Rød er julens farve

Og her har jeg lavet et lille arrangement med hovedvægten på de røde toner,

 

claus20131124_164227 claus20131124_163324

 

Læg for eksempel mærke til de oprettet røde kornelgrene, der rent kompositorisk er en fin pendant til de røde kallaer.

 

claus20131124_163128

 

Jeg bruger, hvad jeg har, og synes at de små hvidløg, passede perfekt ind i farveskalaen.

 

claus20131124_163134

 

Der røde fad er fra Anni Jensen, Keramikværkstedet i Holstebro. Det sted kommer jeg tilbage til i morgen.

 

Den høje slanke grønne vase og den røde vase er også lavet af af Anni.

 

claus20131124_164151

 

Rød og grå er to dejlige ‘nissefarver’, der passer rigtig fint sammen. De grå kugler er en afrikansk vækst, som jeg ikke kender. Den er købt på Grønttorvet.

 

claus20131124_163650 claus20131124_164657

 

De grå blade herover er fra gråblad, Senecio, som jeg havde stående i en krukke.

 

claus20131124_163741 claus20131124_163144

 

Til højre er det Skimmia i en lille kande fra Michael Andersen keramik, Bornhom.

 

claus20131124_163236 claus20131124_163251

 

De charmerende huse er fra Bungalow, der gerne oplyser nærmeste forhandler. Og den skønne kongebegonie passer fint ind i sammenhængen, for den indeholder præcis de farver, der ingår i kompositionen.  Tilfældigt eller …

13 kommentarer:

 1. Jättevackert! Jag tycker också att rött hör till julen.

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Den røde kande er fuldstændig bedårende!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Et dejligt kig ind i Julestemningssprederens værksted <3 <3 <3

  De røde kornelgrene puster nyt liv i min drøm, om at lave en vinterhave. Tænk at kunne sætte lidt kulør på vinteren og mørketiden med farvestrålende grene, spændende bark og lutter vinterblomstrende buske og træer. ALT er tænkt igennem, men det ved Syrenprinsen, der er blevet forvandlet til en hamster ikke noget om endnu. Mine "gode" ideer må serveres på de rette tidspunkter og i bittesmå hamsterportioner af gangen:o)

  I mine drømme er der naturligvis altid rimfrost, lidt rimtåge og Narniastemning i min vinterhave:o)

  Smukt arrangement, du har lavet Claus. Tak fordi du hjælper med til at trække os igennem november.

  De kærligste hilsner og tanker til alle, jeg har mødt på havestierne rundt omkring. Ønsker dig en rigtig inspirerende og spændende tur østpå, Claus.

  SvarSlet
 4. Hvor er det smukt og dejligt, Claus. Jeg glæder mig til hele december, men lige nu til at høre mere om Anni og Keramikværkstedet i morgen. Når man har svigerfamilien i Holstebro kommer man heldigvis forbi engang imellem. Smukt keramik og noget har en jo skøn histore om lokalt genbrug, det er alt for svært at gå tomhændet derfra.
  Og så er der jo det hvide hus overfor, jeg har hørt historier om en dejlig mand og hans hunde :)

  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 5. Sikke skønne billeder - skønne farver, virkelig god inspiration - tak fordi vi må kigge med - glæder mig meget til at se dine programmer :)

  SvarSlet

 6. Godmorgen Claus.
  Jeg skal da love for, at jeg vågnede, da den røde kornel tonede frem på skærmmen. Fantastisk at den er naturskabt.
  Jeg synes, de viste ting fra Anni Jensen er rigtig fine og glæder mig til at se mere derfra.
  God idé med de hvidløg, som iøvrigt smager rigtig godt.
  Jeg beundrer dine kongebegonier, som jeg husker du også bruger i krukker, men jeg ser dem aldrig i forretningerne. Der er virkelig noget majestætisk over dem alle.
  Rigtig god uge på Sjælland.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 7. Kære Claus Dalby!
  Tak for dine mange smukke indslag.
  Dejlig inspiration i denne mørke tid.Men håber ikke du stopper til
  jul og nytår med at indspirere.Det er netop i de lange vintermåneder vi alle har brug for nye indput,når julepynten er rydet af vejen og længslen om forår melder sig.Vis os venligst hvordan du tager forskud på foråret i din bolig.Jeg tror og håber at det kunne hjælpe på manges vinterdepræsioner.Fortsat god tur rundt i landet .Venligst Birgit Nouri.

  SvarSlet
 8. Herligt at du nu er tilbage med "dagens buket"! Den har jeg vist savnet, nu hvor jeg tænker efter :-)

  Smukt sammensat. Er ret vild med Kornel, som jeg kender fra mine forældres have. Den er virkelig nem at have, men husk at beskære den, for ellers mister grenene deres røde farve. Jeg bruger dem altid i juledekorationer.

  Flot Kongebegonie, en dejlig mormor plante i mit univers. Virkelig hyggelig, men desværre ret sjælden at finde i handlen.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Smukke billeder, smukke farver......................og smukke ting.
  En dejlig helhed der betyder så meget.
  Det er altid altid altid dejlig inspiration at kigge ind hos dig !!

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Et flot stilleben, hvor din Begonia Rex til fulde kommer til sin ret. Elsker disse bladplanter og der er jo en stor variation i bladenes udformninger og farver. Dejlig plante.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 11. Hvor er det sjovt. Netop de der sydafrikanske frøstande har jeg selv engang plukket i sydafrika og bragt hjem til årets adventskrans. Jeg kan nemlig godt lide at få lidt aktuelle rejseminder med i min julepyntning. Frøstandene plukkede jeg helt ude på kanten af kontinentet og brugte dem i flere år på mine kranse. Nu har jeg ikke meget tilbage

  SvarSlet
 12. Og sjovt nok har jeg aldrig rigtigt kunnet få mine korrelgrene til at passe ind til jul indendøre. Jeg har ellers haft dem i flere haver men det er ligesom de er for lilla i tonen. Dine ser meget mere røde ud.

  SvarSlet
 13. Smukt ser det ud med den røde farve. Er selv mere til de lyse-, lilla/rosa/pink- og naturfarver.

  SvarSlet