Jeg har set så mange hortensiaer

De trives eventyrligt godt her i Normandiet. En af de helt særlige arter med store klaseformede blomster er Hydrangea quercifolia, der på dansk hedder egebladet hortensia.

 

20130917_123451

 

20130917_123438

 

Det danske navn forstår man fuldt og helt, når man ser på løvet, som allerede tidligt begynder at antage smukke høstfarver.

 

20130917_123420

 

Jeg har gennem årene plantet en del, men de er hver gang gået til. Det kan skyldes – har jeg lært på denne tur – at de har stået for fugtigt. Egebladet hortensia skal nemlig stå ret tørt for at overvintre.

 

Har I erfaringer med denne skønne plante?

8 kommentarer:

 1. Kære Claus
  desværre ingen erfaring, men den må jeg prøve.....Men chancerne for succes er nok lille, når du ikke kan få den til at gro.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Ja, det har jeg. Købte en for mange år siden på Hampton Court showet og den lever i bedste velgående. Til trods for at den indtil nu har "boet" i 3 forskellige haver. Jeg har flyttet den med hver gang jeg er flyttet og det er den åbenbart ikke ked af. Meget smuk plante
  Hilsen
  Rie

  SvarSlet
 3. Jeg har ingen erfaring med denne. Og jeg må nok også sige, at jeg sikkert ikke "vover" den, når den ikke vil lykkes hos dig. Jeg har plantet flere hortensia gennem årene, og de vil ikke i min jord. Kun i de to krukker, hvor jeg har to hvide stående - har der været held med dem. Men hvis/når jeg så planter dem ud i haven fra krukkerne - går de simpelthen i sigselv igen - ingen blomstring.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 4. Virkelig flot løv. Jeg kendte den ikke i forvejen, men kan godt forstå at du er ivrig efter at få den til at lykkes :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Velkommen hjem til den smukke danske sensommer. Og endnu engang tusind tak, fordi du tog os med på en dejlig inspirerende og motiverende haverejse til Normandiet.

  Haverne du viser, er virkelig gode eksempler på, hvor vigtigt det er at skabe rum og "tag" i en have. Træerne er brugt på en flot og rumskabende måde, - og i forskellige højder og drøjder.

  Ja, HVOR har den egebladede hortensia været hele vore 50-årige liv? Det er en fantastisk smuk vækst. Både hvad løv og blomst angår.

  Hvor i alverden kan man lige skrue sådan en lækker sag ned henne? Og du skriver, at dens løv får smukke efterårsfarver, hvilket jeg finder yderst attraktivt. Når blomsterpragten takker af, er det helt vidunderligt at kunne nyde efterårsløvets magiske og intenst glødende afskedssalut til sommeren.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 6. Ja, Claus! jeg har erfaring med egebladet hortensia. Mine går ud - og det selv om de har stået i meget tør jord.
  På samme sted står også andre slags hortensier og skranter. De eneste som trives helt overdådigt hos mig står der, hvor faskinen, som omgiver mit hus, munder ud!
  Happy Autumn Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Den egebladede hortensia er jeg meget glad for og har haft den i haven i flere år. Den kan fryse noget tilbage i hårde vintre, og i år troede jeg den var død, da alt overjordisk var fuldstændig tørt og dødt. Heldigvis havde jeg ikke nået at grave den op, da den - temmelig sent - skød helt fra bunden. Den har ganske vist ikke blomstret i år, men smuk er den, med de grønne, lidt grove blade og kanelfarvede bark, og så får den ganske rigtig de smukkeste høstfarver. Planten har en rigtig flot vækst og bliver kun smukkere med alderen, selvom den er flot, når den blomstrer, er det nu en af de planter jeg har, lise så meget på grund af vækst, løv og struktru. Den vokser ikke så hurtigt og bliver ikke så stor her i min sandjord, men den overvintrer fint. Absolut en plante jeg kan anbefale, men giv den gerne lidt læ.

  Mange hilsner
  Marianne Strange Andersen
  Blomsten & Krukken

  SvarSlet
 8. Kære alle - tak for gode og lærerige kommentarer.

  SvarSlet