Pragtskær

De smukke pragtskær, Liatris spicata, lever virkelig op til deres danske navn.

 

claus20130929_123711 claus20130929_123704

 

Med deres oprette spir skaber de variation i både bed og krukker, og i sidstnævnte gør de sig rigtig godt.

 

claus20130929_123719

 

Det er en knoldvækst, og pragtskær fås også som hvide.

6 kommentarer:

 1. Smukke ser de ud - en dejlig farve. Jeg har sat nogle i jorden iblandt andre stauder - og der er da også kommet et par stykker op - og dem nyder jeg. Men de er slet ikke så flotte som dine på billedet her.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Jeg forstår det ikke, mine har blomstret, visnet ned og er klippet væk.
  Har dine været klippet tilbage, tidligere?

  SvarSlet
 3. Kære Lea - nej, jeg tror, det handler om, at knoldene her er lagt senere.

  SvarSlet
 4. Det er også lang tid siden, at mine er afblomstret. De blev købt blomstrende i en potte sidste år i et lokalt supermarked, og overvintrede fint plantet ud i et bed. De har en ganske dejlig violet farve og blomstrer oppe fra og ned. Alle andre planter med spir i min have blomstrer nede fra og op.

  SvarSlet
 5. Mine har blomstret hele september og ser ikke ut til å gi seg med det første. Det gjelder både de jeg har hatt i mange år og dem jeg plantet i vår. Jeg får ikke nok av disse langs elvebredden. De passer så godt sammen med vill vegetasjon :-)
  Ha en fortsatt fin dag Claus.

  SvarSlet
 6. Ok. Mine ligger hele året, i jorden.

  SvarSlet