Det holdt hårdt!!!

Nu er det ganske vist; de allersidste sider – registret - til Den hvide have blev i dag sendt af sted til trykkeriet. Folk med forstand på den slags vil sige, at så kan bogen umuligt udkomme d. 8. november. Men det kan den altså!

 

Det skyldes i høj grad et meget fleksibelt trykkeri og en ditto bogbinder.

 

Når jeg simpelthen ikke har kunnet aflevere før, hænger det blandt andet sammen med, at jeg nu også optager jule-tv til DR1 de fleste aftener. I denne uge fra mandag til torsdag.

 

I går aftes blev klokken 00.15, før optagelserne var færdige, og derefter skrev jeg så til den lyse morgen; sov en god times tid og stod så op igen og skrev de allersidste ord.

 

Det er normalt ikke så koncentreret, jeg arbejder, for så ville jeg falde besvimet om, men nu kan jeg altså hvile lidt på laurbærrene

  

image

  

Som I ved, har bogen været nogle år undervejs, og det skyldes blandt andet, at jeg har skullet samle rigtigt mange tråde. Faktisk har jeg arbejdet på bogen i over ti år sådan at forstå, at det er mere end en halv snes år siden, at jeg besluttede mig for på et tidspunkt at skrive bogen. Og nu er den der næsten …

  

image

  

For et par år siden udkom der en lille svensk bog om hvide haver, og den deltager jeg selv i. Men ellers er jeg aldrig stødt på en bog om dette emne! Kun en novelle, som Virginia Woolf har forfattet. Men det er en helt anden historie

image

 

Den hvide have er på godt og vel fire hundrede sider med små tusind billeder, og i den har jeg lagt meget hjerteblod.

 

Har I lyst til at se et meget hurtigt kig her? Bogen kan bestilles her.

 

Jeg glæder mig til at høre, hvad I siger. Læg gerne en lille kommentar.

40 kommentarer:

 1. Sikke godt "smugkigget" ser ud Claus - jeg glæder mig rigtig meget til at nærlæse og studerer den rigtig grundig. Men selv den har været længe på vej søde Claus - så er den vel kun på godt og vel 400 sider... og ikke 4000 :-)
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 2. Kære Susan - du har helt ret. Der er nu fjernet et nul. Kh Claus

  SvarSlet
 3. Arbejdet vel udført Claus, selvom du jo er en garvet mand ud i bogudgivelser. Men virkelig passion er vel nærmest umulig at tæmme.
  Henrik

  SvarSlet
 4. Den ser rigtigt spændende ud, kan nok ikke nære mig til jul...
  Mette

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Jeg er begejstret for det jeg kunne nå at se, og glæder mig meget til at dvæle ved de enkelte sider.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  ´Den Hvide Have´ ER bestilt, og jeg glæder mig helt ærligt så meget til at se og læse den, og lade mig forføre af de smukke billeder. Efter den appetitvækker du viser her i indlægget, er jeg allerede helt væk ...
  Claus du er, som altid, umådelig flittig og ihærdig, og jeg er sikker på at du, udover passion og hjerteblod, også er lagt enorme mængder kærlighed i bogen.
  Kan næsten ikke vente ...
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 7. Jeg finder de hurtige glimt meget pirrende, inspirerende og en æstetisk nydelse. Ser ud som en bog der henvender sig til mange forskellige typer haveejere - hvilket jeg synes er et stort plus.
  Håber dog at der er lidt mere tekst end den korte appetitvækker lader ane.
  Vil nu glæde mig til at se den under juletræet - med mit navn på!
  Mange hilsner
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Hold helt op. Jeg tror, det er den smukkeste og mest smagfuldt layoutede havebog, jeg nogensinde har set. Nu glæder jeg mig endnu mere til at bladre i den og læse din tekst!
  Respektfulde hilsener
  Ole

  SvarSlet
 9. Kære Vibeke,

  what you see is what you get!

  Jeg har denne gang valgt at illustrere med rigtigt mange billeder. I stedet for at komme med lange beskrivelser af de specifikke planter, får man flere hundrede navne og kan så søge videre på nettet.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Tak for en helt vidunderlig appetitvækker - den bog MÅ jeg bare eje. Kan se mig selv i yndlingslænestolen med the og slumretæppe - helt fordybet i skønne billeder og spændende tekst:-)
  Nu har jeg bare et problem: Skal jeg bestille med det samme, fordi det er så svært at vente, eller skal jeg som lovet vente og få den i julegave af min søde mand? Livet er fyldt med svære valg :-)
  Fantastisk alt det, du overkommer - jeg er dybt imponeret. Håber, du ved helt ind til knoglerne, hvor megen glæde du bringer rundt omkring i danske haver!
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Ja, så har du imponeret igen, igen,
  hvor ser den bare godt ud, virkelig flot og inspirerende bog.
  Gad vide om du igen i år giver messerabat på bogforum ?
  Mange hilsner fra
  Bente fra Bornholm
  Måske man skulle ta´en tur til fastlandet for at få fingrene i den så hurtigt som muligt.....

  SvarSlet
 12. Tillykke med at du er blevet færdig med bogen og at den er på gaden inden længe. Den ser flot og super inspirerende ud og er allerede på ønskesedlen. Sikke et kæmpe arbejde det må være at samle og sortere så meget materiale. Jeg er dybt imponeret over dit energiniveau:o)
  Jeg håber dog at du giver dig selv et lille velfortjent pusterum for du skal holde mange år endnu.

  SvarSlet
 13. Den ser SÅ lovende ud Claus og jeg glæder mig til at læse den.
  Jeg har som mange andre set frem til denne bog og er overbevist om at den er ligeså fantastisk, som alt andet fra din hånd. Hertil er jeg dog også nødt til at sige - sådan på venskabeligt vis; KAN DU SÅ SE AT KOMME I SENG !!!!

  - Kram

  SvarSlet
 14. Hej Claus,
  dårende dejlige billeder. Sikke stemninger! Fantastisk smukke haver. Den vil blive læst om og om igen.
  Stort tillykke med den.
  Jeg glæder mig meget til at få fingre i den på bogmessen. Vi ses
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 15. Tillykke ! det er lige til at blive svimmel at blade saa hurtigt , men man kan lige naa at faa lyst til den! Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  Tusind tak for kigget. Tilslutter mig helt Oles kommentar.
  Det bliver en fantastisk inspirationskilde, som vil blive studeret flittigt til vinter. Er bange for at vores krukkebestand bliver kraftigt udvidet til foråret:)

  Min dejlige kæreste kom forleden dag hjem med "Et Haveår" til mig. Det er en fantastisk smuk bog, med de mest lækre billeder og jeg glæder mig meget til at tage den i brug.

  Kærlig hilsen Eliane


  Også en kærlig hilsen til alle jeg kender på bloggen, Eliane.

  SvarSlet
 17. Kære Claus..Så er den bestilt og jeg glæder mig så meget..:-)

  Den ser så smuk ud og du overgår dig selv hver gang..:-)

  Jeg havde ellers bestilt bogen som julegave fra min datter men jeg kan ikke vente så længe..;-)

  Den er bare en må have og i mine yndlingsfarver..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 18. Jeg gleder meg:-) Bestilling kommer!

  SvarSlet
 19. Boken er herved bestilt hjem til meg i Norge og jeg kan ikke vente! Hilsen Hilja.

  SvarSlet
 20. Tillykke Claus, så nåede du det.
  Den ser meget skøn ud, og jeg kan ihvertfald ikke vente til juleaften. Har sat jord af et et hvidt bed. Et godt råd; hver gang du kommer med en af dine skønne bøger, forærer jeg mig selv en gave, så reolen bugner af skønne bøger. Glæder mig sindsygt meget til at få leveret bogen. KNUS

  SvarSlet
 21. Tillykke med mesterværket. Det er et imponerende og slående stilfuldt stykke arbejde, du har lagt for dagen. Jeg er HELT PAF over de smukke billeder. :)

  Lov mig, at du giver dig selv lidt tid at bare at nyde, nu du har givet os så meget af dig selv!

  Knus
  Eva

  SvarSlet
 22. Den ser fantastisk ut och ska absolut beställas hem .

  Du är en otrolig inspirationskälla.

  / Pernilla

  SvarSlet
 23. Flot stykke arbejde du har lagt i denne udgivelse!
  Appetitvækkeren virkede på mig og den skal bestilles hjem, har længe gået og glædet mig.

  God weekend, KH, Elin

  SvarSlet

 24. Kære Claus - Tillykke med at du nu har fået sat punktum for endnu en fremragende inspirerende udgivelse. Husk at nyde stunden selvom du jo allerede er i fuld gang med nye projekter. Glæder mig til at se dine juleprogrammer og at sætte mig i husets bedste stol med din bog.
  God weekend Barbara Ingholt

  SvarSlet
 25. Kære Claus

  Bogen ser ud til at leve op til din usædvanligt smukke stil. Det hurtige klik-kig er en god måde at få en idé om, hvad en bog indeholder, men er så sandeligt et tveægget sværd, da man får umådelig lyst til at stoppe og kigge nærmere på herlighederne, og det selvfølgelig ikke kan lade sig gøre.

  Jeg har ikke udelukkende Dalbyhavebøger på hylden, men indrømmer blankt, at de afgjort efterhånden er i stort overtal. De andre havebøger jeg har, er også dejlige, men når først man har haft fingrene i Dalbyhavebøger, bliver det svært at begejstres lige så meget for "konkurrenterne". I går lagde jeg vejen forbi en fin gammel boghandler i mit lokalområde, som desværre er ved at lukke. De har ophørsudsalg, og jeg ved, at de har en meget bred palette af såvel danske som engelske havebøger. Ud over biblioteket har jeg aldrig set så mange forskellige havebøger. Jeg troede, at jeg ville få svært ved at begrænse mig, men måtte konstatere, at selvom der var ufattelig mange at vælge imellem, var der ingen, som fangede mig som Dalbyhavebøgerne.

  Jeg har allerede pakket mine kufferter, og er klar til at flytte ind i Den hvide have.

  SvarSlet
 26. Den er lige til at spise! Hold da op hvor ser den lækker ud! Hvis der ikke er nogen der har fortalt dig det endnu, Claus, så har du altså virkelig et talent for at fotografere.Glæder mig til at få kløerne i den :-) Lotte

  SvarSlet
 27. Kære Sweetpea.

  Stort tillykke med veloverstået kraftangstrengelse af en bog-marathon. Så nåede du i mål med endnu et mesterværk af en bog. Jeg har fået skelen på begge mine øjne så store som rundetårn af at sneakpeake et utal af gange.

  Det er efterhånden svært at finde postitive ord, som jeg ikke allerede har brugt om dig og din kunnen.......men her overgår du vist digselv, kære ven. Din eklatante farvesans og din ekvilibristiske fotoformåen går med denne bog, med eksorbitant elegance op i en højere enhed:o):o):o) Det er vist den mest æstetiske og rentslebne af alle dine papir-diamanter til dags dato.

  Jeg glæder mig vildt til at sidde med den i hånden. Denne bog vil blive en sjælerenser for mig. Dine smukke billeder og de rolige, afdæmpede og rene farver er jo ren wellness og kartasis for en fortravlet sjæl.

  Jeg er pavestolt over, at med medvirke med et par sider i bogen. Tænk at bette Miss Nobody fra The Middle Of Nowhere, har fået lov at komme med i SÅ smuk en bog, med SÅ smukke haver og SÅ store havepersonligheder. Det havde hun ligegodt aldrig troet ville ske:o)

  Håber (men tror det næppe) at du sidder med et tæppe i en blød sofa og drikker kaffe og spiser hjemmebagt brød, mens ilden knitrer i pejsen, og du ser din yndlingsserie på tv. At du hiver stikket ud, river en dag (gerne flere) ud af kalenderen og virkelig virkelig hviler på laurbærrene, indtil næste kraftpræstation:o)

  Din dig evigt forbundne

  SvarSlet
 28. Tillykke Claus!

  Hvor er det en vidunderlig flot præstation. Jeg sad heldigvis ned da jeg åbnede op for linket til smugkigget :-) WauWWWW!
  Også jeg er meget i tvivl om den dur til julegave eller simpelthen bare SKAL købes nu! Prisen er tilmed god - den skal du skam også have ros for:-)

  Jeg håber du er i gang med et langt hvil, mindst to timer (ha, ha!). Du har i den grad fortjent at hvile ud.

  Kærlig kram, Lisbeth K

  @Tante Grøn: Det undrer på ingen måde mig at din have er med i Claus' bog, og det endda se[low voice] om jeg har til gode at se den i virkeligheden :-) At dømme ud fra din egen pragtbog og dine altid indsigtsfulde havekommentarer, så fortjener du helt sikkert en plads - i mine øjne er du klart mellem "giganterne".

  Kærlig kram til dig også!
  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 29. Den er bestilt! Bare posten har den med den 8 nov. Ellers er jeg jo nød til at tage en fridag fra arbejde for at kigge i bogen :)
  Charlotte

  SvarSlet
 30. Kære Claus.

  Vi var lige en tur i Bilka efter pinseliljeløg og tulipanerne Green Spring og Queen of Night, så nu skal krukkerne frem igen.
  Vi har købt et stort garagetelt til at opbevare alle vores krukker i.....så må bilen stå på gaden:) Flere af de krukker med løg, som står i vores udestue, er (desværre) begyndt at spire, så nu kommer nogle af krukkerne ud i kulden.

  Håber du nyder en velfortjent weekend.

  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 31. Liebste Lisbeth K <3

  Åh, hvor er du sød. Tusind tak for de smukke ord. Pst....pst.... sætter som lovet, det småkorrupte aftalte bestikkelsesbeløb ind på din konto:o) :o)

  Tøsefnis og et stort kærligt kram retur til dig

  SvarSlet
 32. Ingen gör bättre och snyggare trädgårdsböcker än du! Och nu har du igen överträffat dig själv. Jag brukar ibland köpa dina trädgårdsböcker som julklapp till mig sjäv och i år är julklappen självklar :) Ramona

  SvarSlet
 33. Den èr skrevet på juleønskesedlen med store bogstaver. Her ihuset har vi (desværre) den aftale at bøger og lig. i den prisklasse skal på ønskesedlerne.
  Men det smugkig får mundvandet til at løbe, jeg må se at komme igang med de savlesmække, især når du osse lover med julerier både på tv og på blokken, jamen jamen, der skal vist hele skåle til.
  Jeg håber du tar dig en ordentlig slapper nu,, det har du fortjent.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 34. Kære Claus

  Tillykke med bogen! Den skal helt sikkert på min ønskelisten til jul.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 35. Hold nu op, hvor er den flot - glæder mig til at sidde ved pejsen de lange vinteraftner og nærstudere billederne - TILYKKE med det flotte resultat.
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 36. Oj, oj, oj. Kan godt se hvad der skal øverst på ønskesedlen i år!!! Glæder mig til mere end et smugkik. Knus og varme hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 37. Bravo Claus. Du har gjort det igen! Overgået dig selv i skønne billeder. OG JEG VED GODT, DET IKKE ER KAMERAET, MEN KAMERAFØREREN DER ER SUPERGOD.

  Kærlig hilsen fra en stormende vestkyst - og det bliver MEGET værre i morgen, siger de.

  SvarSlet
 38. Boken ser utrolig flott og interessant ut. Gleder meg til den
  blir å få kjøpt!
  Else Hilde K

  SvarSlet
 39. Sikke et mesterværk, glæder mig til den udkommer, så jeg kan sidde og nyde de flotte haver ligesom jeg har nydt de andre og som jeg nyder bloggen.

  Annette

  SvarSlet