Ingen have uden hortensiaer

Sådan har jeg det i hvert fald, og lige nu glæder jeg mig over dem over hele haven. Der er så mange skønne, og de er virkelig med til at give sensommerhaven kulør.

 

claus20130808_180649

 

claus20130808_180918

 

Inde i skovhaven lyser de delikate pasteltoner – spændende fra rosa over lavendel til blå – op!

 

Har I hortensiaer nok?

 

claus20130808_180637
claus20130808_180933

claus20130808_180618

16 kommentarer:

 1. Min absoluta favoritblomma!

  SvarSlet
 2. Har inte så många jag skulle vilja ha!
  Dom blåa/röda vill inte blomma hos oss tyvärr.
  Mariana

  SvarSlet
 3. Jeg har mange - men skal have flere. Har lige nu nogle aflæggere stående fra nogle mere end 30 år gamle hotensiaer fra Hotel Skibelund Krat. Jeg fik skam lov til at tage dem :-)
  Hotensiaer kan man ikke få for mange af.

  SvarSlet
 4. Jeg har mange - men skal have flere. Har lige nu nogle aflæggere stående fra nogle mere end 30 år gamle hotensiaer fra Hotel Skibelund Krat. Jeg fik skam lov til at tage dem :-)
  Hotensiaer kan man ikke få for mange af.

  SvarSlet
 5. Jeg har mange - men skal have flere. Har lige nu nogle aflæggere stående fra nogle mere end 30 år gamle hotensiaer fra Hotel Skibelund Krat. Jeg fik skam lov til at tage dem :-)
  Hotensiaer kan man ikke få for mange af.

  SvarSlet
 6. Tænker lige tilbage til den eftermiddag hvor jeg sad på bænken der og var vel nok den sidste der forlod haven......................
  Din smukke smukke have er printet ind på mit nethinde.
  Flotte og smukke billeder hver dag fra dig !!

  SvarSlet
 7. Nydelig hage! Hortensiaer overlever ikke på friland her, men har flere av de i krukker :) Har tatt flere stiklinger også, syns det er moro å få frem egne blomster også :)

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Man kan ikke få nok hortensier........ Men den danske vinter er desværre lidt hård ved nogle typer - jeg har ikke kunnet få den skønne popcorn hortensia til at blomstre endnu i min have. Og de er lidt vanskeligelige med jordbunden.......
  Vi må have flere hortensia i Danmark og gerne i mandshøjde som man ser længere sydpå og i England.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 9. Nej, det har jeg ikke, for en stor del af mine er gået ud i år. Nu har de ellers været så flotte allsesammen i en lille snes år, men sidste vinters og forårs tørke (og kulde?) blev altså for meget for dem. Heldigvis lever min store flotte Hortensia fra Azorerne og en anden med et japansk navn, jeg har glemt - dog ikke i bedste velgående. Faktisk troede jeg, at de også var gået ud, men nu sætter de nøgne grene, som jeg lod stå for en sikkerheds skyld, nye skud, og hrra for det!
  Happy Hortensia Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Nej, hortensia kan man aldrig få for mange af,hverken i bede eller krukker

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 11. Anne Marie, den japanske hortensia, jeg nævner i mit anlæg ovenfor, er en popcorn hortensia. Indtil i år har den været mandshøj næsten og blomstret overdådigt.

  Den står halvdelen af dagen i skygge og i læ af store træer og min velvoksne mirabellehæk, og så står den der, hvor faskinen fra huset løber ud. Jeg har på fornemmelsen, at især det sidste sætter den pris på. Jorden er mager sandjord, og den bliver gødet efter forskrifterne et par gange i løbet af sommerhalvåret.

  Ved siden af den står en H. der er startet efter en stikling bragt hjem fra Azorerne, og den har opført sig på samme måde som den japanske.

  Måske har du lyst til at prøve igen. I så fald ønsker jeg dig
  Held og Lykke
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Har kun en vansmægtende af ukendt navn. Trods adskellige kander vand overlever den kun liige akkurat. De hedder jo osse noget med hydregea, nok ikke uden grund,. vores matrikel ligger på et af de steder der er markeret med rødt på nedbørskortene,, så jeg nøjes med at nyde dem på billederne.
  Men suk hvor ville jeg gerne ha nogle.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Hvor dine hortensiaer dog strutter af velvære, der i skovens skygge. De er noget så smukke at se til og nej, hortensiaer kan man aldrig få nok af. Uden hortensiaer ville sensommerhaven være mindre vital og mere farveløs.

  En anden vækst,som er så vigtig i sensommerhaven er sommerfuglebusken. Desværre har den det ofte med at fryse ud her, men da den er uundværlig, må der nye til.

  Stokrosen fortjener også en hyldest. De høje spir og skønne blomster puster virkelig nyt liv i haven på denne årstid. Og sørger man for, hele tiden at fjerne de visne blomster og frøstande, blomstrer den kontinuerligt lige til frostens komme.

  Det handler om at strække haveglæden længst muligt. Jeg er een af dem, der foretrækker ordet "sensommer" fremfor ordet "efterår" langt ind i oktober måned. Er man sommer- og havemenneske, handler det om, at udskyde den blomsterløse mørke tid så længe som overhovedet muligt.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 14. Mine hortensiaer overlever i fin stil.... De får bare ingen blomster.... Og jeg klipper aldrig grenene ned....
  Hvad er det bedste at gøde med? Og hvornår???Har hidtil gødet om foråret med rodedendrongødning.... Og nu er der på 2-3 år ganske få blomster!!!! Hjælp
  Store buske - som ganske vist er en almindelig stuehortensia er tæt på at blive til kompost....
  Rikke fra Fyn

  SvarSlet
 15. Kære Anonyme ovenfor
  Måske skyldes den manglende blomstring, at du aldrig klipper grenene ned!?
  I hvert fald står der på det planteskilt, som fulgte med min h.'Ayesha' blue, da jeg købte den, følgende:

  '...Removing the blooms after flowering and cutting long stems in half before half august stimulates blooming in the following year.'

  Det har jeg nu aldrig gjort selv, og den ha som nævnt blomstret overdådigt i en lille snes år. Men
  dens skrøbelige tilstand i år kan måske forklares
  ved ovenstående citat.

  Prøv det - om ikke andet bare med en enkelt plante for at se, hvordan det spænder af.

  Happy Hortensia Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 16. Hej alle Hortensiadyrkere!

  Jeg har desværre kun dårlige erfaringer med at klippe Hortensiaerne ned. Jeg har prøvet efter råd at klippe ca. 2/3 eller 1/3 af grenene ned, for netop ikke at skære hele planten voldsomt tilbage. Men det giver hverken nye skud eller blomster efterfølgende.

  Herefter har jeg droppet at klippe tilbage, medmindre der er grene der viser tegn på udtørring eller jeg er ivrig efter en blomst. Det klarede planten flot, men den overlevede ikke en tørkeperiode i forbindelse med vinterskjulet ... så nu står jeg atter uden en Hortensia :-)

  Er der mon nogen der har en god erfaring at give videre?

  Bedste hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet