En rigtig skøn i dag

I dag har jeg besøgt Enemærkets Hostahave i Ringkøbing, og det var en både lærerig og hyggelig oplevelse.

 

claus20130828_140420

 

Lærerig, fordi jeg så og fotograferede de skønneste hostaer. Og hyggelig fordi, ejerne, Ester og Vilhelm, er yderst gæstfrie.

 

claus20130828_140030 claus20130828_140823

 

Det er Ester, der er ’plantegal’, som hun selv siger, mens Vilhelm går til hånde: bygger, planter og vedligeholder den imponerende flotte græsplæne. Den er som det fineste væg-til-væg-tæppe!

 

claus20130828_140726

 

claus20130828_140804

 

Ester fulgte mig rundt i haven, berettede om hostaerne og hjalp mig med plantenavne, mens jeg fotograferede.

 

claus20130828_141442 claus20130828_141733
claus20130828_141840 claus20130828_142509

 

Hvis man kan lide hostaer, er et besøg i Enemærkets Hostahave et must. Haven lukker snart for i år, men åbner igen midt i maj 2014. Jeg kommer helt sikkert tilbage.

 

claus20130828_162535

 

claus20130828_162651

 

Besøg Enemærkets Hostahaves hjemmeside.

17 kommentarer:

 1. Tak for tippet. Det ser rigtig roligt, flot og frodigt ud. Den vil jeg skrive mig bag øret.
  Lene A

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det var dog et fortryllende sted du har besøgt, og her "inviterer" os med på.
  Tak for inspirationen.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Sikke flotte billeder, der kom ud af det besøg. Du er godt nok en fantastisk dygtig kamerafører - det må man lade dig. Tak for i dag.

  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 4. De har en fin netside:-)Men salg.

  SvarSlet
 5. Hej Claus, havde ellers fornemmelsen af, at du ikke var hostafan. Hvordan har du dog fundet frem til Enemærket, som er 'verdenskendt' blandt os hosta elskere. Hosta er en fantastisk plante både ude i bedene, men især i krukker, hvor de kan overvintre år efter år.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 6. Hej Claus..
  næ hvad ser jeg ..du har lige været en tur vest på :)

  sikke dejlige billeder du har fanget i Esthers "have", Jeg har tidligere arbejdet sammen med Esther, og hun er en sand "arbejdsbi" der kan få noget fra hånden , så der er ikke noget at sige til at du blev betaget af hende og Wilhelms flotte hostahave.
  (til dig Esther som evt kikker med ..Håber alt er vel hos jer, sikke en fantastisk hostahave i har..
  kh Diana

  SvarSlet
 7. Hejsan Claus!
  Vilket Hostaparadis du har besökt.
  Många vackra plantor i långa rader, tjusigt.

  Ha det gott!

  Hälsningar
  Helen

  SvarSlet
 8. Hej Lis fra Ølsted.
  Hvordan overvintrer du dine hosta?
  Det er første vinter jeg skal prøve det.
  Har tænkt mig at stille dem sammen under en presenning., så de kan stå tørt. Er det godt nok?? Pakker du hver enkelt krukke ind i bobleplast? Klipper du bladene af inden de sættes væk? Ellers rådner de vel.
  Håber du vil svare mig uvidende:)
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 9. Et dejligt sted - og virkelig skønne billeder, du har taget. Jeg købte mig i armod i foråret - så jeg kender godt hjemmesiden. Og det har kostet en del vand gennem sommeren at holde dem i live, men mon ikke de fleste har overlevet, selvom de stadig ser noget små ud - det er ellers XL modellen, jeg gør i. Jeg vil prøve at så dem til vinter - jeg har nogle stykker med frøstande. Jeg lader da bare mine stå ude om vinteren, og de har overlevet. Vidste ikke, at de skulle indendørs om vinteren.

  Kjærlilgst Hannemor

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Fantastisk have du har besøgt, den må jeg have kikket lidt nærmere på til foråret.
  Du har været god til at fange alle de flotte hostablade, endda uden nogen former for sneglebid, det er imponerende. Især når vi ved hvor glade de bæster kan være nettop for disse vækster. J
  Jeg ved godt der er noget som hedder kemisk bekæmpelse, men samtidig mener jeg også at huske, at herhjemme har vi ikke noget som tager de snegle med hus. Det er dem som vi har problemer med her i vore lille paradis.
  Rigtig god dag Claus.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  Hej Eliane, De hosta som jeg har står i trætønder og står ude hele året. Hvis jeg husker det kan jeg godt finde på at dække dem når frosten kommer. Bladene forsvinder næsten. Jeg havde en klump som jeg havde gravet op af jorden i oktober måneden og den lå på græsplænen indtil april uden dække, jeg delte den i to og de har begge stået med finde blade og blomster stander i hver sin krukke i sommer.

  Knus herfra en næsten nabo, Pia

  SvarSlet
 11. NB - Det er rigtig godt, at du skriver, hvor du gemmer dine indslag - for denne fra hostahaven vil jeg vende tilbage til igen og igen - som jeg også gør med et tidligere indslag gemt i Haverejser. Her er der en hostahave fra Holland. Det er nemlig lige sådan, at min skråning i mine drømme skal komme til at se ud - om nogle år altså. Jeg kan godt se, at der er lang vej endnu.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Kære Inga.

  Giver du kaffe, hvis vi tager til Hostahaven? Det er et meget smukt beliggende sted, kan jeg se. Og de der gule/lime hosta drager. Det er vist en fejl i min haveopdragelse, at jeg endnu ikke har besøgt Hostahaven. Jeg er dybt imponeret over, at der ikke er eet eneste sneglebid i de lækre snegleguf-blade. Måske man ved samme lejlighed kunne få et par fiffige sneglefif også.

  Stort knus fra os oppe å æ ø

  SvarSlet
 13. Kære Tante Grøn.
  Ja det skal være mig en udsøgt fornøjelse at få lov at byde jer på kaffe og "mors" hjemmebag, hvis I skulle finde på at kigge herned. Jeg er allerede begyndt at steppe af glæde - bare ved tanken herom. Hvornår kommer I????

  De allerkærligste hilsner

  SvarSlet
 14. Kære Lis - jeg er fan af det hele, men jeg er ikke plantesamler! Alligevel kan jeg godt glæde mig over sådanne skønne steder.

  SvarSlet
 15. Kære Elane - det handler blot om, at stille hostaerne under en form for dække, så de ikke får for meget vintervæde.

  Kære Hannemor - hostaer, der er plantet ud i jorden, klarer fint at stå ude hele året.

  SvarSlet
 16. Kære Claus, Pia og Hannemor.
  Tak for Jeres søde svar.
  Er jo lidt spændt på, hvor mange planter og hvor mange krukker der klarer vinteren.

  PS. Hvor er det et godt billede af dig Claus, det fra Hune. Det lyser langt væk hvilket sympatisk menneske du er.

  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 17. Beate fra skovhaven30. august 2013 kl. 13.47

  Krukker med hosta og roser lægger jeg om på siden på et beskyttet sted udendørs. Jeg har aldrig dækket dem til, det er gået godt i mange år. Jeg må også en tur til den flotte have. Jeg har en stor skråning,hvor jeg er begyndt at plante hosta, de dækker fint skvalderkål .

  SvarSlet