Har I prøvet at støbe i beton?

image

 

Jeg har! Og viste det i aftenens udsendelse af Jul hos Claus Dalby. Men jeg må indrømme, at det var gartner Preben, der havde lavet forarbejdet.

 

Jeg blev helt bidt af det og har besluttet mig for, at jeg skal have lavet nogle flere ting.

 

image

 

image

28 kommentarer:

 1. Ja hvorfor ikke selv begynde at lave betonstøbninger, det er jo både sjovt, spændende og mulighederne er uendelige, og så til forholdsvis små penge, god inspiration Claus
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Her sidder jeg og dunker hovedet ind i væggen. Jeg juleforstyrrede og smaskhamrende forvirrede kvindemenneske troede først, at det var på onsdag, jeg skulle nyde noget Dalby-TV!!!! Nu er der virkelig krise i det lille hjem i de forblæste bakker. HVOR kunne jeg gå glip af det? Hvordan kunne jeg misse noget SÅ vigtigt? Håber jeg kan finde programmet på nettet. Ellers er der dømt søvnløs nat.

  Knus fra headbangeren

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sved det også fuldstændig ud i min opgave skrivning. Det er ikke svært at finde det på DR hjemmeside. Men pas nu på dit kønne hoved, så du ikke bliver gul og blå ;-)
   Mange Jule knus til dig og familien, jeg har slet ikke nået at skrive julekort i år.
   Knus Gro

   Slet
  2. Kære Gro.

   Idag har jeg været lidt mere kvik oppe i øverste etage, og har nu fået set afsnit 5 af Jul hos Claus Dalby. Den gode mand linker jo selv til udsendelserne. Det opfattede jeg først imorges:o) Lidt pinlig er man vel altid.
   Det er rigtig mange år siden, at hovedet har været kønt, kære Gro - men jeg jeg forsikrer dig om, at jeg har den ensartede gustenblege decemberkulør på.....helt uden mærker, der matcher det svenske flag. Sender også rigtig mange juleknus til dig og din familie.

   Kære Claus.

   Sikke et skønt og inspirerende afsnit af Jul hos Claus Dalby. Det var helt fantastisk at se søjlepavillonen og spejlbassinet forvandlet til et funklende Wintergarden Wonderland.

   Sikke fine ting, du fik støbt i fedt, paraffin og beton. Hyacintkrukkerne var SÅ flotte.

   Godnatknus fra teknikamøben

   Slet
 3. Meget spændende udsendelse, og man får lyst til at lave alt muligt i beton - og ja, god inspiration!

  SvarSlet
 4. Jeg så det ikke og vil rigtig gerne.
  Kan du sige mig om og hvordan det evt kan lade sig gøre?
  Tak for god inspiration.
  Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lonni - du kan se udsendelsen her: http://www.dr.dk/tv/se/jul-hos-claus-dalby/jul-hos-claus-dalby-5

   Slet
 5. Hej Claus
  Jeg har købt bogen "Betonstøbning" fra dit forlag og den kan jeg virkelig anbefale. Jeg ekspermenterede i sommers med at støbe rabarberblade, frøer, roser,lysestager,fade, skåle m.m.
  Jeg købte sølvfade, randforme i genbrugsbutikker, forme til frøer og roser hos Panduro hobby og så kom der gang i støberiet.
  Ja, det kan virkelig gribe om sig, men det kan stadig gøres til en rimelig pris, fordi det kun er fantasien der sætter grænser og man som regel altid har noget derhjemme der kan støbes i.
  Så skal da helt sikkert i gang igen og kan kun anbefale andre der får lyst til bare at springe ud i det.

  Meget inspirerende programmer du har lavet, håber at der kommer flere af den slags fremover.

  Bente fra Bornholm

  SvarSlet
 6. Nej jeg har ikke prøvet endnu men efter at have set dig gøre det i aften er det helt sikkert noget jeg skal igang med:)

  SvarSlet
 7. Wow, - det kunne godt blive en besættelse.

  SvarSlet
 8. Vil rigtig gerne prøve - men hvor får man formen til de "rillede" krukker ??

  Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Man holder øjnene åbne, når man bevæger sig ud i 'verden'!

   Slet
 9. Ja, jeg har været i gang og det er rigtig sjovt!
  Jeg har lavet nogle store blade. Rillede krukker laver man af plastic urtepotte skjulere :-)

  SvarSlet
 10. Har kun prøver at støbe store søjler i min studietid, men er efterhånden ret tændt på at lave ting til haven her. Drømmer om både hævet vandspejl, tunge krukker og siddekanter til forhave...så må nok snart få bragt byggematerialer til huse:0)

  Varme julehilsner fra Katinka

  SvarSlet
 11. Det giver nogle ideer herhjemme til næste år, konen er begyndt at komme med "dumme" ideer...

  SvarSlet
 12. Det så så legende let ud, da du støbte i beton i den dejlige udsendelse i aftes. Jeg er nu bange for, at jeg ville svine noget mere.
  Hos os får fuglende andefedtet med godter i efter julebordet - men det bliver "kun" lagt ud i fuglehuset - ikke hængt op så dekorativt, som du gjorde på TV.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Jo jeg har skam prøvet det og der er beton at finde over alt i min have! fuglebade, trædesten, små figurer, ja selv kummerne i drivhuset har fået en tur. Jeg skal helt klart prøve at støbe krukker også! Det har jeg nemlig ikke gjort endnu, så super dejlig inspiration Claus.

  SvarSlet
 14. Jeg vil lige tilføje, at der mangler stadig bøger om støbning i beton her i landet. Jeg købte den du her viser fotos fra, men jeg tror gerne i kan udgive en mere, med ideer til også større ting, bordplader o.l.
  Også forskellige typer beton og indfarvningen af beton ville være interessant at lære mere om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elin - Klematis udgiver snart endnu en betonbog med nye projekter. Så får vi se, om det er sådan én, du søger.

   Slet
  2. Det vil jeg glæde mig til! KH, Elin

   Slet
 15. Smukt.
  Jeg MÅ simpelthen have gang i betonen næste sommer, mulighederne er jo uendelige - sådan næsten da :-)

  SvarSlet
 16. Endnu engang tak Claus for en skøn inspirerende udsendelse. Jeg tror at byggecentrene bliver tomme for beton blanding til foråret ;-) - Troede ellers ikke at jeg skulle igang med det stads, med det kommer jeg vist til alligevel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro - bare kom i gang. Det er SÅ sjovt. Kh Claus

   Slet
 17. Wonderful containers. Simple and elegant!

  SvarSlet
 18. Jeg er i fuld gang med at støbe engle - mit bord i kælderen ligner efterhånden en himmelsk hærskare - 7 engle ligger klar, og der er hele tiden en i støbeformen også. Og så er der lavet nogle små plader til ophæng på den gamle bindingsværksmur ind mod haven med aftryk af blade, flere engle og en med en indstøbt vase. Dem støber jeg i en gammel Hjem-is plastbeholder. Til sommer går det løs med større projekter - har kig på nogle gunnerablade - og på mine egne hostaer. Det er sjovt, det er nemt, og det er vildt billigt. 25 kg. tørbeton kan man få for 65 kroner i Bygma - gæt, hvad folk får i julegave i år?
  vh/Karen

  SvarSlet
 19. Jeg har falt totalt for betong i løpt av dette året. Men det meste av året har gått med til å godgjøre min bedre halvdel...som ikke er like begeistret. Jeg har nemlig et par større prosjekter på planen... de tallene var super søte, finnes det slike former noe sted?

  SvarSlet
 20. Jeg har drømt om at prøve siden jeg så dit program. Desværre er der først kommet tid til det nu, og jeg ville rigtig gerne gense programmet. Men nu er det desværre ikke længere tilgængeligt :-(. Kunne du eventuelt sende en opfordring videre til DR?

  SvarSlet
 21. Maria Kjeldgaard20. marts 2015 kl. 18.41

  Hej Claus.
  Blev super inspireret af det pågældende program om betonkrukkerne.
  Og nu vil jeg så gerne til at i gang med at prøve.
  du brugte nogle store papbægre, jeg kan simpelthen ikke finde dem nogle steder.
  og hvad kan anbefales at bruge hvis man gerne vi lave større krukker

  mange hilsner fra en fan
  Maria

  SvarSlet