De skønneste floks

Da jeg forleden var I Enemærkets Hostahave, var det med min gode haveveninde Ivy Høegh, der har en af de skønneste haver, jeg kender.

 

claus20130828_104511

 

Det var den, jeg beskrev i bogen ’Jeg ved, hvor der findes en have’.

 

claus20130828_104706 claus20130828_180616

 

Haven ligger midt i skoven ved Tange sø, og i den vandrende skygge trives de skønneste floks; en af Ivys absolutte yndlingsblomster.

 

claus20130828_183047 claus20130828_182241
claus20130828_181035 claus20130828_183536
claus20130828_180812 claus20130828_181854

 

Floks er simpelthen ikke til at undvære, og Ivy køber de fleste planter hos Thyboesminde stauder, der altid er et besøg værd.

 

claus20130828_181053

 

claus20130828_182455

15 kommentarer:

 1. Jeg har nydt denne bog - og billederne her er skønne. Jeg har først for et par uger siden plantet et par små rødder af lyserøde floks, så det er spændende at se, hvad der kommer ud af det. De skulle jo dufte eventyrligt, efter sigende.

  NB. Jeg finder ikke mere bogen: Den levende have på din bogliste. Jeg synes ellers den er emminent som praktisk "haveredskab" - og et godt gaveemne til haveinteresserede. Bliver den genoptrykt?


  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Beautiful plants, great colors, a garden is a wonderful place :) Regards

  SvarSlet
 3. Kære Hannemor - nej, 'Den levende have' bliver ikke genoptrykt. Jeg arbejder på efterfølgeren.

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Floks er simpelthen skønne og dufter vidunderligt.

  Vi har "Katherine" i en krukke og da vi kom hjem fra Mors, var hun i gang med 2. runde med blomster. Troede ellers hun var afblomstret da vi tog afsted.

  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 5. Phlox er SÅ skønne – duften i sig selv er nok til at gå lige i hjertet, men med tunge blomsterklaser er magien helt på plads. Kan så godt forstå Ivy, men nu ved jeg jo også, at hun taler pænt til sine blomster og er sød og venlig mod dem....;0)
  Måske det lige giver det sidste skud blomstringsiver til stauderne at fodre dem med kærlighed.

  Og ja den have er da så nær edens have, som man kan komme i Danmark. Sikke en skabertrang og poesi. Har siddet og sukket over bogens fotos, som minder mig om barndommens haveoplevelser, gyset ved at blive væk og fryden ved at overvinde det ukendte og finde hjem igen. Ren magi.

  Dejlig weekend fra Katinka

  SvarSlet
 6. Ja jeg kjenner "måhabegjæret" presser på : ) her har sommeren vært kjølig og jeg tviler på at alle floxene rekker å blomstre. God helg!

  SvarSlet
 7. Kan det passe, at floks også hedder 'Sæbeurt'?
  Vh Lotte (www.lottesroom.blogspot.dk)

  SvarSlet
 8. Kære Claus - Det ser vidunderligt ud både hos Enemærkets Hostahave (ak men sneglene her vil sikkert indkalde flere venner til festmåltider). Og Ivys have og din bog og billederne her af phlox er fantastiske. Har netop lige gået en runde og taget (efter mine evner) vidunderlige fotos af mine pragteksemplarer, som aldrig har været smukkere. Ingen voldsom regn og lang og varm sommer, men nu venter kuling og vejromslag, og så går det smukke sikkert af dem. Thyboesminde fortjener al mulig god omtale. Alle mine phlox er købt hos Kirsten. Det er ligesom at besøge en slikbutik at komme der når phloxene blomstrer, og det kan ses her. Heldigvis er mange også sent blomstrende, så det er ikke alle der er startet endnu.

  SvarSlet
 9. Kære Claus og Tante Grøn. Så er Iris-mysteriet vist opklaret. Takket været Liljedamens viden om Iris er det vist sikkert, at det er en Iris Pallida, Orris root. Når jeg googler Orris root og går ind på billeder, er det billede nr 7. Den skulle være sjælden iflg. Liljedamen.
  Håber I får glæde af dem.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
 10. Er der ingen rådyr i skoven ved Tange Sø? Eller er Ivys have omkranset af et meget højt hegn?

  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 11. Kære Lotte - mej, men den ligner. Sæbeurt er dog meget invasiv = får mange rodudløbere.

  Kære Eliane - herligt. Og tusind tak.

  Kære Jytte - haven er hegnet ind.

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Sikke nogle dejlige floks-frister-fotos, du viser. Ivys flokssti ser helt fantastisk ud. Væksterne strutter af sundhed, men når man har læst "Jeg ved, hvor der findes" er man jo heller ikke et sekund i tvivl om, at alle Ivys planter bliver gødet med kærlighed og dyrene fodret med omsorg.

  Kære Eliane.

  Tusind tak fordi du fik opklaret iris-mysteriet. Nu har jeg billedgooglet Mysterious Mrs X og hun har en helt vidunderlig farve. Mange tak for denne dejlige lækkerbisken.

  Rigtig god weekend til alle derude

  Mange sensommerhilsner

  SvarSlet
 13. Smukke Floks og duften er underskøn, nogen mere end andre. Akkurat lige som roserne :-D - To ting jeg ikke kan undvære!
  K.Gro

  SvarSlet
 14. "Ivy køber de fleste planter hos Thyboesminde stauder, der altid er et besøg værd" skrev du selv Claus. Kirsten har nok et af landets største udvalg i Floks. Hun finder også mange sjove planter rundt omkring, hun sværmer for anderledes planter. Planter med anderledes farvede blade, monstrøse blomster mm, altid et besøg værd!

  SvarSlet
 15. Mycket vackert! Tack för tipset att böja rosenstjälkarna så att man får fylligare plantor. Blomstervän i Finland

  SvarSlet