130704_202243

 

Det var den delikate abrikosfarvede rose – Ghislaine de Filigonde – der fangede mit blik, fordi den passede så smukt til huset, der lå lidt uden for Helsingør. Den måtte jeg fotografere, og det var først, da jeg kom ud af bilen, jeg opdagede den unikke pavillon med havudsigt.

 

Da jeg ’sigtede og skød’, åbnede ejeren hoveddøren for at se, hvad jeg havde gang i. Til alt held blev jeg genkendt og inviteret om i haven, hvor jeg kunne fotografere pavillonen.

 

20130704_201708

 

Sikke’n udsigt. Familien boede med kig til Kronborg. Det er ikke mange forundt.

 

NB. Som nævnt sejler jeg om lidt til Sverige, og jeg vil gerne sige tusind tak til alle jer, der har skrevet til mig angående spændende nordiske haver. Jeg har haft så travlt, at jeg ikke har nået at kontakte nogen af jer. Men I skal nok høre fra mig inden længe.

5 kommentarer:

 1. Det er det vi siger heroppe i det nordsjællandske, at svenskerne har den smukkeste udsigt :)

  Ha' nu en rigtig dejlig tur rundt i Norden.

  SvarSlet
 2. En rigtig sød pavillon!Jeg forstår godt du stoppede!
  K.Gro

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Du har - også - et godt øje. Hvad du lavede væk fra motorvej/hovedvej gad jeg godt vide, for sådan en grund som ligger næsten ude i Øresund, ligger vel næppe ud til en hovedvej.

  Jeg er begejstret for den usædvanligt smukke pavillon. Så tæt på stranden er det vel et tehus.

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Den underskønne Ghislaine de Filigonggonggong og det søde tehus matcher hinanden til fuldkommenhed:o)

  Jeg er spændt på, hvornår du kaster håndklædet i ringen og totalt overgiver dig til de abrikose pasteller? Selv har jeg overgivet mig, og netop Ghislaine de Filigonde er en helt fantastisk smuk rose. Har den flere steder i haven, og nu må de gerne vokse sig til giganter, om vestenvind og vintre vil.

  Jeg er SÅ glad og taknemlig over, at vi må komme med på din haverejse:o)Tusind tak fordi du så gavmildt og betænksomt deler dine dejlige oplevelser med os andre.

  De kærligste hilsner og tanker, til alle dine andre medrejsende:o)

  SvarSlet
 5. tak for kik til et hus og have jeg har fulgt nogle år; huset blev nænsomt renoveret for måske 6-8 år siden (?)... kører forbi jævnligt; jeg bor i nabolaget.
  Hvis jeg havde mødt dig i Helsingør, havde jeg bedt om din autograf!Jeg glæder mig til "reportager" fra Sverige; her er skønne haver, dejlig natur og flinke mennesker.
  venlig hilsen Kirsten Buna/Hellebæk

  SvarSlet