Husker I …

… sidste år ved denne tid? Da var haven dækket af sne. Skulle jeg vælge mellem det klima, vi har nu, og så hvid jul, ville jeg helt klart vælge de milde temperaturer. Vi arbejder nemlig stadig i haven?

 

Hvad med jer, ønsker I hvid jul? Der er nok ikke den store chance i år.

 

1499527_453041861484881_448423278_n[1]

41 kommentarer:

 1. Kære Claus,

  Ingen tvivl om, at hvid jul er smukkest og mest stemningsfuld (og det "mest rigtige" her i DK), men grøn jul er det mest behagelige! Så - jeg er sådan set ligeglad - bare vi har det godt! :-)

  *KNUS* og KH fra Lisbet

  SvarSlet
 2. Helt klart en grön jul.
  Visserligen är snö vackert, men, den orsakar många olyckor också.
  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 3. Hvis der lå sne ville jeg være i julestemning, men resten af vinteren gider jeg ikke sne, så alt i alt er jeg mest til den grønne jul.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 4. Smukt med hvid jul, men besværligt, og de fleste jul her i DK er jo grønne, og det er også godt nok.

  SvarSlet
 5. Jeg foretrækker helt klart en jul uden sne, og vinter. Så vejret er perfekt for mig.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 6. Jeg kan nu godt lide vejret , som det er lige nu. Måske et drys sne til jul, det ser jo så smukt ud. Efter de sidste hårde vintre, har jeg iår taget rigtig mange pottede stauder ind I vores lade. I plantesæsonen har jeg en lille bod ved vejen, derfor de mange stauder. Vinteren kan stadigvæk nå at blive hård og besværlig.
  Mvh. Hanne.

  SvarSlet
 7. Jeg foretrekker grønn jul! Muligheten til å gå tur i skogen og betrakte naturen og vekster hele året, det liker jeg. Og ikke minst ha muligheten til å jobbe i hagen. Men når gradestokken viser 24 kalde grader, da er det bare godt om planter og spesielt roser får en god vinterdyne over seg.

  SvarSlet
 8. Sne og høj klar frost himmel. Gerne frem til udgangen af februar. Ikke så meget så det bliver alt for besværligt. Blot lys i mørket. God weekend Knus Anne

  SvarSlet
 9. Vel er sne og frostvejr med lidt sol mest julet og smukkest. Se blot på dine fotos ovenfor, men når det er sagt, er jeg lykkelig for vejret, som det er nu, for jeg er hverken helt eller halvt færdig med at gøre haven vinterklar. Måske jeg når det, inden det bliver forår. Og hvordan kan det nu lade sig gøre, når min have er på størrelse med et frimærke, vil nogen måske spørge. Dertil er der kun at sige: "SAGTENS".

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette - tror, at vi er mange, der aldrig bliver heeeelt færdige, før frostens komme. Kh Claus

   Slet
 10. Hej Claus.
  Jeg elsker sne og ønsker helt bestemt hvis jul, men når vi når til februar må det nu godt vende, så jeg kan komme i kolonihaven :)
  Hilsen Heidi.

  SvarSlet
 11. Her hos meg er vi så vant med sne til jul, at vi savner det når det er som nå. Men morges var det rimfrost, det er også vakkert!

  SvarSlet
 12. Hvid jul tak. Frostklar himmel med funklende stjerner... Suk det ville være dejligt.

  SvarSlet
 13. Hvit jul! Da blir det så rent, lyst og det demper også trafikkstøy for oss som bor i by...Og så lager barna engler i snøen og snølykter...

  SvarSlet
 14. Jeg ønsker mig hvid jul og vinter jeg er slet ikke til en regnfuld og tåget vinter som nu og se bare hvor smukt det er;)

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Sneen er et savnet lys i mørket. Den pakker det brune, grønne og grå ind i det fineste vat. Den knitrer og lyser i frostklart måneskin og viser vej. Den løfter det barnlige sind i forventning. Og i julesol stråler den som tusinde diamanter. Og den dæmper alle lyde - ingenting i verden er så tyst som sne...

  Sneen bringer mig milevidt i tid tilbage til barndommens land, hvor vi var en flok af unger i mange aldre til jul hos mine morforældre. De boede såmænd ikke langt herfra. På "Søglimt" på Skimlevejen. Morfar var fisker og havde tillige lidt landbrug ved siden af. Og den jul, jeg husker bedst derfra, kom sneen i flokke, vrimlende, som en sang så smukt har gengivet. Måske kom den endda brølende. Men det havde en lille pige med røde laksko ikke sans for at bemærke. Derimod, iklædt varmt tøj dagen efter, og igang med at grave snehule ud i gården. Det gav røde kinder og lykkelige minder.

  Lad så blot fornuften og voksne om at være praktiske. Gid sneen snart må komme igen. Om ikke til jul så snart i det nye år, hvor alle julelysene slukkes. Forbi, forbi... (inspireret af "Grantræet"). Lad så sneen komme og fortrylle.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Zeb - smukt, smukt formuleret. Tak for dine poetiske ord. Kh Claus

   Slet
  2. Kære Claus.

   Selv tak.

   Hjerteligst

   Slet
 16. Dette var en nydelig kommentar, jeg må bare si det. Ja, la årstidene markere seg!

  SvarSlet
 17. Det er da et flot syn at se haven dækket med sne, så er alle haver pyntet. Vi her i danmark syntes at jul er nok for alle først en rigtig jul, når der er sne dalende ned. Det er jo vores drømme billed af, hvad jul er...

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Nej jeg svaner ikke sneen, men jeg kan da godt se at dit hus og have også er fantastisk med "snekåbe på".
  Tak til Zep for et fint indlæg.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 19. Nej jag tar gärna mildväder så man kan gå ut och jobba i trädgården :-) Snön som kom försvann igen som tur var. Men idag var det fruset. Vackert är det förstås med det vita, men bor man på landet som vi gör så innebär det väldigt mycket jobb att få bort snön också. Ha en skön helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 20. En vinter med sne er klart det smukkeste, men det passer nu mig fortrinligt med de milde grader. Lad det endelig varer julen over... og hvis jeg så må ønske kunne vi jo bruge den kedelige lange januar til at kikke på snedækkede haver og træer.

  SvarSlet
 21. För min del så önskar jag mig en grön jul och mild vinter. Jag avskyr snö och kyla och vill helst kunna arbeta i trädgården året runt. Hälsningar Pia i Skåne

  SvarSlet
 22. Mmm fint ser det ud. Jeg drømmer om hvid jul, selvom det besværliggør det hele lidt mere.. Husker godt sidste år, hvor vi måtte rydde vejen her til gården af flere omgange, for at julegæsterne kunne komme frem :0) Så ja tak til sne, men nej tak til de besværligheder det føre med sig.. men det kan vist ikke lade sig gøre :0) Så bare et lille drys tak..
  God weekend

  SvarSlet
 23. Juledagen må da gerne være hvide:-) Det er smukt og man kan lave kælketure med ungene. Men altså det er besværligt når turen på arbejde skal foregå på cykel! Jeg er egentlig heller ikke færdig i haven men andre ting må komme i første række nu.
  God weekend Gro

  SvarSlet
 24. Selv om det kan være nok så smukt og stemningsfuldt med en hvid jul, så foretrækker jeg også en grøn en af slagsen. Det gør alting meget nemmere, når man skal ud og køre osv. Bare der ikke kommer mere storm, så er jeg godt tilfreds, som det er nu. Ellers et par graders frost og klar blå himmel og sol, det er også godt, men gerne uden sneen i så fald.
  God weekend
  Anita

  SvarSlet
 25. Åh, vilken vacker bild! Här snöar det för fullt idag, så vackert ute!

  Jenny

  SvarSlet
 26. Hej! Jag tycker inte att det blir någon julstämning utan snö. Min drömjul är vit och så singlar det sakta stora vackra snöflingor från himlen. Inne är det vackert pyntat med blommor och levande ljus.
  Kram Pia

  SvarSlet
 27. Et lille tyndt lag fint sne i juledagene, den 24. Må der gerne sne ligeså stille, der er nu noget hygge over det ;0). Og snakken går jo om vejret......

  SvarSlet
 28. Jeg er stadig så barnlig at jeg ønsker hvid jul om det så er besværligt eller ej :) det er så smukt og der sker noget med humøret når der kommer sne, jeg tror det er stilheden og fordi at sne og frost er så betagende smukt uanset om man ser det tæt på eller langt fra. Kan stadighuske de smukke is billeder der blev på drivhusets ruder sidste år. Suk...." I am dreaming of a white christmas"

  SvarSlet
 29. Sne er smukt og lyser op, de grimme steder i haven blive skjult, men med sne følger frost, og det er jo ikke sagen for de mediterrane planter. Derfor håber jeg altid på en mild vinter.

  SvarSlet
 30. Jeg glemmer ikke sidste vinter, den var sgu' hård.... jeg er også stadig i haven med en del gøremål, deriblandt klippe græskanter samt luge ukrudt i bedene :)

  SvarSlet
 31. nej jeg ønske ikke hvid jul
  jeg ønsker der ikke komme sne der er så meget der så skal skovles dag vi bor på et hjørne

  SvarSlet
 32. Ja - jeg savner sneen. Helt utrolig meget endda. Vejret, som det er nu, er utrolig drænende for mit humør og jeg håber på et lille jule mirakel.... SNE. Sne kan noget magisk - det får både børn og voksne til at smile og lave fjollede ting, får os alle til at tænke tilbage på skønne øjeblikke, og så gør det noget fantastisk ved lyset. Et smukt hvidt tæppe i haven er utroligt smukt - lige nu er der vådt og klamt, beskidt og uindbydende. Jeg kommer slet ikke derud når det er sådan noget vejr her - det er for trist.

  Så beklager jeg nyder ikke vejret som det er lige nu.

  Jeg vil med stor glæde skovle sne, og jeg vil med glæde gå på arbejde hvis bilen ikke kan komme ud. Jeg har nydt de lange og snedækkede vintre som vi har haft - for alternativet med regn, rusk og klamt vejr er et dårligt alternativ.

  Så jeg håber... på SNE. Og når det kommer til mig - så håber jeg at I andre klarer det alt til trods :-)
  God weekend Claus.
  Julehilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susan - ingen tvivl om, at det er smukt, smukt med sneen. Jeg går da også og venter dens komme, så jeg kan få taget aktuelle billeder til den julebog, som jeg udgiver til efteråret.

   Slet
 33. Grøn jul til mig, tak. Så kan vi få den hvide jul på billeder, som billedet her fra din have :) tak for det.

  SvarSlet
 34. Også grøn jul til mig. Kan sagtens nøjes med at se sne på dine flotte billeder, Claus.

  Jeg har altid været klar over, at storken fløj til det forkerte land med mig i sin tid. Men det var jo også før GPS'ens tid. Jeg skulle ganske enkelt have været barfods-indianer ha, ha.

  Rigtig god weekend til alle I, jeg kender derude.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 35. Underbara bilder !
  Precis så där vill jag gärna att det ska se ut i jul - gärna med stora vita snöflingor som singlar ner !
  Sen får det gärna bli grönt igen !
  Ha det gott !
  Isa

  SvarSlet
 36. Sneen må da gerne dale ned den 23 og 24 dec, og så forsvinde igen den 28 dec, men det er nok for meget forlangt, jeg hader en vinter som den sidste år.

  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 37. Sne er smukt og idyllisk - og her specielt op mod jul skuffes vi nærmest, hvis ikke der er hvid jul. Sidste weekend var vi i Den Gamle By i Århus - i regnvejr. Og det bragte ikke helt julestemningen frem - det levede ikke helt op til den fine reklame derfra, som vi om aftenen så på TV, hvor der var sne, bjældeklang og alt "osede" af gammeldags julehygge.
  Men når man er tvunget til at køre hver dag på arbejde foretrækker jeg helt bestemt den grønne vinter. Lidt frost og klar himmel ville dog gøre underværker. Og hellere nu - en endnu en marts måned i vinterens tegn, som den vi havde her først på året.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet