De er altså nogle bæster!

Noget af en overskrift, vil nogen sikkert tænke. Men jeg mener det …

 

20131004_105515

 

Det er nemlig mosegrise, det handler om. Og når jeg kommer med denne hårde udgydelse, er det fordi, mosegrisene spiser vores tulipanløg, som vi traditionen tro er ved at lægge i tusindvis.

 

20131004_105642 20131004_105602

 

Derfor havde vi i går besøg af en skadedyrsbekæmper, der skød gaspatronerne ned i gangene.

 

Det lyder barsk, men kan ikke være anderledes.

15 kommentarer:

 1. Ja, dem slås jeg også med - eller rettere sagt: jeg lader dem være og bruger den jord, de skubber op, bl. a. til at så i. Men jeg kan godt forstå, at du må af med dem i din fin have. Min er jo mest naturgrund, så jeg lever som sagt med dem. Faktisk tror jeg, at jeg også deler bolig med dem, for af og til er der jordtuer helt op ad væggen et bestemt sted ved huset. så måske har de gange under mine fødder?

  Som sagt elsker jeg dem heller ikke, for de spiser også mine tulipanløg nedefra, mens rådyrene gnaver de spæde blade af ovenfra , så såre de viser sig.
  Happy Wildlife Garden
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  P.S. Anne Just viste engang i fjernsynet, hvordan de lagde løgene i sorte plastik 'brødkasser' oven på jorden og derefter dækkede kasserne med yderligere jord. Lige til at tage op om efteråret; men jeg kan forestille mig, at du ikke har plads til at gemme alle de gamle løg.De er jo i industrielle mængder.

  SvarSlet
 2. Kære Claus - det problem slipper man for når man har kat. Han jager mosegrise året rundt og mine tulipanløg får lov at være i fred.God weekend.
  Venlig hilsen Barbara Ingholt

  SvarSlet
 3. Vilket otyg!!
  Vi har satt flera Sork skrämmor i rabatterna i år.
  Hoppas du får dom att flytta.
  Mariana

  SvarSlet
 4. Helt forståeligt - her har jeg "slåsset" med rådyrene,-der bare tog ALT, sidste år ...
  I år indhegnede vi roserne,-og har været heldige med dødsfald på landevejen..og er derfor sluppet for interesserede rådyr i år !!!! :-)
  Held og lykke med gassen!!
  k.h. Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm "heldige med dødsfald på landevejen"....! Jeg bor i et hus ude i naturen, og tænker helt anderledes. Dyrene var her først, og for dem er det liv og død. Jeg planter og sår så noget andet, som dyrene ikke spiser. Ja, jeg har ingen krokus og tulipaner. Men so what?
   Jeg nyder synet af rådyr, fasaner og egern en vinterdag - så derfor må de selvfølgelig også være her om sommeren.

   Slet
 5. Jeg har ikke selv den slags skadedyr, så jeg er helt klar over, at jeg sagtens kan sidde her og være hellig og sige "hvor ER det synd for dem". Men det synes jeg. Hvordan jeg selv ville reagere, hvis mine løg blev spist ..... overlader jeg til det uvisse. Jeg har været plaget af mus forrige år. Derfor lægger jeg heller ikke løg i krukker længere :-)

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Har lige googlet lidt og kan se at vandrotter, som de også kaldes, får 4-5 kuld unger om året og lever af rødder og løg. Selv træer kan de ødelægge! Så vi forstår godt du griber til så drastiske midler.

  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 7. Ja, John og Eliane, både et stort gammelt æbletræ og ditto hvid syren har de gjort kål på inden for de seneste par år.
  Suk! Men stadigvæk:
  Happy Wildlife Gardening
  Jytte
  www.danishkitdesign.com

  SvarSlet
 8. hej claus
  ja de mosegrise er et kæmpe problem, satte 200 tulipan løg sidste efterår og kun de 50 kom op, resten var spist eller flyttet rundt omkring i haven, de har undermineret hele terrassen så den skulle ligges om, så jeg melder krig mod dem. har fundet en fælde som er virkelig effektiv, så kampen er sat ind. kunne godt tænke mig at vide om gassen virker.
  god jagt :0)
  hilsen sussi

  SvarSlet
 9. Kære Claus, tak for hyggeligt besøg i går, og også for den smukke bog, som allerede skal sætte scenen i køkkenet i aften,

  Og tænk, hvor er det morsomt: min mand Lasse, bad mig om jeg ikke kunne spørge dig om råd mod mosegrise, hvilket jeg nægtede, da jeg jo husker du helst ikke vil give råd om skadedyr og insekter og den slags :-)

  Og så viser det sig at du selvsamme dag har haft gang i samme problem. Vores fælder duede ikke, og råd om sildelage i gangene, muldvarpealarmer o.a. var uden virkning. Nej, nu ringer vi til Rentokil!

  Glæder mig til TV udsendelser og ikke mindst bogen om Den Hvide Have, som jeg tror vil give mig inspiration til at komme videre i mon Hvide Gård Have!

  God søndag til dig!
  KH, Elin/Vilhelmsdal

  SvarSlet
 10. Pyha, jeg troede lige et kort øjeblik, at det var Preben og Henry, der var på billedet. Godt, at det ikke er dine dygtige og uundværlige gartenere, der er blevet nogle bæster, Claus.

  Mosegrise er nu slet ingen spøg. Håber I kommer problemet til livs. I år har snegle med huse virkelig forpestet mit haveliv.

  Drager nu mod øst, for at hjælpe et familiemedlem med at lave et hvidt, et gråt og et mørkt/rødebedefarvet bed.

  Rigig god søndag til alle derude i haverne. Håber at din skriveproces, kører som smurt i olie, Claus.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Hvor er vi glade for at se, at du tager dig tid til at hygge dig (hos Elin).
  Det er jo vigtigt, at du passer på dig selv. Vi kan ikke undvære alle dine gode råd og idéer.

  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
 12. argh ja mosegrise skal hænges gasses hakkes indfangs osv osv. Ingen medlidenhed med dem. Katten får ros og kæl når den fanger en.
  Sorg endelig for at "nedlæg" gangsystemet ellers flytter der bare en ny familie ind og så ryger krokusløgene osse.
  Jeg har vovet pelsen i år og kobt nye krokus men kun sat dem i bede der ikke har haft mosegrisebesøg.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 13. Jo tak - mosegrise kender vi også til - specielt i de første mange år, efter vi var flyttet ind, og haven var totalt forsømt. De havde jo haft frit spil i lang tid. Og jeg var grædefærdig, da jeg havde investeret mange, mange timer og kræfter - og penge på tulipanløg, for bare at se dem spist af mosegrise. Vi har ikke set så meget til dem de seneste år. Og heldigvis ikke i den del af haven, jeg nu roder i. Kanske det også lidt skyldes, at vi har 4 hankatte, der jager på området. Mosegrisene var også skyld i, at to blommetræer måtte fældes. De havde simpelthen gnavet så mange rødder over, at træerne væltede.
  Så bare "jord" dem med alle forhåndenværende midler.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 14. Greate pieces. Keep posting such kind of info on your blog.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You have performed an incredible job.
  I will certainly digg it and in my view suggest to my friends.
  I'm sure they will be benefited from this site.

  Feel free to visit my weblog ... กล่องเครื่องสำอาง

  SvarSlet