Smuk mad

Også når jeg laver mad, tænker jeg i farver. Mad skal ikke alene være sundt og velsmagende. Det skal også være smukt.

 

claus20130826_113003 claus20130826_113039

 

Heldigvis siger man, at ingredienser med stærke farver er ekstra sundt.

 

claus20130826_113019

 

I haven holder jeg meget af purpur, og der findes også flere grøntsager med denne farve. Desværre mister bønnerne den flotte farve, når de varmes op. De bliver grønne.

 

Derimod holder blomkålen farve, hvis man ikke koger den, men blot kommer den i en wok.

 

claus20130826_113010

 

Grøntsagerne her blev spist til frokost sammen med kogte rugkerner. Uhmmm …

 

Søger I yderligere inspiration til mad med grøntsager, foreslår jeg, at I klikker her.

5 kommentarer:

 1. Helt enig, mad skal se lækkert og indbydende ud, og her spiller farver en stor rolle.
  Jeg plejer at sige, at jeg spiser mindst lige så meget med øjnene......... ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Det ser super lækkert ud.
  Vi spiser også mange grønsager hver dag, prøver at følge den nye kostpyramide.

  Kære Jytte og Else Andersen. Den "mystiske" iris er ikke en Iris Pallida. Den er alt for blå.

  Det kan være nogen kender denne iris:
  den er mellemhøj, blomstrer sidst i maj- først i juni. Blomsterne er næsten hvide, men tæt på ser man de er "grumsede" i farven....lidt lyseblå/lyslilla. Dufter fantastisk. Blev brugt i parfumeindustrien i Italien ( læste jeg i et blad engang, men skrev ikke navnet ned). Nogle år er blomsterne lysegule, for så igen at blive lyseblå året efter. Jeg har ikke andre iris, så de kan ikke krydse sig eller jeg husker forkert.Har fundet den i en meget gammel have.
  Det kunne være spændende at sætte navn på den. Håber nogen kan hjælpe.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
 3. helt enig !!! det er skønt med grønsager - og især hvis man selv har dyrket det :)

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  din æstetiske sans og formåen er helt udenfor kategori. Dette appetitlige syn, ER unægtelig smukkere end en kogt medisterpølse eller en leverpostejmad:o)

  Kære Eliane.

  Tusind tak for den dejlige store klump iris germanica, du så sødt og betænksomt forærede os. Jeg er MEGET glad for den, og jeg ved lige præcis, hvor den skal stå. Liljedamen, som jo også er irisekspert, sagde at det var en stor botanisk sjældenhed. Med hensyn til navn og oprindelse, kan jeg se, at mystikken breder sig.

  Jeg glæder mig meget til at se den i blomst og nyde dens duft.

  Apropos Iris...

  Hvis den dejligste IRIS af dem alle, læser med her, så sender jeg lige et kæmpeknogleknuserkram afsted til dig <3 Dine kommentarer er savnet:o)

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 5. Kære Claus ... Jeg har desværre ikke tid til at skrive noget videre her på bloggen i dag, for jeg følte sådan en pludselig ubeskrivelig sult da jeg så disse billeder! Spøg til side: Tak for linket, jeg skal hurtigst muligt i gang med både squashfrikadeller og kartoffelrosetter :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet