Mine fingre gløder

Jeg skriver nemlig på livet løs på ‘Den hvide have’, der som tidligere nævnt udkommer den 8. november.

 

Arbejdet skrider hastigt, og jeg kan fortælle, at bogen bliver en moppedreng på 416 sider i mit ‘gængse format.

 

_dsc9713

 

Jeg har netop skrevet om Sissinghurst Castle Garden, og I får her et lille indblik.

 

_dsc0123 _dsc0066

 

På Sissinghurst er der især én plante, som hver gang betager mig, og det er den helt fantastiske Stipa barbata 'Silver Feather'.

 

Slægten – Stipa – kaldes på dansk for fjergræsslægten, og det giver fint mening, når man ser denn lette vækst. Jeg bliver altid betaget af aksenes vejren i vinden, og den særegne græs er en perfekt partner til de hvide blomster.

 

Der findes omkring trehundrede forskellige fjergræs-arter og flere har ret specielle danske navne. For eksempel Stipa pennata, der af blomsterhandlere ofte benævnes som ’Thorvaldsens hår’. Det korrekte danske navn er nu almindelig fjergræs.

 

_dsc9793 _dsc9629

 

Stipa barbata hedder på dansk hejregræs, men jeg har aldrig set den herhjemme. Man kan dyrke hejregræs fra frø, men den går for at være rimeligt kortlivet. Vigtigt er det, at deb får en solåben og veldrænet vokseplads.

 

Er der mon nogle af jer, der har erfaring med denne skønhed?

8 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  det ser forrygende ud! Der er helt sikkert en masse inspiration i din bog..
  Den skal prompte anskaffes ..
  Skrev du noget om, at den ville være klar til Bogmessen i november?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Jeg købte frø til den på et tidspunkt. Men fik vist aldrig sået... Skøn og dragende er den!!

  God arbejdslyst, du flittige :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Nej erfaring med den har jeg ikke, men den skal prøves, for det ser ud til at være en interessant vækst, og solåben, veldrænet vokseplads har jeg . næsten det bare sand. Tror du, at den kan trives i den slags jord?
  Glædelig oktober weekend
  og god arbejdslyst
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Her gror den vildt , den elsker sol og vind og kan kun plantes om eller deles tidlig foraar.
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 5. Det lyder som en spændende bog, glæder mig til den udkommer :-)

  SvarSlet
 6. Hvor jeg glæder mig til jul - jeg har nemlig/desværre lovet min familie at vente med denne bog, så den kan komme under juletræet. Man er jo kommet i en alder, hvor det til tider "kniber" lidt med at have den helt store og lange ønskeliste. Men så skal der også læses igennem i juleferien..

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. God skrivelyst Claus - jeg ser at jeg er bagud med nogle indlæg...

  Hvor er det et flot sensommerbillede du har sat på øverst til højre i blogbanneret.

  Kh. Lisbeth K :-)

  SvarSlet
 8. Flotte bilder! Dette prydgresset fikk jeg straks lyst til å så.

  SvarSlet