Der må være en kant

Eller rettere sagt: Jeg kan godt lide, når ting har lidt ’kant’. Det skal ikke være så pænt det hele.

 

20131206_145518

 

Når jeg skriver dette, er det fordi, jeg lige har købt nye lysestager, og jeg kan ikke fortænke nogle i at

tænke, at de ser lidt kitchede ud. Det er nemlig helt tilsigtet. Tror, at Liberace ville have elsket dem.

 

20131206_145640 20131206_145658
20131206_145743 20131206_145651

 

I morgen aften kommer vores medarbejdere og deres ægtefæller til julemiddag, og snart skal jeg i gang med at pynte bordet med blomster. Det bliver heller ikke helt traditionelt.

 

Vil I se bordet, når det står klar? I slipper ikke …

40 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Hej Claus!
  Flot dækket bord., Jeg glæder mig til at se resten, der kommer på bordet sammen med højskolesangbogen. God fest til jer alle.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Så har jeg altså en kitchet smag, for jeg er helt vild med dine lysestager - synes, de er fantastiske :-)
  Jeg er sikker på, at blomsterudsmykningen på bordet bliver helt overdådig og vil glæde mig til at se den - håber, I får en dejlig fest!
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 4. Takk for hyggelig hilsen inne hos meg. Nå stunder det mot jul og alle ideer mottas med takk. Gleder meg til å se bordet klart! I dag har jeg laget islykter etter oppskrift hos Anne på Moseplassen, så nå kan den kalde tid komme. God helg.

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Selvfølgelig er jeg nysgerrig, dit julebord er altid rigtig flot pyntet, det ved vi jo fra de andre år hvor I har holdt julefrokost for jeres ansatte.

  Lysestagerne er smukke, dem kunne jeg sagtes se her på mit spisebord.

  Rigtig god aften til jer alle I morgen.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. SELVFØLGELIG vil jeg gerne se bordet med blomster.... :-) Og stagerne... specielle men meget elegante.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 7. Kære Claus. Synes lysestagerne er aldeles skrækkelige.... Sorry, men det synes jeg altså. Er dog sikker på, at bordet alligevel nok skal blive helt fantastisk når blomsterne kommer på. Glæder mig til at se det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager jeg med knusende ro. Men hvor ville det være dejligt med et navn. Du skal ikke være bange for, at jeg kommer 'efter dig'. Vent til du ser vaserne, som blomsterne bliver arrangeret i, så ryster du sikkert endnu mere på hovedet. Jeg siger som Poul Henningsen: Uenighed gør stærk!

   Slet
  2. Vidste du ville tage min mening med knusende ro - havde heller ikke forventet andet. Vi kan jo ikke altid være enige, så blev livet da for kedeligt. Jeg følger din blog dagligt, og bliver meget inspireret - særligt over din have, som jeg havde den store glæde at få lov til at opleve sidste år. Glemte at skrive mit navn sidst. Jeg hedder Heidi Thye og bor i Vejen. Glæder mig til at se vaserne og til at blive rystet :-)

   Slet
  3. Kære Heidi - dejligt at høre fra dig igen. Ser frem til at høre, hvad du synes om hele det færdige arrangement. Det skulle jo helst danne en helhed. Kh Claus

   Slet
 8. Helt fantastisk borddækning :-) Du KAN altså noget.....Glæder mig til at se blomsterne. Sikke en energi du altid har ........Meget motiverende og inspirerende :-)

  SvarSlet
 9. Claus, det är så härligt med er danskar att ni använder era egna ord i stället för att alltid låna in de engelska som vi svenskar med dålig fantasi gör!
  Ser fram emot att se det färdigdukade bordet, jag förutsätter att det blir något utöver det vanliga!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  De er da meget pæne de stager - passer ihvertfald rigtig godt på dit bord - glæder mig til at se det færdigpyntede bord - det skal nok blive flot, hvis jeg kender dig ret. Her har jeg lige været ude og rydde op efter stormen, glasskår en masse, efter at noget af glasset i drivhuset (som er helt nyt) bestemte sig for at søge anden adresse. Noget værre noget. Kunne godt ønske mig, at blæsten snart kunne stoppe.
  Ha' en god aften
  Anita

  SvarSlet
 11. Kære Claus Dalby
  Stagerne ser rigtig fine ud. De passer i stilen til både rum og møbler. Det er lidt svært at se, om stagerne er af metal eller porcelæn. Kan fortælle, at vi har en spisestue magen til din, men ikke med nær så mange stole og kun et bord, så din indretning og stil er lige mig. Glæder mig til at se bordpynten.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten - de er lavet af et eller andet fibermateriale.

   Slet
 12. Kære Claus

  Jeg syntes det er et flot bord,glæder mig til at se blomsterne, flot dug!

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 13. Bara njuter av dina fina bilder med julpynt!! ska bli kul att se bordet klart!!
  Hälsningar
  Mariana

  SvarSlet
 14. For en fantastisk borddekning!

  SvarSlet
 15. Stagerne ser bare så fine ud, - i sammensætning med den blå dug giver det indtryk af enkelhed og lethed. Billedet viser så fint, hvordan blomster kan sammenføje hele borddækningen, så vi får personligheden frem. Så jeg glæder mig til det næste billede.

  Rigtig god aften til jer alle i morgen.


  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ellen - den 'blå' dug er sort, men det er ikke så nemt at se på billedet.

   Slet
 16. Sikke dog et skønt bord og herlige stager. Er det mon en kæmpe lang damask dug fra G. Jensen du har dér. Elsker deres ting, der er elegante og solide på samme tid. Har et par duge, i meget kortere version, og de er uopslidelige. Og kan koges, hvilket er skønt når man har børn! Det samme gælder deres viskestykker, der er billige i drift, for de holder snildt i 20 år. Mange hilsner fra Trine B
  PS: Jeg er ikke tilknyttet G Jensen damask på nogen måde, begejstringen løb blot af med mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine - ja damaskdugene fra Georg Jensen Damask er skønne. Jeg har en del. Denne er tegnet af Arne Jacobsen. Der er tale om to duge; lagt i forlængelse af hinanden.

   Slet
 17. Jeg er sikker på at dit julebord bliver lige så flot som alt andet du laver..:-)
  Jeg synes at stagerne ser flotte ud til den blå G.J. dug...var den ikke grå den du brugt i fjor ?
  Glæder mig til at se det færdigt.

  Rigtig god fornøjelse til jer alle.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - nej, det er faktisk den samme dug.

   Slet
 18. lysestagerne er sgu' da fine - jeg syntes at de passer godt til din fine borddækning :) go' fest og weekend :)

  SvarSlet
 19. Ja, det er lidt vovet med de lysestager efter min smag. Som de står der tiltrækker de sig også al for megen opmærksomhed - meget kan ændre sig, når bordet er færdigdækket.
  Rigtig god fest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hedvig - en gang imellem skal man være 'vovet'!

   Slet
 20. Jeg kan godt lide der stadig er nogen som vil bruge lysestager i romantisk stil. Det er godt set de passer souverænt på bordet hvor de bryder den snor lige opdækning. Glæder mig meget til at se blomsterne.

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Det hele tegner da til at blive "fantastisk" flot ---- så jo jeg vil rigtig gerne se din bordudsmykning
  hilsen jmn

  SvarSlet
 22. Hej Claus

  Jeg er vild med de lyssestager! Jeg må indrømme at jeg glæder mig til at se det færdige bord, for jeg blev lidt chokeret over den "kant" boret har. Man kan vel sige at det er tydeligt at dit pynte-gen ikke er færdig med det bord endnu. Ved det bliver vildt overdådigt og flot, så jeg vil glæde mug til det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vera - 'chokeret' er da et stort ord.

   Slet

 23. Kære Claus.

  Jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle stille op med sådan nogen lysestager, men jeg er helt sikker på at du får noget smukt ud af dem.
  Vi glæder os meget til at se dit bord pyntet færdigt.
  Jeg mener at kunne huske, at du sidste år brugte en masse juleroser, så det gør du nok ikke i år.
  Hils alle dine dygtige medarbejdere. Vi ønsker Jer en dejlig aften.

  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 24. Hold da op de stager da vildt flotte og festlige!!
  Selv jeg, som foretrækker enkelhed, ville sagtens kunne finde på at stille sådan et par fætre på bordet, men så nok holde resten af opdækningen lidt neddæmpet, men sådan er der så meget!
  Kan I have en rigtig god aften, glæder mig til at se bordet færdig dækket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elin - 'neddæmpet' er ikke et ord, jeg kender!

   Slet
 25. Kære Claus.
  Dine lysestager er da så afgjort kønnere end 'den syvarmede'. Er spændt på hvilke blomster du sætter sammen med dem. Det ser flot ud allerede nu.
  Rigtig god middag til Jer alle. En nobel måde at takke sine medarbejere på.
  Kh. Iris.

  SvarSlet
 26. Kære Claus!

  Det her er dig i en nøddeskal - og jeg er sikker på at du vil begejstre mig endnu engang.
  Du er så fantastisk god til at frigøre dig fra diverse konventioner om hvad der er in og populært. Jeg begejstres og inspireres af din lyst til at sammensætte og komponere tingene i uventede sammenhænge.

  - Lysestagerne her fik mig til at tænke på et billede jeg har set af et julebord fra Royal Copenhagen butikken i 1980'erne. Det år blev der dækket op med stellet "Konkylie", som også er ret volumiøst at se på i sig selv, men som i en kunstners hænder kan blive forvandlet til noget yndefuldt og elegant.

  Det vil din borddækning med garanti også blive - og så har du jo en spisestue, der tillader at dække op i denne stil. Hos mig ville det blive for proppet og indeklemt at se på, men det skal du nok finde en løsning på.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 27. Hej Claus

  Hvor er de skønne dine lysestager. Den stil kan jeg rigtig godt lide. Glæder mig til at se bordet med dine blomsterdekorationer.

  Alligevel har jeg lige taget mig selv i at se efter, hvor nemme de er at støve af... For med tiden har jeg opdaget, at det skal være nemt...

  Håber at I får en fantastisk aften

  Vh Maibritt H

  SvarSlet
 28. Elegant kitsch. :-) I like!
  *SMIL* og KH fra Lisbet

  SvarSlet