En helt særlig daglilje

Da jeg i tirsdags var i Holland, blev jeg opmærksom på en helt særlig daglilje, Hemerocallis.

 

claus20130924_135140

 

Når jeg fik kig på den, var det dels fordi, den havde den smukkeste lysegule farve, og dels fordi den stadig var i fuldt flor, mens alle andre omkringstående dagliljer, havde takket af for længst.

 

claus20130924_135102

 

Sorten, der hedder ‘Big Time Happy’, er netop kendt for sin ekstra lange blomstringstid, fortalte avleren, og jeg lover, at den kommer i Bilkas sortiment næste år.

6 kommentarer:

 1. Kære Claus
  skøn farve og et absolut plus, at den blomstrer længe. Kan allerede nu forudse, at jeg bliver nødt til at oprette en "blomsterkonto" i banken, så der er råd til storkøb i Bilka til foråret :-)
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Vi kan simpelthen ikke se forskel på Big Time Happy og Green Flutter.

  Er der forskel på farverne eller er der kun den forskel at Big Time Happy blomstrer længere??

  Spændende om de barrodsplanter bliver en succes.

  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
 3. Den må jeg eje, har 2 lysegule dagliljer i forvejen, hvoraf den fyldte lige har blomstret en ekstra gang her i september. Jeg ved desværre ikke, hvad den hedder, min søde hund har besluttet, at alle planteskilte skal tages op, de pynter nu heller ikke.:-).
  Mange sensommerhilsner fra Sønderjylland, Anna

  SvarSlet
 4. Sørg for der rigeligt med planter osse til os der ellers ikke kører efter spicielle ting i Bilka, (er blevet skuffet for ofte undskyld opstød) men denne daglilge er en vil ha vil ha. Sikke en farve mums.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. En dejlig farve - og absolut et plus med den lange blomstring. Jeg kender kun den alm. gule daglilje, men har ikke flere i haven - de er gået i sigselv.

  Jeg må til at studere geografi til næste år og sørge for at få lagt en tur eller to omkring en Bilka. Det ser ud til, at der kommer mange spændende ting på programmet.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Den glæder jeg mig til ..... hvis jeg da kan overtale nogen til at købe ind for mig i Bilka, for mit helbred orker ikke at køre så langt, som Bilka ligger herfra.

  Jeg har et par skønne sart, sart , ensfarvede, lysegule dagliljer, men de blomstrer selvfølgelig tidligt på sommeren, så det ville være dejligt at have noget lignende her sidst på sæsonen.

  Happy Autumn Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet