Selskabsplanter

Noget af det, der især driver mig i haven, er samspillet planter imellem. Og det handler ikke blot om, at de er smukke sammen. De må også gerne give hinanden noget mere.

 

claus20130605_200203

 

En meget smuk og anvendelig plante er den tidlige pileurt, Persicaria bistorta, der blomstrer sammen med forårsløgvæksterne.

 

claus20130605_202202

 

I af jer, der kender denne pileurt, vil vide, at den hurtigt spreder sig og danner massive grupper. Det har vi nu udnyttet ved at plante pileurten op ad alleen sammen med de tusindvis af prydløg, som vi har dér.

 

claus20130605_202233 claus20130605_202137

 

Det er en kendt sag, at prydløgenes blade meget hurtigt bliver triste at se på, men det problem bliver nu afhjulpet, fordi pileurtens løv snart vil komme til at dække. Samtidig er de aflange blomster smukke sammen med de dekorative prydløg-kugler.

 

claus20130605_202751

 

Når pileurten takker af, klipper vi den helt i bund og snart kommer der nyt og friskt løv og en efterblomstring i august. Den er også et meget fint værn mod ukrudt.

6 kommentarer:

 1. Hvor ser det fint ud ! Jeg har slæbt de fineste jernstativer hjem til haven i dag - samt købt omkring 2000 tulipanløg i min Bilka. Glæder mig til at få dem i jorden.

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  smukt ser det ud!
  Jeg har selv i dag plantet 30 allium purple sensation mellem mine Salvia Caradonna -i det håb at disse så skyder op og dækker løgløvet..
  Sådanne mængder har jeg lært at lægge af dig :-) Tidligere var det meget mere beskedent..
  Vores blomsterpusher har yderligere sendt mig 50 tulipanløg og -som noget helt nyt- hyacinth City of Harlem, som jeg osse har fået inspiration fra dig til -25 af dem..
  Det bliver nogle travle dage og en masse at glæde sig til
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. Hvor er de to dog smukke sammen. Jeg har ikke pileurt - men det må der laves om på på et tidspunkt. Den kommer jo nok med i din bog om selskabsplanter? Og den bog glæder jeg mig meget til.
  Jeg sætter løg og planter planter for tiden, så jeg næsten er helt stresset. Der er ikke meget dagslys tilbage efter en arbejdsdag, så det er sporenstregs ud og nå det, der kan nåes. Og håber, at vejret holder, til jeg er færdig. Men hvad gjorde jeg så i går på vej hjem. I min lokale brugs havde de hosta til billig penge - fluks røg der 6 stk. over i vognen - og så er man jo lige vidt!!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 4. Pileurt er en utrolig nem plante - og den klarer sig godt i en tør sommer som den vi lige har haft :-)
  God idé at kombinere den med prydløg/Alium.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Tak for tippet! Det ser meget, meget fint ud. Det vil jeg gerne have lov at kopiere hos mig.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Har lige delt det her indlæg på FB. Er helt enig i, at denne sammensætning er noget særligt!

  Hjerteligst

  SvarSlet