Det er så dejligt med lidt forråsstemning

Mens jeg juler i det skjulte, er det også dejligt at skabe små hyggelige stillebener med forårsblomster – her hyacinter og dobbelte ranunkler.

 

20131225_150249

 

Lidt julestemning er der stadig over billedet. Der skal ikke mere end et enkelt stearinlys til!

 

20131225_150419 20131225_150403

 

Læg mærke til, hvordan rødbeden og hvidløgsfedet er begyndt at vise liv – jo foråret er på vej.

 

Nu har jeg sat dem begge på glas, så ser vi, hvad der sker. Måske undrer I jer over rødbedens farve. Den skyldes, at det er en såkaldt ’bolsjerødbede’. Hvis I ikke kender den, kan I jo prøve at Google navnet.

 

Og så skal jeg lige huske at nævne, at den smukke urtepotteskjuler er fra Hanne Bertelsen.

15 kommentarer:

 1. Har lige diskuteret om det var ranunkel - behøver jeg sige hvem der havde ret? :-) Dobbelte blomster er jo lige mig! Hat haft skivet bolchebeden og udstukket hjerter, lagt dem sammen med friskost og urter. Ser så smukt ud og er en meget ignoreret grøntsag. Elsker du er så fantastisk til at inkorporere grøntsager i dine stilleben. Du har en uovertruffen fornemmelse for farver, kære ven. Kan ikke vente til Julebogen kommer - den bliver topønsket for flere og en kanon værtindegave :-) Knus

  SvarSlet
 2. Forresten! Har prøvet at sylte bolchebeder og de bliver underlige grå i det.

  SvarSlet
 3. Kære Cendie - ja, sådan er det jo desværre med de farvede grøntsager. Men prøv at skær dem papirstynde skiver og råmariner dem i olie og eddike tilsat lidt honning. Så holder de farven og smager himmelsk.

  SvarSlet
 4. Lekker bukett som gan vekke lengsel etter våren som skal komme :-) Jeg likte måten du bruker rødbeter og hvitløk! Fortsatt god romjul!

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Hvor er du dygtig til at skabe det ene flotte stilleben efter den anden og i de skønneste farver.

  Sikken en udvikling du har været igennem, siden du startede her på bloggen i marts 2010, evner som du måske ikke viste du havde er kommet i til syne i vid udstrækning og hvor er vi mange som nyder godt af det på mange forskelige måder.

  Forsæt du trygt i 2014, jeg glæder mig allerede til at følge dig i dit spor.

  Samtidig vil jeg ønske en skøn pige på Mors et stort og forsinket tillykke med de 15 år. :):).

  I ønskes alle en god søndag som jeg kender derude bag skærmen..

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia.

   Tusind tak for lykønskningen. Mange tak for mange leifie stunder i det snart forgangne år. Håber på flere af slagsen i 2014

   Kære Claus.

   Smukke opstillinger, du har begået. Åh, hvor må det være skønt at have en Anne Just vase. Et rigtigt dejligt minde, om en stor og sprudlende personlighed, som du var så heldig, at være havekæreste med.

   Jeg glæder mig til "Nytår med Claus Dalby"...nu med herlig butterfly:o)

   Knus fra et stille og solbeskinnet Mors

   Slet
 6. Herlig optimistisk - akkurat i tråd med de forventningene som følger med å gå inn i et nytt år. Kombinasjonen rommer helheten, det rustikke naturlige, og den raffinerte komposisjon. Takktakk Claus!!

  SvarSlet
 7. Dejlig forårsagtig opstilling - og hvor er det dog en smuk krukke :-) Tak for fin inspiration!

  SvarSlet
 8. Det er simpelthen så smukt og fint, det du skaber Claus. Jeg kigger i skabe og skuffer og finder masser af fine ting og sager, der ikke har været fremme i årevis og som jeg kan bruge til stillebener. Tak for fantastisk inspiration :o)
  Rita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita - det glæder mig virkelig. Det meste kan bruges. Kh Claus

   Slet
 9. Smuk smukt smukt Claus. Grøntsagerne klær` buketten så godt og så er det som om de ligger og logre med deres haler;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Smuk buket, smukke farver der vidner om at lyset er på vej tilbage.
  Godt nytår

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Jeg nyder at se på dine flotte kreationer, men når man som studerende ikke har så mange finanser til smukke blomster, kan du så ikke prøve at lave en smuk buket af nogle blomster til lidt billige penge?
  Det kunne være så rart, at have noget smuk i lejligheden især til nytår :)

  Kærlige hilsner fra Stephine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Stephine - det vil jeg sørme gerne, og hvis man er lidt opfindsom og køber bundtvarer, koster det det nu ikke så meget. Forleden viste jeg en buket med blot fire-fem hyacinter, og om foråret og sommeren viser jeg også grøftekantsbuketter. Se også mit indslag fra i dag med lilla juletulipaner. De koster en slik nu.

   Slet
 12. Ej TAK, søde ven. Har altid taget dem rå og i tynde skiver - har svært ved at modstå at bruge en udstikker på dem :-)

  SvarSlet