De dejligste bladvækster

At hostaer er blevet en yndet samleobjekt, er en kendt sag. Men der er ikke helt så mange, der har kastet sig over Heuchera, alunrod.

 

claus20130913_090052 claus20130913_090429
claus20130913_090529 claus20130913_090941

 

Inden for denne slægt findes der en mængde vækster med de mest fantastiske bladfarver.

 

claus20130913_091007 claus20130913_091059
claus20130913_091601 claus20130913_091243

 

I min nye krukkebog kommer jeg til et vise en del. De viste her er blot et lille udpluk; stillet op på række og geled.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus. Helt enig. Heuchere, Heucherella og Tiarella er fuldstændig uundværlige i haven. Jeg har også en del i krukker og mange i haven. De seneste vintre har de ikke budt sig om, men en omplantning om foråret får de fleste på bedre tanker. Og så bliver de ikke spist på samme måde som Hostaer og i milde vintre kan de nydes hele vinteren. Tak for altid smukke fotos og stor inspiration. Hvor bliver det dejligt med nye bøger fra din hånd. Jeg glæder mig meget.

  SvarSlet
 2. Heuchera har også vundet indpas hos os og jeg ønsker mig mange flere. De er så dejlige og mange af dem har sjove og spændende navne. F.eks. har vi en, der hedder "Spellbound" og det passer perfekt til den for man bliver helt tryllebundet af den.

  God søndag:)

  SvarSlet
 3. Ja visst finns det! Och extra kontrastrikt och fint framtäder det när man arrangerat det så fint på trappan som du har gjort - vackert!

  Kram Eva, Tinibelli

  SvarSlet
 4. Flotte blade - og sikke strukturer og farver de har. De vil pynte i en hver "krukke opstilling".
  Rigtig god og dejlig weekend.
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 5. Det er nogle flotte farver sammen ,og spændende plante.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 6. Heucera er især smukke i krukker og i små bede. Godt nok har jeg også især de mørke i staudebede, men jeg synes nu, at de gør sig allerbedst alene under mindre træer og i krukker.
  Alle de smukke brændte farver du viser mangler jeg da helt sikkert rigtig mange af!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Tak for fin opstilling, g så lærte jeg da lige noget nyt :-) Jeg må desværre tilstå at jeg levede i den tro at Alunrod altid havde mørke blade, jeg tror aldrig jeg er faldet over de grønne nuancer før. Men de er bestemt smukke!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Jeg ser her at alunrot nok kommer til å bli min nye, store passjon! Jeg har noen fra för av, men at det skulle finnes så fantastisk mange ulike farvenyanser, hadde jeg faktisk ingen aning om!
  Takk for en fantastisk blogg. Her lärer jeg meg noe nytt i nesten hvert eneste innlegg!

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Alunrod er efter min mening en af de skønneste bladvækster, der findes. Jeg kan slet ikke stå for de rødbede- og limefarvede af slagsen. Og sneglene rører dem ikke, hvilket også er et stort plus.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet