Hvordan tør du?

Dette spørgsmål er jeg ofte blevet stillet, når gæster ser, at jeg har springbalsaminer i haven.

 

claus20130808_182434

 

Det er ganske enkelt: Vi klipper planterne halvt ned, før de for alvor begynder at ’springe’. På den måde styrer vi invasionen.

 

claus20130808_182415

 

claus20130808_182442

 

Især er jeg glad for den hvide springbalsamin, som jeg har fået af Jan fra Holland.

 

claus20130808_182555

 

Vidste man ikke bedre, kunne man godt tro, at det var en orkidé.

7 kommentarer:

 1. Skøn er din hvide springbalsamin. Jeg kan heller ikke stå for dens orkidelignende blomster. Jeg har den i haven i rosa farve.

  SvarSlet
 2. Skøn ser den ud, synes jeg - og så i hvid. Den ville passe perfekt blandt mine skvalderkål. Men hvor søren finder man den - jeg har ikke lagt mærke til den på de frøhjemmesider, jeg har besøgt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. hihi har man fritgående høns når springbalsaminen ikke at tage overhånd. Hønsene elsker frøene, de kan hoppe meeget højt for at nå dem på planterne , et syn for lattermusklerne.
  Vi har dem,springbalsamin, i 3-4 rosa nuancer, en gang imellem dukker der osse en hvid op, men det er ikke hvert år.
  @ Hannemor hvis du vil kan du få frø af mig, kan vi hitte ud af det?
  De skal iøvrigt helst så her nu om efteråret , så er spireprocenten bedst. De er kuldekimere, er det ikke det, det hedder?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Hej igen, - og hej til Gunvor. Det var heldigt, at jeg lige vendte tilbage til springbalsaminen. Jeg har studeret dem på nettet, og det er de gule, der omtales - og kæmpespringbalsaminen skal nærmest direkte bekæmpes. Men de hvide og røde ville virkelig gøre gavn på en skråning ved indkørslen til vores station - skråningen er p.t. overgroet af græs og brændenælder. Så jeg vil sige mange tak for frø, hvis du vil have ulejlighed med at sende dem. Jeg vover at lægge min e-mail her:
  a_faerch@post9.tele.dk

  Hilsen til alle på bloggen.

  PS til Eliane - jeg sender frø af indiansk mynte i næste uge.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Hannemor: Jeg fik da vist også lige konstateret, at den mærkelige plante med de meget fine blomster vi har i hegnet er en kæmpebalsamin, så den må vi hellere få gravet op snarest -den har ellers nogen virkeligt fine blomster :)

  /P

  SvarSlet
 6. @ Hanne
  jeg har lige prøvet at sende dig en mail, men den vil ikke aflevere ,påstår at adressen ikke findes. Jeg prøver igen senere, ellers må du ha min.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 7. Hej Gunvor,

  Mange tak for dine anstrengelser. a_faerch@post9.tele.dk. Jeg forstår ikke helt, at den ikke "virker" - det plejer den. Jeg håber, det lykkes.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet