Udsigten fra min havestue

Når jeg blogger, skriver og i det hele taget er på ’kontoret’, er det i min havestue, hvorfra jeg har udsigten, som I ser nedenfor.

 

claus20130806_185130

 

Aksen går gennem rosenbuegangen, og for enden står en urne og danner point de vue.

 

claus20130806_185158 claus20130806_185220 claus20130806_185227

 

Da jeg fik urnen fra England, så den meget ny ud, men nu er den heldigvis begyndt at få lidt patina i form af blandt andet mos.

11 kommentarer:

  1. Kære Claus
    Det er en fuldstændig vidunderlig udsigt, du har - hvor må den gøre dig glad og tilfreds og samtidigt inspirere til nye og spændende ideer!
    Der er kun ikke ting, jeg ikke forstår, nemlig hvordan du overhovedet kan få skrivearbejde og andet fra hånden - mine øjne ville ustandseligt søge ud i haven :-)
    Kh Celsiana

    SvarSlet
  2. Den vyn var om möjligt ännu bättre. Så vackert vattenblänk. det är svårt att hitta rätt storlek och utförande på urnor för blickfång, det blir lätt tillgjort, men de du köper från england är bara så "äkta". Tänkte tipsa dig om ett orangeribygge som är något helt speciellt. Det är egentligen en byggnadsvårdsblogg, så det kanske inte är så många i trädgårdsvärlden som sett den, men måste dela med mig av detta vackra. De har räddat en gammal gård från hemskt 70-tal och är nu igång med köksträdgården. Mannen har blivit en finsnickare på köpet och detta orangeribygge är det vackraste jag sett, och det är då ändå bara stommen som är uppe nu... http://sodergarden.wordpress.com/

    SvarSlet
  3. Jeg tror nu også, jeg ville have svært ved at bevare koncentrationen om arbejdet med denne smukke udsigt udenfor vinduerne.

    Kjærligst Hannemor

    SvarSlet
  4. Ist das ein toller Anblick auf den Treppenaufgang...die beiden Weißen Hortensien passen so gut zu dem üppigen Grün....das Pflaster gefällt mir sehr...hab auch viel davon im Garten.
    VG Erwin

    SvarSlet
  5. Flot flot flot.........................
    Kan godt forstår at der kommer skønne billeder ud af det.
    Det glæder øjet hver gang du sætter billeder på her.

    SvarSlet
  6. Det må være herlig å sitte og skrive med den skjønne utsikten, det er ikke mindre enn fantastisk, frodig og grønt, med de skjønne, hvite blomster.

    SvarSlet
  7. Ikke alle er heldige at have så fin en kontorudsigt, og din form for "kontorarbejde" må da blive stimuleret rigtigt fint med disse omgivelser - det er bare så gennemført smukt og lækkert, både i farve og form.

    SvarSlet
  8. Eva Kjær Nielsen7. august 2013 kl. 20.08

    Yes, lucky you ... and me.
    Tak for dejlige billeder. :-)

    SvarSlet
  9. Kære Claus,
    Sikke smukke billeder fra din have. Vi har købt et gammelt hus i Hillerød og er meget inspirerede af barokhaven ved slottet. Vores grund er ganske lang og smal, og jeg vil meget gerne understrege længden ved at lave et ´point de vue´ for enden af haven. Jeg tænker en urne eller krukke på piedestal - som hos dig, med enten et formklippet træ i begrænset størrelse eller en lavere vækst med sølvgrå blade. I barokhaven har de mange urner med cypres urt og jeg syntes den er utrolig smuk og overvejer at bruge denne. Jeg syntes det ser ud som om du også har cypres urt på dine billeder fra "the sunken garden" fra igår. Har du nogle gode tips/retningslinjer for ´point de vue´ og hvor stor skal krukken være hvis vi vælger et træ? Min mand mener krukken skal have en diameter på mindst 1 meter - men det er givetvis alt for stort til min vision (og en piedestal). Fungerer det overhovedet at bruge et træ som fokuspunkt indenfor denne genre?

    SvarSlet
  10. @Stine:
    Jeg har netop holdt lidt sommer i England hvor jeg boede i en cottage med en lang og smal have.
    Der fik man en oplevelse af at haven var længere end reelt, fordi der var indsat en havelåge ca. 1/3 fra bagenden af haven.
    Som dig tænkte jeg ellers også at det gjaldt om at forlænge ved lange ubrudte linjer, men i dette tilfælde virkede haven større af at man fornemmede et ekstra rum. Da jeg gik ned til lågen første gang var jeg forbavset over hvor kort vejen derhen var, og da jeg gik ind i det bagerste rum var jeg overrasket over hvor lille det faktisk var. Haven virkede simpelthen større end den var fordi den var opdelt i to/tre rum. (Tre rum hvis man tæller terrassen med, som ikke var afgrænset men blot adskilte sig i valget af belægning).

    Held og lykke med projektet,
    Hilsen Lisbeth K :-)

    SvarSlet