I morgen er der julepremiere

Som I efterhånden ved, begyndte jeg i år mine juleforberedelser allerede midt i oktober. Det hænger jo sammen med, at DR1 spurgte, om jeg ville være vært i en række programmer med titlen Jul hos Claus Dalby. Det første program bliver sendt på mandag kl. 21.20 og det andet på onsdag kl. 21.20.

 

claus20131031_180838_3

 

Herefter kan I hver mandag frem til den 23. december følge min jul, og mandag d. 30. december kommer der en udsendelse, som hedder Nytår hos Claus Dalby. Her kan I opleve mine nytårsforberedelser.

 

clausAM6A2004.web clausAM6A2015.web

 

I juleprogrammerne begynder jeg med adventsdekorationer, kalenderlys og pakkekalender, og senere viser jeg, hvordan jeg pynter op uden døre. Lillejuleaften dækker jeg julebord og pynter juletræ.

 

claus20131031_184023_3

 

Juleværkstedet er indrettet i mit vinteropvarmede drivhus, der på denne årstid emmer af hygge og stemning. Her er der tændt stearinlys i industrielle mængder, og der dufter af gran og juleblomster. Ilden knitrer i den åbne pejs, og når dekorationerne er færdige, bringes de ind i min privatbolig - den gamle patriciervilla fra 1908, som vi købte vi for snart tyve år siden.

 

 

claus20131031_185009

 

Men allerede fra i morgen lørdag og frem til mandag d. 24. december vil jeg jule her på bloggen og komme med indlæg flere gange dagligt. Ikke blot fra julearrangementer rundt omkring i kongeriget, men også her fra matriklen, og i de første dage vil jeg bringe forslag til adventsdekorationer. Jeg lover jer, at der vil blive julet til den helt store guldmedalje.

 

Jeg vil også agere på Facebook, og hvis I ikke allerede har gjort det, vil jeg være rigtig glad, hvis I trykker på ’Synes godt om’ her. Endnu gladere bliver jeg, hvis I vil dele det glade julebudskab med jeres fb-venner.

21 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Hvor kan jeg mærke suset og blodet som bobler i årene ved at se de skønne billeder du disker op med idag.

  Jeg glæder mig til at følge dig her på bloggen, men også på tv selvom det undre mig at du kun kan få tildelt 10 min sendetid, når madprogrammer, sportsprogrammer og genudseendelser kan gå hen over skærmen i halve og hele timer. Men så er det godt at vi får lov til at følge dig her.

  Det kunne nu godt være man skulle overveje at blive til en juleflue på din matrikel, så man rigtig kan få juleduften og stemningerne ind under huden.

  Rigtig god dag Claus.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  p.s Knus til Mors, Ringkøbing, Odense og luftkaptajnen

  SvarSlet
 2. Så mangler bare snefnugene kommer dalende...

  Jeg glæder mig til at følge dig både på TV og her på bloggen, for her er julen også begyndt at snige sig ind :o)

  En dejlig dag til dig og dine.

  SvarSlet
 3. Det er voksenkalender, juhu det kan jeg li!Flot at du tager os helt med ind i dine gemakker.Så jeg del. lige.
  julespænding fra Grethe

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Hold da op, hvor du juler i år - og hvor ER det bare flot. Heldige os blog-fans.

  I øjeblikket bliver jeg bombarderet med tilbud om julerejser til alverdens byer - men jeg ville såmænd være allergladest for at få et kig ind over dine hække:-). Flottere syn tror jeg ikke, jeg kunne blive udsat for.

  Sikke dog en flot fyr der er afbildet på billed 2 og 3 - og så matcher du både blomster og julekugler.

  Hvor er jeg glad for at se dit smil. Det tyder på, du ikke er blevet stresset. Du er en ren troldmand, og det kommer os alle her tilgode. TAK for det!

  Eneste "bekymring" for mig er, at de lækre farver du bruger, ikke er nået helt herover til Ringkøbing. Vi halter bagefter - selv med at finde en "ordentlig" borgmester ha, ha.

  Solskinsknus til Jytte, Pia og Paw m.fl.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Guf for sjælen. Jeg kan se, at det bliver supersmukt og inspirerende. Mon ikke der bliver en enkelt idé (eller 99999999), man kan nappe!?

  SvarSlet
 6. Hej Claus...

  Ser rigtig spændende ud - skal nok sidde klar ved tv'et ;-)

  /Bo

  SvarSlet
 7. Claus, du må hellere ringe til Tivoli og advare dem om at folk nok ikke kommer i så stor stil i år. Vi kan jo ikke både gå på de rigtige julemarkeder og samtidig nå at få alt med fra dig og bloggen :-)

  - Du ER en troldmand: Hvordan har du båret dig ad med at få levende stearinlys til at skinne i fri luft???

  Kærlige hilsner,
  Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Älskar själv julen. Så de blir extra kul att följa din blogg och se ditt julpyntet :)

  SvarSlet
 9. Det är väl ingen risk att SVT visar programmet tyvärr...
  Hälsningar
  Mariana

  SvarSlet
 10. There is a Wonderful athmosphere in these pictures!
  So sweet and beautiful!
  Marvelous/ superb!

  SvarSlet
 11. Jamen altså ... HVOR SMUKT kan det være(!!!) Det ser fantastisk ud, Claus ...! Der er ikke noget at sige til, at du ser glad og veltilfreds ud på billederne. Tænk at gå rund dér i sit helt eget eventyrland! WAUW!
  Glæder mig rigtig meget til juleprogrammerne på DR1.
  KH og *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Jeg glæder mig som et lille barn Til at se hvad du har fundet på og til at blive inspireret !! :D

  m.v.h
  Christina Eilsø nielsen

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Hvor er det flot, jeg glæder mig helt vildt til at se dine programmer , og selvfølgelig her på bloggen

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Der var engang en forhenværende ung kvinde, der levede i et land højt mod nord. Hun havde så travlt med at lægge nogle små brune bæster i jorden. De brune bæster var skjulte dyrebare skatte, hvis kostbarhed og skønhed, først villle afsløres ved forårets komme. Hun havde lagt bæster i næsten to måneder, thi hun var noget af en særling.

  Hun havde så travlt, at hun var bange for, at julehyggen var i fare. Hun var gift med en hamster, der havde samlermani og ikke kunne modstå et godt røverkøb. Lige da hun troede, at hun var færdig med at grave huller, og så småt ville til at jule lidt, kom Hr Hamster hjem med bilen fyldt med en ny ladning brune "av-min-arm`er". Nu skulle der virkelig knokles igennem. Julehyggen var atter engang i fare.

  En dag kom hun kvalmetræt og godt mør i alle muskler og led ind og satte sig til noget, der i gamle dage, hed en computer. Da hun fik den åbnet, gik der et sødt gys af glæde gennem hendes julehjerte, for det syn, der mødte hendes øjne, var et magisk juleeventyr.

  En Jule-fe fra fra Den Fortryllede Riiskov, havde nemlig sat sig for, at kaste magisk stjernestøv og julestemning ud over det ganske danske land. Han ville gøre julen smukkere og mere stemningsfuld end nogensinde. Julens skønhed skulle kunne nydes i hvert et ydmygt lille hjem, - og således også den trætte forhenværende unge kvindes. Julen var reddet og et englekor sang "Hallelujah", mens der på den forhenværende unge kvindes tykke kinder, kunne anes noget der lignede glædestårer, men vistnok VAR havearbejde-sved.

  Knus og mange hilsner retur til jer, der har ladet tankerne flyve til Mors:o)


  SvarSlet
 15. Og vores allesammens tante gjorde det igen ;-))

  SvarSlet
 16. Et juleeventyr fra den virkelige haveverden,, tak tante Grøn! storjubel, kun du kan sætte ord så finurligt og rigtig sammen.

  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 17. Du får mig i julehumør - ikke mindre end fantastisk. Glæder mig til tiden i sofaen sammen med ungerne og dit program. Knus og glædelig december til jer alle :-)
  Kh Lena

  SvarSlet

 18. Kære Claus.
  Hvor er det fantastisk smukt med levende lys og lyskæder/træer overalt.
  Dejligt at se, hvor rolig og afslappet du ser ud.
  Vi glæder os rigtig meget til at se dine juleindslag på bloggen.

  Kærlig hilsen John og Eliane


  Kære Tante Grøn.
  Hvor er du fantastisk til at fortælle eventyr:) Der er jo ikke et øje tørt.
  Kærlig hilsen til Hamsteren og dig fra John og Eliane

  SvarSlet
 19. Tusind tak for søde hilsner <3 <3 <3

  Ja, jeg føler mig nu mere som en muldvarp end som eventyrfortæller :o) Tror snart, jeg bliver headhuntet til Keukenhof, men jeg takker pænt nej:o)

  De kærligste hilsner og tanker retur til jer fra een, der ikke har brug for, at tælle får, for at falde i søvn for øjeblikket

  SvarSlet
 20. Hei,

  Fantastisk blogg du har som jeg følger daglig!
  Hvor får jeg kjøpt juletrærne som er laget av lyslenker?

  Takker for svar

  Vh
  Ragnhild

  SvarSlet
 21. Kære Ragnhild - det er 'mine' plantestativer, som jeg har designet til den danske varehuskæde Bilka - se http://www.clausdalby.dk/2011/11/mine-stativer.html

  SvarSlet