Tidligt op

Her til morgen ringede mit vækkeur kl. 4.00 på hotellet i Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris. Flyet mod nord afgik nemlig kl. 6.10.

 

Lige nu sidder jeg i Københavns lufthavn og venter på et fly til Billund. Det afgår først omkring middagstid.

 

20130918_132401

 

 20130918_132418

 

Fra Billund kører jeg videre til Fanø, hvor jeg skal deltage i en reception på denne bog, som jeg har taget billeder til.

 

20130918_131758 

 

20130918_135140 20130918_134954

 

 20130918_134718

 

Sagen er jo, at jeg ud over at fotografere blomster og haver også laver fotos til mange af Forlaget Klematis’ andre udgivelser. Blandt andet børnebøger og hobbybøger. Det er i sandhed dejligt, at der altid er noget at give sig til.

 

 20130918_134425

 

I aften vil jeg gå tidligt i seng, for i morgen går det løs. Da genoptager jeg for alvor arbejdet på ’Den hvide have’, der skal udkomme 10. november. Jeg skelner ikke mellem, om det er weekend eller hverdag. Det er det dejlige ved at være selvstændig.

 

20130918_131018 20130918_134306

 

Jeg vil mure mig inde og kun forlade matriklen, hvis det er absolut nødvendigt.

 

I den kommende uge skal jeg med Bilka til Holland for at se på dahliaer til næste års program og derefter direkte videre til bogmesse i Göteborg.

 

 20130918_133756

 

20130918_133200

 

Mens jeg har været væk, har mine gartnere været ved at lægge forårsløg; i industrielle mængder. Mon ikke mange af os glæder os til, at det bliver forår. Jeg gør!

 

For næste år bliver haven endnu smukkere. Det er vi mange, der tror på. Ikke?

 

  20130918_133343

 

Det har været en skøn tur rundt i Normandiet. Flere tusind billeder er blevet taget. Endnu ved jeg ikke, hvad jeg skal bruge dem til. Men det er så dejligt trygt at have dem liggende. Lidt, som at have penge i banken.

 

  20130918_133105

  

Dette er en privat have i Varengeville-sur-Mer. Også den skal jeg tilbage til i maj. Mange dejlige oplevelser venter …

 

20130918_130742 

 

Haven tilhører Constance, der har haft den i mere end halvtreds år. Den er ret stor, og hvis I undres over, at der er forskellige huse på billederne, skyldes det, at der er flere huse på grunden.

 

 20130918_135412

 

De mange smukke formklippede elementer er i den grad med til at ’stramme’ haven op. Og læg så lige mærke til den smukke, velplejede plæne.

14 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Jeg har rejst i Normandiet for nogle år siden og husker specielt de saftige grønne farver overalt og de kæmpestore hortensiaer. Det sammenholdt med de gamle stenhuse og mange sort-hvide bindingsværkshuse er betagende.

  Mange hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Claus, det er et par dage siden, jeg var inde på din blog, så der er mange billeder at se. Og som sædvanlig er de skønne, så det er for overvældende lige nu. Vil vente til i aften med at *nærlæse* dem. Jeg skal i haven og lægge løg, ikke i industrielle mængder, men ca. 100 stk. Glæder mig også allerede til at se dem til næste år. Dejligt at være havemenneske, der er altid noget, der venter lige om hjørnet.
  Hilse,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Først fik jeg næsten kaffen galt i halsen af latter, da jeg læste "Det er i sandhed dejligt, at der altid er noget at give sig til." For jeg skal love for, at der er gang i dig. Så meget at jeg næsten er klar til at tage mig en lur efter kun at have læst dit program for den nærmeste fremtid. Man bliver jo helt forpustet af blot at læse om det.

  De fotos du ovenfor disker op med, er drømmedejlige. Jeg sidder i hvert fald her og drømmer mig ind i dem.

  SvarSlet
 4. Kære Claus - Jeg glæder mig rigtig meget til at se nærmere på de smukke fotos fra Normandiet. Frodigheden og plante- og bygningsudtryk ser ikke ud til at være så fjernt fra det, der også kan ses på den anden side af Den Engelske Kanal, og jeg kan sagtens mærke mavefornemmelsen boble ved tanken om at planlægge en "kombi-tur" til næste sommer... Og heldige "Normanner" - at se de mageløse Euphorbia'er. Gid vores klima var lidt venligere. Har rigtig mange i krukker, men det bliver aldrig det samme. Jeg glæder mig voldsomt til Den Hvide Have. Tak Claus - skal nok finde et navn at underskrive mig med :)

  SvarSlet
 5. Skønne haver overalt, også i Normandiet - det ses tydeligt her og jeg glæder mig til mange flere billeder. Jeg siger som Nette at det er et travlt program, du holder dig, men lysten er der jo, - en vigtig drivkraft.

  Ulla

  SvarSlet
 6. Åh,vackra trädgårdar och härliga bilder igen! Men, komm godt hjem Claus, för jag väntar så på "Den hvide have" hälsar Margareta

  SvarSlet
 7. Jag tycker att du ska använda bilderna till en bok om moderna franska trädgårdar. En sådan bok har jag letat efter.

  De bilderna du visade ser ut som en bra start till en sådan bok!

  / Daniel

  SvarSlet
 8. Hej Claus, jeg har et forslag til en bog, den skal omhandle skulpturrelle elementer i haven af en hver art eller bare af træer og hække. Hvad de gør for haven og for os, du har jo billeder nok, kan jeg se.

  Mvh
  Margit

  SvarSlet
 9. Fantastisk have som du har besøgt - der er bare så smukt uanset det regner:)
  God arbejdslyst med Den hvide have.

  SvarSlet
 10. Hvor overvældende med så mange imponerende billeder på en gang Claus! Jeg er så begejstret, og vil klart vende tilbage nogle gange til dette indlæg.
  (Typisk at man lige er væk i under 48 timer og så er der fuldt knald på indlæg når man kommer tilbage :-))

  - I øvrigt ser bogen om Fanøstrik ud til at være lige noget for mig, og det endda selv om jeg ikke tror det er på mit strikkeniveau :-) Jeg har netop i denne uge "fået fingrene i" (læs: min mor købte, jeg tog i besiddelse) bogen "Korssting til Jul", som fuldt ud lever op til forventningerne! Klematis er simpelthen et super godt forlag hvad angår hobbybøger.

  Kh. Lisbeth K

  Ps: I går besøgte jeg Nylund planteskole (Gl. Ry) med mine to drenge og de fik hver lov til at vælge en pose med løg efter eget valg. Herligt at se dem gå lige så meget op i det som når der er tilbud på "bland selv slik" :-) Den ene, der altid har været draget af det sorte, valgte selvfølgelig 10 stk. Queen of Night, mens den anden holdt sig til de klassiske lilla krokus (25 stk af Remembrance - ikke ligefrem fordi vi er oppe i dine mængder!).
  - Netop som jeg troede vi var færdige valgte de så sammen 5 stk af den superdyre og lidet attraktive "Tulipan Ice Cream" (Der må gerne grines!). Heldigvis er det en sort der kun kommer et år!

  SvarSlet
 11. Kære Daniel - en særlig bog om franske haver har jeg ikke lige planer om. Men jeg skal nok på en eller anden måde få brugt billederne og omtalt haverne i bog-øjemed på et tidspunkt.

  Kære Margit - på et tidpunkt udgiver jeg en bog om havedesign, hvor elementer som de nævnte vil få en stor plads.

  Kære Lisbeth - tak for altid gode kommentarer. Sød historie med dine drenge. Hils dem ...

  SvarSlet
 12. Det ville ellers være skønt at erhverve en sådan bog fra din hånd.Jeg kan godt forstå, at du efterhånden har rigeligt på bedding; men jeg e-l-s-k-e-r fransk havekunst, og du er så fænomenal god til at tage billeder - ikke bare planteportrætter, som vi alle mere eller mindre kan finde ud af, læs: vore digitalcameraer kan finde ud af; næh, CD forstår at kaste blikket ud i haverne og indfange strukturer, views, vinkler og STEMNINGER.
  Med grådig francofil havehilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. De to fyre hilser tilbage igen :-)

  (Måske fortrød man lidt at man havde valgt 25 løg da vi skulle plante :-)
  Men de kom fint i jorden i dag).

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Kære Claus. Billederne skal da bruges til verdens bedste haveguide !
  Kh Susanne, Nivå

  SvarSlet