På lørdag er det ganske vist

På lørdag bliver ’min’ rose officiel, for da skal jeg under overværelse af H.K.H. Prinsesse Benedikte døbe den. Det sker til Rosenfestivalen i Bogense kl. 12.00.

 

20120809_115110[4][1]

 

Jeg vil endnu en gang takke alle jer, der for små to år siden kontaktede Poulsen Roser og opfordrede dem til at opkalde en rose efter mig. Det er yderst sjældent, at det sker for nulevende personer, hvis der da ikke lige er tale om de kongelige.

 

20120809_114114[4][1] 20120809_115007[8][1]

 

Der har været et mindre antal ’Claus Dalby’-roser til salg i år, men næste år kommer der mange flere. Her i haven blomstrer den smukt, og det er en rose, som jeg er meget stolt af at lægge navn til.

 

Måske ses vi i Bogense?

 

20120809_114417[4][1]

23 kommentarer:

 1. Varmaste gratulationer! Hoppas rosen kommer till Sverige så småningom.
  Kram Pia

  SvarSlet
 2. Gratulerer, Claus! Jeg skal plante denne så fort jeg får mulighet :-) Min favorittfarge.

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Jeg var en af de heldige, og idag står den med 9 flotte roser og flere på vej. Tillykke herfra

  SvarSlet
 4. Else Schiønning30. juli 2013 kl. 23.14

  Ja lidt Royal har man vel lov at være. God fornøjelse.

  SvarSlet
 5. Allra hjärtligaste gratulationer till dig! Vilken ära för HKH att få döpa rosen i din närvaro Claus Dalby:)!/Anja

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg vil være med dig i tankerne :-) Det er er en rigtig dejlig rose, som du kan være pavestolt af at lægge navn til.

  SvarSlet
 7. Velfortjent tillykke, og hvor er det en smuk rose :-)

  SvarSlet
 8. Hei Claus
  Jeg har kjøpt rosen og den har blomstret pent. Veldig vakker sammen med CD-valmuen som jeg fikk noen frø av, fra deg, for to år siden. Nå er hagen full av disse skjønne valmuene. Måtte bare plassere dem sammen og det var virkelig noe. Anbefales:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 9. Men tillykke med det och dagen! En meget smuk og dejlig rose.

  Hilsen Eva

  SvarSlet
 10. Jeg var også blandt de "heldige" at få finge i en Claus Dalby rose i Bilka. "Heldig" fordi den kort efter hjemkomsten blev ædt af et rådyr og hvor alle andre roser har nået at sætte blade og nye knopper for længst, er den først begyndt i denne uge. Den er da helt ekstremt langsom. Heldigvis har den fået en enkelt knop, så jeg glæder mig til rent faktisk at se den i blomst langt om længe...

  Men hey, det er jo lidt det samme med pæonen fra Bilka -der aldrig kom- min hvide ranunkel -som er gul- og astilben -som heller ikke kom- De var heller ikke de mest tilfredsstillende køb.

  M.v.h.
  Thea Paulsen

  SvarSlet
 11. @ Thea Paulsen, Jeg forstår til fulde frustrationerne, når planterne ikke bliver som forventet. Men. Er det spændende ved at lave have ikke netop, at det ikke altid går som præsten prædiker? Nogle gange bliver det slet ikke som forventet. Det kan blive til 0, se forfærdeligt ud eller ...... blive meget bedre end forventet. Havekunst kan gå hen og blive livskunst ;)

  SvarSlet
 12. Nette: Jeg ved ikke om jeg vil kalde det spændende, at en overvægt af planter fra Bilka ikke lever op til forventningerne, f.eks. at der intet sker, at planten er sølle eller at farven er helt i skoven (jeg ønsker ikke gule blomster). Faktisk vil jeg kalde det rigtigt uheldigt og derefter lægge mine køb andre steder.
  F.eks. er det også under stærk kritik at jeg har spredt to poser valmuefrø og nu har et utal af bladrosetter fra digitalis/kongelys og ikke en eneste af de fine valmuer i bedet -som i øvrigt skulle være primære blomstring her første år i bedet. (de er dog fra anden forhandler)

  Det er spændende, hvordan blomsten præcis kommer til at se ud, hvordan samspillet med resten bliver og hvordan den udvikler sig over sæsonen.
  Det er ikke spændende, når tingene slet ikke kommer -det er en skuffelse.

  SvarSlet
 13. Det er da "rart" at høre, at andre også har ting, der ikke kommer - eller ikke lykkes helt efter planen. Jeg gik rundt og troede, at jeg var alene om det - havde Danmarksmesterskabet i "mislykkethed". Og jeg har også flere gange svoret, at nu ville jeg ikke købe mere - strø flere frø, der ikke kommer etc.

  Men alligevel kløer det i fingrene - og vupti er man igang igen. Er det mon det, der er ægte "haveglæde"?.

  Igen til lykke til dig Claus med denne overdådigt smukke rose.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 14. Kære Claus, du ER kongelig når en tænker have og blomster...så du har bestemt fortjent at få den opkaldt efter dig.

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Vi glæder os til at se dig døbe din rose i Bogense.
  Det er en rose du kan være stolt af.
  Vores to eksemplarer står igen med en masse knopper, efter de har blomstret i flere uger.
  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
 16. Kære søde Claus!

  Tillykke, endnu engang :-)
  Jeg vil tænke på dig på lørdag - det er en virkelig flot og velfortjent ære at du har fået opkaldt en rose efter dig.

  Jeg har fulgt dine indlæg på sidelinjen hen over sommeren, desværre ikke de seneste fra juli, da jeg har været helt uden for netværk under min ferie. (Som var god og varm, for det var i England. Rart at have lidt underholdende hyggelæsning til gode!).

  Jeg håber på lidt mere energi til at følge din blog mere fast og deltagende igen - det har jeg savnet.

  God tur på lørdag. Nyd det endelig, det er dig velundt.

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Hjertelig til lykke med din fine rose.
  Kh Ida fra Koldingegnen

  SvarSlet
 18. Kære Claus, vil tænke på dig når jeg ser på mine 3 eksemplarer
  Tillykke
  Kh Susanne, Nivå

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Stort tillykke med din fine rose, som du helt sikkert har fortjent efter alt det du har gjort for alle os "Havetosser", samtidig ønsker jeg dig held og lykke på Lørdag i Bogense. Desværre er manden på arbejde og køreturen er for lang, når jeg selv skal sidde bag styrerpinden.
  Jeg var så heldig at finde denne skynde rose i vores lokale planteskole, så floks røg der to med hjem, hvor de blev plantet i din jord, de står nu med skinnede blade, mange fine knopper og et par blomster. (Må så sige at jeg valgte at sprøjte dem da jeg fik dem hjem, da jeg alligevel skulle sprøjte mine andre roser).

  Rigtig god dag til alle.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 20. Den er meget fin og jeg ville gerne have haft den i vores hvide bed, men var ikke heldig at finde den. Godt at høre der kommer flere næste år.

  Mht. Paulsen's kommentarer om køb i Bilka kan jeg sige at jeg har købt mange stauder der i år og de er alle gået godt når først de har fundet en plads der passer til dem. Jeg er dog enig i at der er lidt for mange fejlskud blandt løgene. Jeg har også haft gule ranunkler, der skulle være hvide og tulipaner med meget overraskende farver.

  SvarSlet
 21. Det er ikke kun i Bilka man køber "fejlskud". Jeg bor nemlig langt fra en Bilka og kommer der aldrig. Fejlskud forekommer også, når det er købt på planteskoler - etc. Så det er nok "bare" en del af havelivet, tror jeg.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 22. Et stort tillykke med din rose i morgen. Jeg ville ønske jeg kunne være med, men er forhindret.

  Det er meget velfortjent, at en sådan smuk rose bliver opkaldt efter dig. Hvor er den yndig - både i knop og udsprunget.

  Jeg håber, du får en rigtig god og indholdsrig dag.

  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 23. Fantastisk flott rose. Er det mulig å kjøpe den i Norge, eller kan jeg bestille den? Hvor selges den?
  Jeg er iferd med å etablere ett rosebed med hvite og rosa roser. Har du forslag til sammenplanting?
  Med vennlig hilsen
  Turid Snørteland fra Norge

  SvarSlet