Min dunkle fortid

Før jeg blev forlægger og senere havemand, havde jeg en lidt anden karriere. Jeg tryllede … Og faktisk var trylleriet i godt og vel en halv snes år mit levebrød.

 

Jeg rejste land og rige rundt som Tryllekunstneren Zimba – det talende vandfald. Også på tv – hos blandt andet Otto Leisner – slog jeg mine folder.

 

claus20131001_142321

 

Zimbas hunderevy med dresserede puddelhunde var også et af mine slagnumre.

 

claus20131001_142404 claus20131001_142409

 

For godt og vel en halv sens år siden blev rekvisitterne pakket væk for stedse, troede jeg! For for et års tid siden fik DR mig til at åbne tryllekufferten igen for en stund. Det var, da jeg deltog i Kender du typen.

 

Derefter var jeg sikker på, at det var helt slut med tryllekarrieren. Men … Som det nok er de fleste bekendt, har TV2 i dag 25 års fødselsdag, og i den sammenhæng fejres mærkedagen hele ugen på tv-stationen.

 

Det gælder også TV2 Fri, hvor jeg jo dukker op med jævne mellemrum. Derfor har de spurgt, om jeg mon i morgen onsdag ville trylle lidt. Min første indskydelse var at sige nej. Men hvorfor ikke, tænkte jeg så.

 

Så i morgen kan I lige over middag se et par af mine gamle numre. Udsendelsen bliver genudsendt både eftermiddag og aften.

28 kommentarer:

 1. Ihhh hvor herligt Claus. Jeg har hørt en del - kun godt - om din tid som tryllekunstner, og jeg vil glæææde mig til at kigge med imorgen.
  Mange glade hilsner fra Susan

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Du er i sandhed en ægte, spillevende Harry Potter. Ligemeget hvilket univers du befinder dig i, tryller du og kaster magisk stjernestøv :-)

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Du er i sandhed en ægte, spillevende Harry Potter. Ligemeget hvilket univers du befinder dig i, tryller du og kaster magisk stjernestøv :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Du tryllebinder os jo stadig, så egentlig er Mr MAGIC / Zimba aldrig stoppet med trylleriet. Du har blot skiftet rekvisitterne ud med krukker og blomster.

  Vi glæder os meget til at se dig optræde på TV 2 Fri imorgen. Der bliver trængsel i sofaen:o)

  Din selvbiografi, som skal udkomme når du bliver 100, bliver bestemt ikke kedelig. Din livshistorie kunne jo blive et forrygende filmmanuskript:o)

  Hokus pokus filiokus knus

  SvarSlet
 5. PS: Den kønne unge mand og de søde pudler, ser alt andet end dunkle ud:o)

  Flere knus og mange kærlige hilsner og tanker til venner og bekendte, som jeg har mødt på havestier her og der

  SvarSlet
 6. Hvor er det sjovt at se et billede af dig som ung! Glæder mig til at se dig og din tryllekunst i fjernsyn - det skal nok optages mens jeg er på arbejde :o)

  Synes også at det er super med lidt mere personlige indlæg på bloggen en gang imellem. Det er en stor fornøjelse at se dine smukke billeder af haven, men personlige indlæg giver mere liv til bloggen og viser personen bag billederne. Og du er en spændende person for mange ;o)

  SvarSlet
 7. Ja fiks på fingrene har du altid været. Der findes mange sjove bøger på biblioteket, hvor du har vist din fingersnilde.
  Jeg glæder mig til at se dig trylle i morgen, selv om det nok bliver uden blomster.
  Hilsen Lise

  SvarSlet
 8. Og hvis jeg husker rigtig var du også megadygtig til tryllerier dengang. Jeg håber jeg kan "fange" udsendelsen om aftenen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Måske en helt ny trend indenfor blog-emner; ´Min dunkle fortid´

  Hvem fortsætter.

  Hilsen Hanne, Tilst

  SvarSlet
 10. Jeg har vist lidt ondt et sted, så jeg må blive hjemme foran skærmen....:-) nej, det går vist ikke, så jeg håber det bliver genudsendt i morgen aften! Glæder mig til at se dine tryllerier!

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Hvis du med din ´dunkle fortid´ mener ´Black Magic´ er det da i orden, men ellers synes jeg ganske bestemt at det var en strålende tid. Jeg erindrer endnu da du optrådte i vores Storcenter en lørdag formiddag, og hvor vildt begejstret jeg blev for dit talent og dine evner, dine hunde og de finurlige tricks I sammen kunne udføre. Husker også et billede fra dagspressen, hvor du stod i et køkken, måske din mors, med hele den smukke skare omkring dig. Og selvfølgelig fra TV. Husker første gang jeg besøgte din blog og så dit ansigt, at jeg tænkte, er det mon dén Claus, Claus Zimba.
  Jeg synes du skal være lige så stolt af din fortid som din nutid. En tusindkunstner som du, er en sjældenhed, og du må aldrig holde op med at trylle, selvom rekvisitterne idag er nogle andre. Din smukke have er ´Pure Magic´.
  Håber at kunne genopleve dig på TV i aften.
  Kærlige hilsner, Iris.

  SvarSlet
 12. Jeg håber at kunne fange udsendelsen i aften - er først hjemme efter kl. 20.00. Det er jo en lidt anden boldgade - og dog - tryllebinde gør du stadig.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Claus, hvor er de nogle flotte ord du får med på vejen af mange her, bl.a. af Cendie, Tante Grøn og Iris.

  Jeg har kendt dig som barn fra dit ansigt på trylleæskerne som min bror var ret vild med. Jeg tror ikke jeg har nogen erindring om dig på TV eller andre steder fra dengang, men der blev tryllet meget i mit barndomshjem, og der gik et stykke tid før jeg fandt ud af at "du var dig" da jeg stødte på Klematis!

  I dag tryller mine børn på livet løs - de kender dig mest som havemanden, men ved godt du kan trylle, for de så også "Kender du typen".

  Vi købte her til min søns fødselsdag i august et tryllesæt i England. Det vidste sig at være så snedigt, at man selv skulle fremtrylle rekvisitterne før man kunne gå i gang! I knap to timer forsøgte vi alle fire forgæves, og til sidst sagde min mand: "Jeg tror altså vi er blevet fuppet. Og nu kan vi ikke engang reklamere, for det er købt i England." (Dybt suk!)

  Men kort efter kom alle dele frem fra gemmerne. Det var virkelig morsomt. Hver gang min søn tryller for nye bliver de meget overraskede, ingen kan regne løsningen ud. Det var også det der snød os selv i udgangspunktet. Meget underholdende :-)

  Ærgerligt at jeg ikke kan finde TV2kanalen ... Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 14. @ Lisbeth K: Du kan - ganske gratis - gå ind på TV2 Play og TV2 Fri kanalen!

  SvarSlet
 15. Kære Lisbeth,
  alle med en PC kan se TV2fri:
  skriv play.tv2.dk
  Klik dernæst på LIVE
  og så: Voilà
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 16. Claus,

  dit elskelige væsen. Du er den fødte entertainer:o) Det var herligt at se dig optræde på slap linje på TV 2 Fri. Og jeg siger som Iris: Du kan være ligeså stolt af din fortid som af din nutid. Jeg ser den lille 10-årige Claus-Buster, drøne rundt fra optræden til optræden, så lyslevende for mig. Ham får man virkelig også lyst til at kramme:o)

  Hvor er det skønt, at der findes mennesker som dig. Tror du ikke, at du skal starte i ualmindelig god tid, med at skrive din erindringer? Med din livshistorie findes ganske givet stof til mange utroligt spændende bind. Du er SÅ sej:o)

  Knus og kærlige hilsner til alle Dalbyister derude

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  Det vil jeg glæde mig til at se,og frisk gjort at du også kaster dig ud i at trylle med andet en haven!

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 18. Da jeg så billedet her foroven trickede det noget! Kaninerne! Hahahaha Claus, du er simpelthen SÅ PRAGTFULD! Var et stort smil under hele udsendelsen. Tante! Det er præcis det samme billede jeg fik - sad og tænkte at Nannas "Åh Buster" burde ha kørt i baggrunden.
  Intet dunkelt over dig, søde ven.
  Kom også til at tænke på Klokkeblomst og den søde lillebror i Peter Pan. Hvis nu man ryster dig lidt på næste bogmesse - mon man så kan trylle som du i haven ;-)

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Jeg fik set programmet om aftenen, og jeg skal love for, at det ikke blot var tv-værtinden, som havde et stort smil på. Med dine dagsordner er det svært at forestille sig, at du har haft tid til at genøve dit nummer, hvilket gjorde det hele endnu mere imponerende. God humor.

  SvarSlet
 20. Kære Claus Zimba Dalby :-)

  Vi er sikkert rigtig mange der er blevet tryllebundet af dit indslag og din "dunkle fortid", så er sikker på, jeg skriver på manges vegne, når jeg nu spørger om man kan have mulighed for at se gamle fotos/klip fra tv-udsendelser hvor du har medvirket...
  Er sikker på Claus, du også vil og kan trylle det frem til os

  kh
  Helle Aagaard
  Sydfyn

  SvarSlet
 21. @Nette & SUK: Tak for hjælpen. jeg må på den!

  Kærlig hilsner til jer alle sammen herfra - Lisbeth K

  SvarSlet
 22. Kære Claus.

  Øv, vi havde ikke mulighed for at se dig trylle i går.

  Er der slet ingen mulighed for at se det nu?? Et link til det??

  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Jeg bliver altid så glad når jeg ser dig, for du er altid positiv, med smil på læben og glimt i øjet. Tak for det Claus.
  Rigtig hyggeligt at se dig på TV2-Fri, et dejligt, men ALT for kort, indslag at slappe af til, og sove på, bagefter. Sjovt at se trick´et med servietten, fingerfærdighed og behændighed ;o) Havde håbet at kunne gense dine hunde ´fra dengang´, men det kommer måske en dag.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 24. Kære alle - tak for jeres hyggelig og søde ord.

  Kære Helle - ved ikke en gang, om jeg har videokassetterne med mine tv-optrædener mere. Men jeg ved, at jeg ikke har noget at afspille dem på. Så desværre.

  Jeg har mange fyldte scrapbøger, men den del af min liv er et overstået kapitel nu, så I får ikke flere glade gensyn!

  SvarSlet
 25. Kære Claus,

  Det er altså morsomt.. jeg følger dig troligt her på din blog og syntes dine billeder og haveinteresse er dybt fascinerende!! Nu hvor du selv fortæller om dine trylle fortid vil jeg fortælle at min mand har mange gange fortalt mig at som barn lånte han ALT hvad han kunne af bøger om trylleri!! Vi har da også en af dine tryllebøger nede i kælderen og for en snes år siden, var vi forbi tryllebutikken Topps Magi i Sakskøbing.. :)

  Tusind tak for en super fed blog!!

  Kh Signe


  SvarSlet
 26. Jeg kan godt huske dine bøger - Claus Zimba Dalby :-)

  Min veninde og jeg eftergjorde nogle af de lettere tricks - og så prøvede jeg at træne min gravhund lidt, men dét gik ikke særlig fantastisk :-)

  SvarSlet
 27. Hvor sjovt - så har jeg stået på scenen med dig i Helsinge - engang for sikkert 25-30 år siden...
  Jeg kan i hvert fald huske at solen skinnede og det kom i avisen - kan ikke huske, hvor udklippet er henne, men det må da findes frem ;-)

  SvarSlet
 28. Så er der måske også håb for min ældste søn, herhjemme kendt som trylletossen. ;-) Som mor til en tryller bliver man helt god til at spotte hvordan ting bliver gjort og hvad knægten skal øve mere på. Det er en fin måde at supplere lommepenge/su på for den unge mand. Helt klart sjovere end at være flaskedreng.

  SvarSlet