Jeg er ked af at sige det …

… men bliver nødt til det. Monets have skuffer! Jeg fik da også kun taget et par billeder, og det ene ser I her.

 

20130915_152139

 

Nogle vil nok mene, at jeg er for kritisk, men jeg bliver altså nødt til at tage bladet fra munden og komme med min mening.

 

Jeg havde troet og håbet på, at der ville have været en mængde skønne dahliaer. En del var der, men de var sammensat i uskønne kombinationer.

 

Jeg prøver normalt at være positiv, men det kan jeg ikke her. Heldigvis kom jeg senere i går til den skønneste sensommerhave, man kan tænke sig. Og her var der blandt andet dahliaer! I får billeder herfra senere.

13 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Hvis "kejseren ikke har noget tøj på" må man godt sige det.

  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 2. Helt fint at du er ærlig :-)

  Men jeg synes nu havegangen har noget dejligt let og finurligt over sig med de kravlende tallerkensmækkere der breder sig ind over. Lige noget for mig.

  Selv har jeg aldrig været i Monets have, men håber på at komme det engang.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Men hvad så met huset, Claus? Var det også en skuffelse?
  Jeg har desværre endnu ikke været på stedet, men har altid ønsket at tage derhen, og jeg har flere bøger med fantastiske fotos. Især synes jeg at spisestuen og køkkenet er helt utroligt smukke - på billeder i hvert fald!
  Hvad angår haven, forstår jeg din skuffelse. I 'Til bords hos Monet', som er en koge- og inetiørbog (min udgave udgivet i Oslo i 1993) er der et billede taget på nøjagtig det samme sted som dit; men på¨'mit' er der meget mere fart over feltet. Kun få gule tallerkensmækkere, men en masse røde og orange, som breder sig i gangen, og på hver side bl. gladiolus, asters, cosmos og astrantia i forskelige røde nuancer, som væver sig rundt i alt det grønne. Ikke noget blegfesent over det!

  Jeg glæder mig til at se, hvad det er for en anden have, du har besøgt, og ønsker
  fortsat god tur i det franske haveland
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Det er naturligvis ærgerligt at du ikke er helt tilfreds, men nyd nu en god middag på en lækker restaurent, når du alligevel er i Frankrig. Jeg var selv i Monets have på denne årstid for ca. 15 år siden, og det var fint, men dengang var jeg heller ikke så "havebevidst" som jeg er nu.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Hvor ærgerligt. Både for dig og de øvrige gæster, som bruger ressourcer på at besøge stedet - men også fordi stedet muligvis går ned ad bakke. Og det er en skam. Synes for øvrigt at jeg erindrer, at de havde fået en engelsk overgartner.

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Vi har også været der for 14 dage siden og deler din skuffelse :(
  Hilsen BC

  SvarSlet
 7. ØV! Det er synd og skam når et stykke historie misvedligeholdes. Måske de ansvarlige skulle et smut forbi Risskov og få lidt inspiration? :-)

  Hahahaha Eliane - den var meget passende ;-)

  SvarSlet
 8. Der noget sandt i at: The garden is the gardener.
  Hvis chefen for haven ikke er en med samme smag og farvesans som Monet, kan man kun blive skuffet.

  Hilsen Jens

  SvarSlet
 9. Vad ledsamt!Har man en gång sett denna tidigare så vackra trädgård kan jag förstå din besvikelse. Nu hoppas jag du får tvätta ögonen med skönare upplevelser. Är du kanske på väg till Jardin Plume? Många tankar till dig från Margareta på andra sidan Kattegatt.

  SvarSlet
 10. Claus, søde løgpusher. Jeg er glad og stolt over dit løg sortiment til Bilka i år. Har du set den nye "Flash Point"? Stødte på den hos smukke Isabella Smith - i min jagt på Belle Epoque, Parrot King og Charming Lady.
  Den er lækker mørk pink a la bonderose :-) og selvfølgelig fyldt som et stykke cremebrud.

  SvarSlet
 11. Jeg tør jo næsten ikke sige det - men jeg ville være lykkelig, hvis min have mindede bare en lille smule om denne. Men jeg kan da godt se, at den virker lidt "tam" - den mangler Claus Dalby struktur og farvesammensætninger.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Jeg besøgte haven i forårsdag for nogle år siden og var også meget skuffet. Udover at være lidt småkedelig, så er der noget uromantisk ved at vandre rundt om en sø i gåsegang - der var sort af mennesker! Haven er slet ikke stor nok til alle de besøgende. Huset er helt bestemt den største attraktion, det var meget spændende at se og er et besøg værd i sig selv.
  Hej fra Lotte

  SvarSlet
 13. Kære Jytte - huset er bestemt et besøg værd. Man nu var det jo haven, jeg først og fremmest var kommet for at se.

  Kære øvrige - er da glad for, at det ikke kun er mig, der er blevet skuffet.

  SvarSlet