En nem idé

I går aftes viste jeg på tv, hvorledes jeg havde omdannet et par urner med den skønne sølvagtige vækst vindheks til lysestager med store udendørslys fra Det gamle lysestøberi.

 

claus20131031_181437

 

Desuden havde jeg garneret med lyskæder, og jeg var ganske godt tilfreds med resultatet.

 

claus20131031_191957 claus20131031_192633

 

Så I ikke ’Jul hos Claus Dalby’, kan I se udsendelsen her.

39 kommentarer:

 1. Det ser så smukt ud, jeg synes altså bare de udsendelser er ALT for korte..... :-)

  SvarSlet
 2. Tak for henvisningen til Det Gamle Lysstøberi :-) - Det ser helt eventyrligt ud Claus! Jeg er også af den mening at udsendelserne er ALT for korte.
  K.Gro

  SvarSlet
 3. Ps: tak for henvisningen til Det gamle Lysstøberi og troede at jeg kunne finde de fantastiske store/lange lys, du bruger til frontdekorationen men kan ikke finde dem? Mon jeg leder det forkerte sted? På forhånd tak for hjælpen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete - jeg misforstod dig undskyld. Det er fra Kunstindustrien.

   Slet
  2. Tak for svar og intet at undskylde i den søde juletid. Du er til stor daglig inspiration og det skal du have tak for :-)

   Slet
 4. mojn Claus
  bare til info... min kone er meget begejstret for dine juleprogrammer....

  SvarSlet
 5. Ljusinstallationen ser helt fantastiskt ut !
  Tack för inspirerande program !
  Ha det gott !
  Isa

  SvarSlet
 6. Jeg var nu også lidt benovet over "ballon" is lysestagerne. Men de er jo nok bedst i frostvejr. Dejlig udsendelse - men al for kort.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Kære Claus Dalby!
  Tak for ednu en fin udsendelse.Dejligt at se dig på tv,da vi jo ikke har set videoer i lang tid fra din have.Dit rolige og meget inspirende gemyt smitter af på os og gør disse mørke dage lysere.
  Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
 8. De er blevet så fine Claus. Jeg elsker når man kan genbruge noget og give det nyt liv. Mon du skulle foreslå Bilka at føre de dejlige krukker du brugte? Jeg ville ihvertfald investere i dem.

  SvarSlet
 9. Vilka fantastiska krukor med ljus. Jag ligger med en bruten fot i gips och tittar på repriser av dina program. Då känns dagarna lite lättare.

  Cilla ( Bohemian Vintage) ♥

  SvarSlet
 10. Kære Claus endnu engang tak for et inspirerende juleprogram. Kan du fortælle hvem der har produceret/sælger det fine træjuletræ du har i hallen.
  Kærlig hilsen Barbara Ingholt

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Barbara - se indlægget, der netop er produceret.

   Slet
 11. Dejlig udsendelse. Og også at man kan (gen-)se den på nettet, hvis tidspunktet ikke passer, eller som i mit tilfælde at programmerne svigter. Ikke særligt heldigt når man ligger herhjemme med noget influenzalignende noget.. Viasat er ikke altid lykken. Jeg elsker når du siger at sådan en hverdagsaften har du kun pyntet en smule op :-) og så er jeg bare faldet for de smukke koglelysholdere du har på det holdbare juletræ!

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Pokalerne med de lyskæde-omkransede vindhekse er fuldstændig eventyrlige. Vindheksens transparens giver lyskæderne en magisk virkning. Jeg kan slet ikke se mig mæt på billedet. Kæben falder helt ned til hoftenerne, - og øjnene triller ud af hovedet og løber hen af gulvet.

  Tusind tak for knus og varme hilsner til øens folk. Sender mange retur:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ååååh nej, kjæreste Tante Grøn - nu ligger jeg flad af grin på gulvet (det er af og til en belastning med en levende forestillingsevne ;)).

   Kram også her fra øen :D

   Slet
  2. Zøde Zep,
   jeg vil give dig ret i, at en meget levende forestillingsevne godt kan være en belastning ind imellem. Også for mine medmennesker:o)

   Ø-knus

   Slet
 13. Flot og hyggeligt i denne mørke tid. Tak for 10 min. Godt tv :0)

  SvarSlet
 14. Virkelig nydelig hos deg! Lys betyr så mye og er så vakkert.
  Tittet innom programmet ditt i går, veldig koselig!

  SvarSlet
 15. Det ser skønt ud hos dig med alle lysene :-)

  SvarSlet
 16. Hej Claus! Vil også takke dig for dine herlige og inspirerende udsendelser. Er dog helt enig i at afsnittene er alt for korte! :-)
  Jeg lurer på hvor du har købt de lange flotte lys, som du brugte i dekorationen i hall'en? Håbede på at de var at finde i Det gamle lysstøberi, men jeg fandt dem ikke der. Er det bare mig, som ikke kiggede grundig nok?

  Glæder mig allerede til næste uges afsnit!
  Ina

  SvarSlet
 17. Kære Claus.

  De urner var det allersmukkeste, du vist i aftes. Eventyrlige!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Har lige siddet og kigget programmet. Fine ideer. Den sorte juletræ - det er jeg vild med - er det et, du selv har lavet eller er det købt?
  Hilsen Majken

  SvarSlet
 19. Hva du tryller fram av deilig førjulsstemning! Riktig lekkert :-)

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Tak for nogle fantastiske flotte udsendelser, de har bare en fejl de er alt for korte.
  Men jeg er dog meget imponeret af hvor meget du kan nå at vise os på bare 10 min det er utrolig.
  Jeg suger til mig af alle dine gode ideer
  Kærlig Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 21. Kære Claus. Endnu en rigtig god udsendelse. Meget inspirerende. Jeg er særlig begejstret for is lysestagerne, dem skal jeg have lavet. Tilslutter mig alle de, som mener udsendelsen er for kort, da jeg gerne ville se meget mere fra dig. Kh Heidi Thye

  SvarSlet
 22. Hallo Herr Dalby,
  ich habe die Sendung sehr genossen und freue mich, dass ich sie nun doch sehen konnte. Ihre Dekorationen sind einfach klasse! Auch ich hätte noch viel viel länger schauen können, so interessant war die Sendung.
  Liebe Grüße
  Regina

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Dine vindhekse er yndige. Fantastisk god idé at anvende gamle sommerblomster til Jul :)

  Tak for en dejlig udsendelse i aftes, det var magiske 10 min. og de vil blive genset mange gange.
  Det må være som at træde ind i et eventyr, at komme på besøg hos dig her i Julen og Inga, du kan godt regne med besøg af mig, hvis hendes drøm går i opfyldelse:)

  Jeg har fået Den Hvide have af mine døtre, men har kun haft tid til at se den hurtigt igennem. Jeg synes det er en fantastisk smuk bog og glæder mig til rigtig at læse i den.
  Stort tillykke med de rosende ord fra Søren Ryge. Det er velfortjente skulderklap.
  God tur rundt på Sjælland.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 24. Nå, det gik lidt hurtigt Inga, der skulle selvfølgelig stå DIN drøm:) kh Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane.
   Ja, så vil jeg virkelig håbe at min drøm går i opfyldelse:)

   Slet
 25. En nem, med vidundelig og effektfuld ide.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 26. Tak i lige måde, Inga.....kh Eliane

  SvarSlet
 27. Tak for linket Claus, jeg har været på langfart i disse dage, så det er først nu jeg har set det. Hvor er de islygter dog vidunderlige! Jeg venter til frosten kommer, så skal vi bestemt også have gang i dem. Det er jo helt mageløst -hvor får du dine ideer fra?
  Jeg var også ret begejstret for dine lyseholdere på "træet", dem der er formet som små kogler. Virkelig fine. Nøgen jomfru er også skøn - hvor var det en god ide at sætte lysemanchetter til at holde på lysene, virkelig enkelt og genbrugeligt til næste år.

  Jeg forestiller mig at dine gæster er længe om at "finde frem" til dørklokken. Det oplagte vil da være at glemme at ringe på og så liiiige tage en rundtur og indtage stemningen fra de mange flotte lys :-)

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  ... som har svælget i julebordene i den kongelige på Amagertorv. Kan klart anbefales. Min favorit er Art Deco bordet.

  SvarSlet