De smukke snebær

Forleden kom jeg forbi en skov, hvor der i udkanten voksede en imponerende bræmme snebær.

 

claus20131216_105251

 

claus20131213_140443

 

Heldigvis havde jeg min beskærersaks med i bilen, så jeg fik snart klippet en håndfuld.

 

claus20131216_105406 claus20131216_105549
claus20131216_105531 claus20131216_105545

 

Hjemme igen blev de brugt til en hvid buket, som I ser her. Sammen med tulipaner, franske anemoner og mistelten.

14 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Smuk buket du har sat sammen.

  Sikken kreativ du var i din udseendelse igår og sikken smukke ting du fik fabrikeret . Jeg er sikker på at fuglene bliv super glad for deres mad.

  Smukt smukt smukt det må være ordene i området omkring dit spejlbassin og søjlepavillon.

  Tænk at være bille og løbe rundt på dine gange og nyde hele dette sceneri, hvor ville jeg elske det. Men jeg ville være bange for at mine små skæve ben ville blive så trætte til sidst, at jeg sov i 100 år.

  Rigtig god dag Claus og tak fordi vi må følge dig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Hvor er det en smuk måde at bruge dem på. jeg har også en del i haven og tror da nok lige jeg skal have lavet et par buketter. :-)
  Tak for inspirationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Katarina - skynd dig, inden frosten kommer! Så bliver de nemlig 'smattede'.

   Slet
 3. Kære Claus.

  Lige en buket efter mit hjerte. Jeg synes, at snebær og mistelten er noget af det smukkeste som basis i vinterlige buketter. De franske anemoner og tulipaner vækker sødmefulde længsler efter forår og masser af blomster til vaserne.

  Den hvide snebær er i manges øjne ukrudt i buskhøjde. Den er en vildbasse, som gør lige, hvad der passer den. Dens mange rodskud, kan da også blive et problem i havens mere tæmmede områder. Men her hos os, SKAL der være hvide snebær til buketter. De får lov at boltre sig i de vilde områder.

  Den lyserøde snebær er noget nemmere at styre. Den er faktisk rigtig artig. Også den er totalt uundværlig i buketter.

  Jeg nyder at se dine smukke buketter igen, Claus.

  Det er altid godt at have beskærersaks, spade og andet plante-grej i bilen. Man skulle jo nødigt gå ned på udstyr, når vejen falder forbi nogle af naturens smukke juveler.

  Tak for dagens cyberspace-buket.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn - det er gartner Preben, der altid er sød at sørge for, at jeg har en saks i bilen. Jeg tror, jeg har fortalt det før, men vil så gentage det. Når Dronning Ingrid kørte ud i 'det blå' med sin chauffør, blev han altid pålagt at huske en spade. Det kunne jo være, at de så noget uimodståeligt på grøftekanten!

   Slet
  2. Kære Claus.

   Alle burde ha` en Preben:o) Han burde sættes i masseproduktion, så vi alle ku` ønske os en Preben i julegave:o)

   Ja, det er en rigtig sød historie om Dronning Ingrid. Hvor synd, at hun aldrig nåede, at se din have. Hun ville ha` elsket den.

   Slet
 4. Er du vild hvor er den flot! Den kan jeg rigtig godt lide.
  Kønt med pejsen i baggrunden, den buldrende ild er en oplevelse i sig selv.
  Kh Mathias

  SvarSlet
 5. Jeg elsker hvide buketter og den her er vel nok rigtig smuk❤️

  SvarSlet
 6. Virkelig smuk buket! Snebær er så flotte.

  SvarSlet
 7. Havde jeg dog bare dine evner Claus!! Snebærene er perfekte i den buket, dog syntes jeg de er lidt træls i haven.
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Hvor er det en smuk buket. Rigtig julet med snebær og mistelten.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - ja, jeg synes også, at snebærrene er 'julede'.

   Slet
 9. Smukke snebær i buketten. Jeg tror ikke nogle vil sige så meget til at man plukker lidt af dem når de står i en skov. Dog skal man huske at man kun må tage det som ligger løst på jorden i skoven. Ellers skal man lige spørge ejeren.
  Smukt set den ud og denne buske, trods den er lidt voldsom i en have, dejlig at se i naturen på denne tid, især når der endnu ikke er kommet sne og den klæder flot i din buket. En rigtig hvid jule buket.
  Så lige 5 udsendelse af "Jul med Claus Dalby", hvor du gav gode ideer til arbejde i beton. Jeg har selv arbejde lidt med dette i år og lave springvand af beton støbt så de får form af rababerblade. En lidt tynd betone blanding som du også brugte er bedst til at få en glat beton overflade. Kan man lave vibrationer på formen også i starten når betonet er helt ned, så kommer der endnu mere luft ud og betonen bliver endnu glateren og flot i udseendet.

  SvarSlet