Jul til den store guldmedalje

Inspireret af de juleprogrammer, jeg i disse dage er i gang med at optage til DR1, har jeg besluttet mig for at jule til den store guldmedalje her på bloggen. Hvad siger I til det?

 

claus20131026_152327 claus20131026_152104
claus20131026_152049 claus20131026_152356

 

Jeg lægger ud lørdag d. 23. november.

 

Ligesom i udsendelserne - Jul hos Claus Dalby - vil jeg komme med ideer til adventsdekorationer, pakkekalendere, julepynt, gaveindpakninger, dekorationer, borddækning og meget, meget mere.

 

claus20131026_151814 claus20131026_151801
claus20131026_152238 claus20131026_151711

 

I skal få jul, jul og atter jul. Jeg kommer til at jule både ude og inde, og jeg vil fortælle om mange af de spændende materialer, der i år er in.

 

claus20131026_151425 claus20131026_151158
claus20131026_151248 claus20131026_151405

 

I vil blandt andet komme til at høre om ny nordisk jul, hvor jeg vil bruge naturmaterialer en masse.

 

claus20131026_152021 claus20131026_151806
claus20131026_152113 claus20131026_152025

 

Jeg må sige, at jeg er meget imponeret over, hvor mange ressourcer DR bruger på disse programmer. De bliver i en helt ny stil, og der er planlagt seks juleudsendelser på hver ti minutter og en nytårsudsendelse på en halv time.

 

Forleden var jeg lidt for hurtig, da jeg fortalte om udsendelsestidspunkterne. Jeg vender tilbage, når jeg  har de præcise tidspunkter,

42 kommentarer:

 1. Spændende :-)

  /Bo

  SvarSlet
 2. Gleder meg. Selv om jeg ikke er så opptatt av hva som "er in" - ikke i det hele tatt! Men jeg er opptatt av estetikk; jeg liker alt som er vakkert, og hvis det i tillegg er ting med sjel, patina... er jeg solgt :-)

  Ha en flott helg.
  Mvh.
  Janna

  SvarSlet
 3. Sådan et tilbud, kan vi da kun sige et stort JA TAK(!) til ...! Ny inspiration er altid meget velkommen. Glæder mig til at følge med her på jule-bloggen, Claus!
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Kun 10 minutter - det er ikke meget. Vi vil helst have lidt mere ad gangen. DR come on - vi vil ikke spises af med så lidt!! Juleknus fra Sofie

  SvarSlet
 5. You have make beautiful photos!
  Greetings, RW & SK

  SvarSlet
 6. Ser fram til dine juleinnslag med stor glede!! :-)

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Hvor jeg glæder mig til skøn inspiration fra dig - både på TV og her på din blog - det bliver så spændende! Lidt ligesom en pakkekalender - denne gang for havegale og pynteglade :-)
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 8. --Hej Claus .Det bliver spændene hvad i finder på. Hvad er det for nogen løg du har med lange spirer. Blomster dine juleroser, det gør min med forløbelig 3 udsprunge blomster. Fin bog tante grøn har skrevet,griner højt ind imellem.fine billeder så jeg hygger mig med bogen Hilsen Gurli.

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Gå du bare i gang - jeg er med hele vejen. Det kan kun blive vanvittigt godt. Elsker alt med julen og kigger gerne på alt julepynten i butikkerne allerede - siger godt nok at det er lige tidligt nok, men jeg kan ikke holde mig væk, så snart jeg ser julepynten rundt omkring. Men varer hvert tv-program virkelig kun 10 min. ØV, skulle da mindt være 30 min. Nå, mere vil have mere.
  Har lige smugkigget din bog, og altså Claus - nu gør du det igen. Laver noget, jeg bare ikke kan leve uden, så bogen er så godt som bestilt. Den ser superlækker ud (din sædvanlige uovertrufne stil). Som en anden skriver, så er dine bøger klart i overtal, gider næsten ikke læse andre havebøger - skal ihvertfald lede længe, for at finde en med lige så flotte billeder i, hvis du spørger mig. Så lommeulden må rystes ud af muldvarpeskindet. Bliver straks bestilt.
  Men som sagt jul du løs i den helt store stil - jeg ifører mig en hagesmæk og sidder klar ved pc'en.
  Ha' en god aften.
  Anita

  SvarSlet
 10. Klara og mig vil glæde os til at jule med dig, Claus. Kh Mette

  SvarSlet
 11. Kun 10 min..?
  DR det kan I ikke være bekendt...vi vil have mere...;-)
  Så er det godt at du Claus vil jule her på bloggen også.


  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 12. Bare du ikke skal have haven fyldt med havenisser, så er vi helt klar på at jule.

  SvarSlet
 13. kun ti minutter???? Det kan DR ikke være bekendt!!!! Alle de evendelige madprogrammer varer meget længere. Hvis vi alle stamper i jorden får vi mon så lidt mere ?? na, men lidt har osse ret. Og et plaster er det at du osse juler på blokken. Nok skal ny julereier listes ind her på matriklen, men så længe det er naturmatrialer går det nemt.
  efterårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 14. 10 min... er vel ikke ligefrem mange ressourcer! Er det hva de vil ofre, syns da godt nok det er lidt lidt.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Nej, NU må jeg be` om mine grønhimmelblå! Sikke noget guf. Det er jo lige så jeg begynder, at hyperventilere. Jeg tror helt bestemt, at DR1 har truffet beslutning om kun at sende 10 ad gangen, fordi de ved, at juledalbyske skønhedschok både kan påvirke seernes blodtryk og vandladningstrang.

  Jeg har altid elsket smuk julepynt. Som det mærkelige barn jeg var, kunne jeg en stegende varm hedebølge-sommerdag, finde på at krybe op under loftet og finde kassen med julepynten frem. Der sad jeg (mens en anden løb rundt i København og tryllede!) iført shorts og brune ben" og svedte tran, mens jeg i en nærmest ekstasisk henførthed sad og beundrede hver eneste glaskugle, som var det den dyrebareste juvel. Øjeblikket var næsten helligt for mig, for det var det smukkeste og mest magiske, der fandtes i min lille barnlige verden.

  Det er et held, at Julemandens Væksthus ikke er Julemandens Netshop, for så havde min løse klickfinger allerede klikket på kugler, malmgrønne stearinlys og limegrønne et-eller-andet-med-nopret-hud.

  Jeg glæder mig som det lille barn, der sad oppe på loftet, til at følge dine julerier både på tv og blog, Claus. Den skønhed du skaber, vil hjælpe mig igennem november, november, november, november og vintermørket.

  Så bare giv den fuld skrue og max gas, Maximillion:o)

  Mit gæt er, at der for fremtiden vil være to tv-juleudsmykninges-personligheder, der for altid vil blive husket.... nemlig Gertrud Sand og Claus Dalby:o):o)

  Kærlige hilsner og tanker

  SvarSlet
 16. Kære Gurli.

  Jeg er så glad for at høre, at du sidder og hygger dig med min bog. Så er vi jo på havevandring sammen her i efterårsmørket:o)

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 17. Kære Gurli igen igen.

  Jeg håber, at Claus ligger ovenpå en masse laurbær og hviler, så jeg tillader mig, at svare på dit spørgsmål. De spirende løg må være juletazetter. Hvis de skal nå, at komme i blomst til jul, er det nu man skal begynde, at drive dem. De har en fantastisk stærk og intens duft. De kan ikke plantes ud i haven, da de ikke tåler frost.

  Det er meget livsbekræftende i sigselv, at se et løg spire på denne årstid.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 18. Rigtig god ide Claus... vi er helt klar til at suge til os af dine lækkerier og gode ideer.
  Jeg kunne også bruge timevis på at kigge dit "jule-tv"... men tager alt hvad vi kan få med kyshånd.
  Ihhhh bare det snart var jul ♥
  Mange julehilsner fra Susan

  SvarSlet

 19. Kære Claus.

  En rigtig god idé at "jule" her på bloggen.Gerne før d. 23.december.

  Her HAR de første fine ting allerede sneget sig op på en troldhassel-gren:)

  Det var ikke meget sendetid DR1 giver dig, men når de ser hvilken seer-succes udsendelserne bliver, så får vi nok mere næste år:)
  Vi glæder os uanset hvad!!!

  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet

 20. Må jeg supplere Tante Grøn:

  Claus fortalte sidste år, at når han lægger løgene oven på jorden, så lægger han noget tungt oven på dem de første par uger, indtil de har sat rødder.

  Kærlig hilsen til alle, Eliane

  SvarSlet
 21. Jamen, jeg siger ligesom de andre, jul du bare løs. Vi skal nok love at sidde her og savle :-) Nu kan vi jo snart ikke vride mere leg i haven ud af i år, så SÅ skal der jules på livet løs :-)
  Men hm, jeg synes nu heller ikke at ti min er ret meget :-S

  SvarSlet
 22. Bare giv den fuld gas, kære Claus! Der er ikke noget mere hyggeligt end julen ;0)

  SvarSlet
 23. - kommer der så også en julebog fra din hånd?

  SvarSlet
 24. Nordisk jul lyder godt i mine ører.
  Jeg følger med!

  SvarSlet
 25. Kære Claus

  Det bliver spændende, det godt at du starter i november så vi kan nå at få de rigtige ting købt ind .

  Kan du allerede nu løfte sløret lidt for hvilke farver der er in i år?

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 26. Jeg hepper altså også på en julebog :-) "Jul i haven med Claus Dalby", det er da noget nyt! Og derefter må du overtale DR til at lave de programmer lidt længere; 10 min. er jo ingen tid... Hej fra Lotte

  SvarSlet
 27. Kære alle - det med udsendelsernes varighed har jeg ikke indflydelse på. Det er selvfølgelig et puslespil at få alle programmer til at passe sammen. Aftalen om disse programmer kom sent i stand, og jeg kan snildt forestille mig, at det er svært at få alt til at falde på plads.

  Selvfølgelig vil jeg gerne lave længere programmer. Hvis disse udsendelser bliver vel modtaget, bliver der måske mulighed for det. Vi får se.

  Kære Tante Grøn - jeg elsker din beskrivelse af dig som lille pige, der om sommeren sad på loftet for at beundre den smukke julepynt.

  SvarSlet
 28. Kære Trine - de farver, jeg pynter med i år, er hvid, grå, sort, grågrøn, violet, lilla og en smule bordeax.

  SvarSlet
 29. Jeg siger ja tak - ingen har din stil og smag Claus!

  SvarSlet
 30. Kære Claus .... og DR!
  Jeg slutter mig til de ærede læsere, som harcelerer over den korte sendetid på dine nye programmer - og især til hende, som drager de helt vildt irriteren-de mange genudsendelser af madprogrammer frem. Javist! Mange af dem er udmærkede, men på et tidspunkt kan selv de gode ikke bære flere gentagelser - og helt galt bliver det da, når der er 3-4 stykker samme dag. Jeg ville ønske, at de ville sende nogle flere haveprogramme. Imidlertid godt at man kan se svensk TV her, hvor jeg bor, så
  Happy TV Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 31. Altså jeg glæder mig bare så meget til at se de programmer.
  Billederne du lægger på her sir jo bare så meget...................
  Tak for det !!

  SvarSlet
 32. Jeg vil glæde mig til både TV og dine julerier på blokken.
  Kh. Ida

  SvarSlet
 33. Slyder vildt spændende dette ser jeg frem til
  Dorte

  SvarSlet
 34. Ja tak, jeg elsker jul er sikker på at det bliver forrygende;)

  SvarSlet
 35. Jaaaa elsker jul så kom bare med det!! :-)

  SvarSlet
 36. Hvor delikat - glæder mig til at se mere!
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 37. Bare gi' den hele julearmen. Det glæder jeg mig til, både på bloggen og på TV, selvom jeg godt nok synes det er sølle med kun ti minutter, men ellers går det vel som Tante Grøn siger, så går vi helt i julecoma. Forventningsfulde hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 38. Godaften.
  Jeg har fulgt dig meget i tv og nyder det:-)
  Har en stor gård med stor have og grund, og trænger til mange gode idéer, hvilket du kan give.
  Lyder godt, at du vil gøre noget ud af julen og alt det der hører til.
  Min datter vil lave en del vintage julepynt i år, vi holder af gammeldags jul. Min datter har "En verden af kunst" med www.mariahoffbeck.blogspot.com og hun nyder også at gøre noget ud af julen:-)
  Tak for din inspirationskilde:-)
  Tina

  SvarSlet
 39. Det lyder fantastisk, Claus.
  Jeg vil virkelig med stor spænding, se frem til hvad du nu har fundet på, at vi skal hygge med i julemåneden.
  Skøøøøøøøøøøøøøøønt med ny inspiration.

  Forventningsfulde forhånds julehilsner
  Mette

  SvarSlet
 40. Kære Claus
  sikken nogle lækre fotos.
  Meeeen udsendelser af KUN 10 minutters varighed???? DR må have slugt søm - det skal altså være mindst 45 minutter ad gangen.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 41. Bare det var 6 gange en time udsendelserne varer :-)

  SvarSlet