Hvid og blid

Sådan må min udsmykning gerne være nu. Jeg hilser foråret velkommen med lyse buketter.

 

20131226_130054

 

20131226_130333 20131226_130341

 

Det er da forunderligt. For blot få dage siden var røde tulipaner det helt store hit i butikkerne, men nu er det især de hvide og multifarvede buketter, det gælder.

 

Den lille piggede kande er fra Henriette Duckert i Silkeborg.

 

20131227_160730 20131227_161226

 

De hvide amaryllis holder  jeg af både før og efter jul. Hvad siger i for øvrigt til stagen fra Menu?

 

Jeg elsker både det rå og romantiske; gerne i samspil.

 

20131227_161204

28 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Jeg synes det er så flot med den måde du bruger mistelten i dine buketter. Det er meget elegant.
  Stagen fra Menu kan jeg super godt lide, men desværre synes min kæreste at den er forfærdelig hæslig - så jeg har endnu ikke erhvervet mig den. Så i Frihuset, at de har den til kronelys. Måske jeg alligevel skulle liste den indenfor døren...
  Smukt nytårsbord! Er det østersskaller du har brugt som lysholdere? Meget dekadent...
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathias - du må få kæresten på bedre tanker! Jeg er selv vild med stagen (har faktisk to - også af dem til kronelys), men som det fremgår nedenfor, er det ikke, alle der deler vores smag.

   Ja, det er østersskaller, som jeg har støbt lys i. Det kan ses i 'Nytår hos Claus Dalby' på DR1 i morgen, mandag, kl. 18.00.

   Slet
 2. Kære Claus.
  Dine billeder er drømmedejlige, især det første får mig til at læne mig ind over skrivebordet, sætte hånden under hagen, og bare drømme derudaf ... tænk, jeg længes så meget efter foråret.
  Din stage ... hm må lige se efter lige under køkkenvasken for det ligner grangiveligt denne sælsomme udgave af en lysestage ... nuvel, smag og behag ; 0)
  Dejlige blomster. Kh Iris.

  SvarSlet
 3. Flott bukett! Det er vårfölelser i den buketten!

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med dine opstillinger. Dine farvesammensætninger er uden sidestykke de smukkeste jeg har set, men mest af alt elsker jeg de spæde hvide ìg lysegrønne farver. Det er de bedste. Lige nu sidder jeg og svømmer hen i netop disse farver, da jeg var så heldig at få Den Hvide Have i julegave

  SvarSlet
 5. Jeg er VILD med din grønne Heiberg lampe! Hvad angår menustagen er jeg nok mest på linje med Mathias' kæreste ;-) Til gengæld har jeg i min butik en vase der ville passe godt ind i din opstilling. Den er lidt kitschet - men på den gode måde. Jeg vil ikke bruge din blog som reklamesøjle, så jeg lægger ikke et link, men den er fra RICE, i lysegrøn keramik med blomster på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana - du må meget gerne lægge et link.

   Slet
  2. Ok, Claus, så får du et link til min kitschede lysegrønne vase (eller i hvert fald adressen, for jeg ved faktisk ikke hvordan man laver den til et link):

   http://www.xn--drmmegaven-1cb.dk/maerker/rice/keramikvase-med-blomstermonster.html

   Slet
  3. Tak. Den er rigtig fin. Den kan jeg godt lide. Og med sin mønstrede overflade vil den være fin sammen med nogle, der er glatte. Kh Claus

   Slet
 6. Nej hvor er det smukt; jeg overgiver mig totalt, og glæder mig til foråret. Og din kande fra Henriette Duckert er bare så smuk sammen med de øvrige lyse ting. Får lyst til at gå ud og købe lyse blomster med det samme, men må nok nøjes med at glædes over Den Hvide Have.

  SvarSlet
 7. Dejlige hvide farver, lige på sin plads nu efter al julen - meget fine opstillinger og den piggede kande er virkelig pæn.

  Ulla

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Er lige ved at læse op på dine seneste indlæg. Dejlige fristelser du viser. Og vis endelig mere fra alle de inspirerende steder du kommer. De lilla tulipaner synes jeg også er flotte, men jeg er ikke stødt på dem nogen steder, ellers var de helt sikkert strøget lige med mig hjem. Måske de bliver mere udbredte rundt om, nu du viser dem. Hvide amaryllis er altid et sikkert hit - både med løg på og som afskårne - jeg kan ikke modstå dem. Stagen ser flot ud, men tror alligevel ikke, at jeg ville købe den, men man skal aldrig sige aldrig. Jeg er nem at friste - desværre siger min pengepung, men man lever vel kun en gang ....
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 9. PS. Må jeg gerne komme med på din blogroll igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. ... Det siger jeg også ...: Må jeg komme på din blogliste igen?

   http://droemmegaven.blogspot.dk

   Slet
  2. Kære Frk. Anemone og Nana - naturligvis. Jeg skal bare lige have tid til at få dem bygget op igen, efter at den blev slettet af uvisse grunde.

   Slet
 10. beautiful arrangement :-)
  Amaryllis is amazing ,
  - skimmia -

  SvarSlet
 11. Hei Claus.
  Jeg simpelthen er helt betatt av dine stilleben. Vakkert! Takk for alle flotte innlegg og inspirasjon i løpet av 2013. Gleder meg å følge med på dine fine innlegg... også i 2014. Akkurat nå så koser jeg meg med to av dine bøker som jeg fikk til jul. Den hvide have og Drihusdrømmer.... de beste gaver å få!

  SvarSlet
 12. Smuk ser det ud som altid,glæder mig til nytårsbordet det lille glimt ser overdådigt ud

  SvarSlet
 13. Elsker du putter mistelten i buketten. Dine amaryllis er skønne, men lysestagen er ikke mig. Lysene er flotte,. Jeg kan bedre lide lysestagen i bsgrunden.

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Lysestagen er slet ikke mig, smag og behag er heldigvis forskellig. Men jeg er helt vild med kanden og blomsterne i øvrigt.

  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 15. Jeg er helt skør med de grønne og hvide farver, som du selv siger er der en blidhed over det. Den store vase er ikke lige mig, den virker simpelhen for bastant. Det er også nogle flotte rillede lys og den nuppe kanden ville jeg gerne eje:-)
  K.Gro

  SvarSlet
 16. Hej Claus!
  Underbara bilder som alltid !
  Jag som älskar vita blommor njuter i fulla drag!
  Hilsen
  Lisa iSkåne

  SvarSlet
 17. Tænk en gang - er der slet ingen, der kan lide min stage? No matter! Jeg er som nævnt vild med den og siger som Poul Henningsen ' -Uenighed gør stærk'.

  SvarSlet
 18. Hej Claus, så er familien taget hjem og der er igen tid til at se på havesider. Og straks er jeg ved at falde i svime over dine billeder. Dine grønne ting er helt vidunderlige. Da jeg så den grønne kande med tulipanerne, tænkte jeg, hvor har han dog købt den vidunderlige sag. Og så er det en af Anne Justes ting, ja så er det ikke underligt, den er skøn. Ja smag og behag er forskellig og din nye stage er lidt bastant, syntes jeg også, men det ville også være til ingen nytte, hvis vi alle havde samme smag. Nu fandt jeg da ud af at din grønne lampe, der går igen på mange af dine billeder, er en Heiberg lampe, herligt.
  Godt Nytår fra Ølsted,
  Hilsen, Lis

  SvarSlet
 19. PS glemte helt at sige, at dit grå nytårsbord er elegant.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 20. Hej Claus - smukt er det med Amaryllis'en i opsatsen. Jeg holder også af denne flotte blomst og har hele julemåneden haft en hvid i en hvid opsats -en suppeterrine fra Pullivuyt - meget kan bruges, og jeg har nydt det skønne syn. Glæder mig til julebogen udkommer.Har flere af dine bøger, som jeg er meget begejstret for. Mange hilsener og Godt nytår fra Vejby, Nordsjælland - Jane.

  SvarSlet