Dyster dekadence

Jeg tror, at mange forbinder ordet ’dyster’ med noget negativt, men det er det ikke i denne sammenhæng. For der er noget hyggeligt huleagtigt over Tina Sandegård Blomsterkunst på Frederiksberg, nærmere betegnet Godthåbsvej 39.

 

claus20131128_131736

 

claus20131128_131938 claus20131128_133726

 

Som nævnt er jeg rigtig glad for alle de mange, mange kommentarer, som jeg har fået i dag, og jeg bed mærke i, at der var nogle enkelte, der nævnte, at de ikke var så interesseret i julepyntning og brugskunst, men det er jo svært at gøre alle tilfredse.

 

claus20131128_132608 claus20131128_134448
claus20131128_134530 claus20131128_134646

 

Her i december har jeg nemlig besluttet mig for blandt andet at vise nogle af alle de skønne blomsterforretninger, jeg kender.

 

claus20131128_134904 claus20131128_134919
claus20131128_134253 claus20131128_134249

 

Hos nogle spiller julen en stor rolle på denne årstid, hos andre en mindre. Tina Sandegårds skønne butik er værd at besøge året rundt, og her i december juler hun moderat.

 

Er man til julerøde dekorationer, er det nok ikke Tine, man skal gå til, men holder man derimod af det luksuriøst dystre, bliver man ganske givet helt salig her. Jeg er til det meste og elsker og Tinas stil.

48 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk ud!
  Stilen fra butikken i Herning var hel anderledes men begge butikker ser flotte ud. Glæder mig til at se den næste butik :-)
  Det er dejligt at se billeder fra andre blomsterbutikker end den man selv arbejder i.
  Når desværre ikke så meget rundt og kigger på butikker i julen.

  SvarSlet
 2. Sikke en skøn og spændende butik. Tak for rundvisningen i butikken, det er altid dejligt at se nye og anderledes butikker.
  Hilsen Anette Fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 3. Smukke fotos!

  Det øverste foto giver mig associationer til en eventyrlig julekalender ... (hvilket minder mig om, at jeg har glemt at se "Pagten" på DR1 i dag, den 1/12 ... ;-))

  *SMIL* og KH fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Jeg nyder have og blomster inspiration, i denne tid især jule inspiration, at se hvor forskelligt der pyntes i vores land

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Sikken et eventyr du tager os med i.

  Den ene skønne forretning efter den anden tryller du ud af dine ærmer og man bliver betaget hver gang.

  Utrolig at der findes så mange forskellige stilarter inden for denne gren, med det er jo det der er så inspirende.

  Jeg håber du havde en god dag i Bilka Vejle idag og at der mødte nogle op for at høre dig. Min have veninde herfra Odense havde nyt snakken med dig.

  Rigtig god aften til alle Clauss disciple ude i det ganske land.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. Og tak fordi du tager os med rundt:o) Jeg har sagt det før og siger det igen - jeg elsker simpelthen at "ture" rundt til skønne og inspirerende blomsterbutikker.
  Fantastisk effekt sådan en sort væg har og hvor er det nogle yndige vaser af kogler og fyrrenåle.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Vil bare sige tak for en vidunderlig blog. Læste lige dit indlæg nedenfor - derfor denne kommentar. Jeg har fulgt din blog gennem et par år- den eneste haveblog jeg følger. Du har en vidunderlig sans for skønhed og da jeg elsker blomster/haver/skønhed har det været dejligt at følge med på sidelinjen, selvom jeg aldrig har kommenteret ;-) Om du vælger kun at skrive på facebook , må jeg følge dig der. Men elsker nu de mange billeder.
  Bedste hilsner Maja

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Dejlige billeder fra en skøn blomsterbutik. Også selv om jeg er en af de få du omtaler som ikke er så interesseret i jul og nips;-) Derfor kan jeg jo godt nyde de smukke blomsterarrangementer du og andre blomsterkunstnere fremtryller! Så bliv endelig ved :-)
  Hvis du kommer til Charlottenlund her i julemåneden, kan jeg anbefale at lægge din vej forbi Clante i Jægersborg Alle. En dejlig og anderledes blomsterforretning.
  Du ønskes en god 1.december.
  Kh Pernille

  SvarSlet
 9. Wow! for en fantastisk flott blomsterbutikk! Kan veldig godt like de matt sorte vegger. Blomster og planter kommer så utrolig godt frem. En blomsterbutikk etter min smak dette:)

  SvarSlet
 10. Kære alle - tak for mange hyggelige kommentarer.

  Kære Pernille - Steffen Clante på Jægersborg Alle er på min liste. Ham besøger jeg, når jeg næste gang - om cirka en uge - er i København igen.

  Kh Claus

  SvarSlet
 11. Jeg er både stolt og glad når vi
  ser hvad de danske blomsterkunstner formår at fremtrylle af skønne kreationer.Og
  at du har taget os med på denne
  rejse ind i disse skønne universer
  er helt unik.Det kunne måske også
  blive til en smuk "billedbog".At
  der bliver brugt så mange naturmaterialer,er også helt vidunderligt.Og at danske blomsterbindere værner om julens traditioner men med et moderne tvist.Jeg nyder alt hvad du viser
  os og er glad for din alsidighed.Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
 12. Super luksus - for os som elsker alt det som naturen kan tilbyde :O)
  Charlotte

  SvarSlet
 13. Tak fordi du har valgt at fortsætte med at skrive på bloggen, det havde været en katastrofe, hvis du havde valgt at stoppe :-)
  Godt initiativ at du vil vise os forskellige spændende blomsterbutikker. En af de ting jeg holder meget af ved din blog, er at du hele tiden finder på noget nyt!
  God aften

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Meget flotte billeder fra denne forretning. Også. Jeg er ikke den store farveekspert, men ved da, at sort fremhæver andre farver. Netop derfor har jeg malet plankeværk i min lille have sorte. Flere så skrækslagne ud, da de fandt ud af, at jeg ville male det hele sort, fordi de troede, at det ville gøre haven endnu mindre. De har siden erkendt, at det var en god idé. Planterne træder frem og rammerne bliver ligesom udviskede. Der er mange lækre ting hos Tina Sandegård, kan jeg se.

  Hvis du skal forbi Clante, kunne du måske stikke næsen inden for hos I Rosens Navn på Rådhusvej. Det er en spytklat derfra. Det er Tine Ks mor, der har den, og der løber tilsyneladende en kreativ åre i den familie ;-)

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 16. Der kan man bare se. Jeg kendte ikke til eksistensen af den skønne blomsterbutik, som jeg da straks må besøge da det jo er på hjemegnen. Tak for det (ikke dystre) men dramatiske input.

  Og så ikke så ked af de manglende kommentarer, en blok er ikke så velegnet til debat, men vi nyder jo hvert eneste billede, så bliv bare ved Hr. inspirato.

  Julehilsner
  Mette

  SvarSlet
 17. smukt og stilfuldt. Spændende når nogle tør vove sig 'ud over kanten' rent stilmæssigt.

  SvarSlet
 18. Spændende eventyrlig butik og fantastiske billeder.
  Der er ikke noget så inspirerede som disse overdådige billeder du bringer med disse fantastiske folks kreationer

  SvarSlet
 19. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 20. Så må du da en tur til Nakskov og se Tropehuset, de er i sin egen særklasse. Du har aldrig set noget lignede.

  SvarSlet
 21. Jeg elsker jul, og følger flittigt med i dine julerier her på bloggen og i tv. Faktisk har jeg tidligere år undret mig over, at du ikke gik mere over gevind ved juletid;0)
  Det har du så sandelig rådet bod på i år, og jeg er vild med det!
  I dag var jeg inde og se Royal Copenhagens juleborde, særligt et bord/rum var fuldstændig fantastisk efter min mening. Blomsterbutikken du viser her ser også skøn ud i de meget mørke og lidt dunkle toner.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 22. Dette ser jo virkelig ut som en spennende blomsterforretning!! :-)
  Jeg har vært i to lokale blomsterbutikker som har hatt søndagsåpent idag, myye fint å se og flott inspirasjon! :-)

  SvarSlet
 23. Wow, sikke en skøn butik, super godt tænkt med den sorte farve. 'Kogle-roserne' må vist finde plads på mit julebord, de er da noget så bedårede.

  At jeg måske ikke er den største julenisse, det er i denne sammenhæng fuldstændig ligegyldigt, du glæder oceaner af søde mennesker med alle dine julejuveler - og hvem ved, måske er det i år at jeg falder i julegryden, med alle de smukke forslag du viser.
  Til gengæld er jeg er dybt forelsket i det fantastiske kunsthåndværk du viser frem, glæder mig til at se mere på din rundtur, hvis du når at besøge flere.

  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 24. Dejlig butik, ville ønske at vi havde nogle flere af dem. Så nu skal jeg både besøge den, Tage Andersen og Buch næste gang jeg skal til København. Så kære Claus find du bare nogle flere :-) . Hilsen Margit Bruun

  SvarSlet
 25. Jeg elsker din blogg, har gjort det i mange år, vher dag, men har aldri sagt et pip! Og har kjøpt alle dine bøker, og laget en hage inspirert av din! Er deg evig takknemlig!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 26. Tina lavede en uforglemmelig brudebuket til mig - hun er et besøg værd hele året!!

  SvarSlet
 27. Lige noget for én, der slet ikke elsker "julerødt".

  SvarSlet
 28. Jeg synes nu det er dejligt med tips om brugskunst m.m. Er inde på de hjemmesider du henviser til (og har også købt fra dem!!), så det er godt med ny inspiration og kendskab til steder, man ellers ikke ville vide fandtes.
  Håber også du bliver ved med at skrive her, for vi er jo ikke alle på facebook.
  Hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
 29. Det är vackert på ett helt annat sätt än det traditionella röda, jag gillar det! Spännande att få komma med och se lite annorlunda blomsterkreationer. Hälsningar Pia i Skåne

  SvarSlet
 30. Hej Claus
  Nu får du et lille Pip fra mig også:-)Selv om jeg har været noget fraværende både på min egen blog og her hos dig. Så vil jeg da lige fortælle dig hvor meget jeg sætter pris på det du gør for mig. Din blog er lidt som et livstilmagasin, på den gode måde;-)Du har altid noget spændende, at vise. Det er inspirerende for mig og mange andre er jeg sikker på! Jeg glæder mig til i aften, der sidder jeg klar til, at jule med dig :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 31. Vackert och blommorna blir verkligen primadonnor!/Merja

  SvarSlet
 32. Hov så lige du skulle forbi Jægersborg Alle, Det er en RIGTIG GOD IDE! Det er en skøn butik :-)
  Og så tror jeg også lige jeg kunne finde på at besøge den fine butik på Frederiksberg!
  K.Gro

  SvarSlet
 33. Tja juledekoration og brugskunst er vel det man kan underholde sig med i december. Der er ingen frøformering, løg eller stiklinger på denne tid af året Så der er armchair gardening og det planteliv der kan overleve inden for. Jeg kan ikke selv få dekorationer til at se ud af noget, men nyder billederne fra de der kan.
  God advent fra
  Jytte Sommer

  SvarSlet
 34. Smukt og stemningsfuldt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 35. @ Nette: Jeg kom i tanker om et reportage jeg engang så fra en hollandsk have (har glemt hvilket blad), men det smarte var at de i bunden af deres staudebede havde plantet en rød bøgehæk. Det gav den samme effekt med dybde og bedet så faktisk større ud end det reelt var.

  nå, ja - så er der jo også Claus' egne mørkerøde hyldebuske som også giver små oaser af dybde i bedene :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 36. elsker det sorte helle året
  men til jul er det bare så fedt.

  SvarSlet
 37. Kære alle - hyggeligt med disse talrige kommentarer. Det er virkelig dejligt. Mette skriver, at en blog ikke egner sig til debat. Det synes jeg, nu ikke er rigtigt. Hvis blot debatten foregår i en ordentlig tone. Det er også hyggeligt, at I skriver til hinanden her.

  Kh Claus

  SvarSlet
 38. Wow en flot butik!
  Der skal jeg helt sikkert ind næste gang jeg er på de kanter :)

  Mie

  SvarSlet
 39. Hej Claus

  Det ser da ud til at være en flot blomsterbutik.
  Dem er der jo efterhånden mange af.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 40. Har lige set de 2 første af dine juleudsendelser. De er meget inspirerende bla fordi du gør det så enkelt.
  Mange hilsener
  Lene Nyk F

  SvarSlet
 41. Hej Claus.

  Rigtig god ide med at besøge blomsterforretninger.

  Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 42. Hej Claus

  Bliv endelig ved med at blogge. Vi er mange som bliver inspireret af både dine og de andres kommentarer.

  Hvis ikke du endnu har været i "lokalområdet" synes jeg bestemt at du skal besøge butik skovgården i Enner lidt uden for Horsens. Indehaveren Kirsten har skabt en fantastisk butik i fransk/vintage stil som jeg tror også falder i din smag.

  PS har modtaget de bøger som jeg bestilte, til mig selv i julegave. De kom bare hurtigt og blev gemt væk af min søn lige så hurtigt for jeg måtte ikke smugkigge i dem.

  PS hvorfor kan vi ikke sende kommentar via vores facebook profil' så er man fri for at oprette en google konto eller er der en anden smart måde.

  Mvh Pia overgaard

  SvarSlet
 43. Gillar verkligen dom där murriga pynten med växter även fast jag är ljus i min inredning.
  Hälsningar
  Mariana

  SvarSlet
 44. dette liker jeg:) jeg er innom bloggen din jevnlig for å nyte din skjønne hage,og la meg inspirere.ønsker deg en fin førejuls tid..kos deg..hilsen Sølvi

  SvarSlet
 45. Kære Pia - det ser ud til, at det sted, du nævner, i sandhed ser skøn ud. Det må jeg besøge.

  Ved desværre ikke, hvorfor man ikke kan kommentere via sin fb-profil. Måske er der andre, der ved det?

  SvarSlet
 46. Jeg benoves hele tiden over alle de smukke ting, du viser. Og selvom jeg ikke er særlig "produktiv" i den retning - kan jeg bestemt godt nyde alle disse skønne ting og have stor beundring for dem, der har evnerne til det.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 47. Jeg troede faktisk at dette var julepynt først, men det må være farvepaletten. Det kunne sagtens minde om julepynt, mens de skarpe farver var in :-)

  SvarSlet
 48. JA deri har du så ganske ret, Claus. Var på besøg hos en veninde og slentrede en tur og ved en tilfældighed dumpede jeg ind i denne fantastiske verden, for fantastisk det er den. Det var som at træde ind i en eventyrverden og havde utroligt svært ved at træde ud på gaden igen, til den ganske almindelige "grå" hverdag. Hold da så lige op og noget, det blev en af disse sanseoplevelser som jeg sent skal glemme og den må absolut gentages, næste gang jeg besøger min veninde. VARM ANBEFALING HERFRA :-)

  SvarSlet