I aften dækker jeg julebord

Og det sker kl. 19.50 på DR1 i Jul hos Claus Dalby. Her får I et lille forhåndskig.

 

claus20131114_234448 claus20131114_225619

 

claus20131114_230048_2 claus20131114_230226

 

Farveholdningen er valgt ud fra tulipanerne, der er en blanding af røde og orange.

 

claus20131114_230532 claus20131114_230706

 

 

claus20131114_231301

 

Spisestuens vægge er orange, så derfor var det helt naturligt med dette farvetema.

 

claus20131114_235052

 

claus20131114_232552

 

For at give et afslappet look valgte jeg en hørdug og servietter fra det svenske firma Himla, der også sælger deres meget fine produkter i Danmark.

 

claus20131114_234658_2

 

claus20131114_233146_2 claus20131114_231510

 

Træerne er en miniudgave af Filigrantræet, som jeg har vist før.

 

claus20131114_230927

30 kommentarer:

 1. Smukt og det må fantastisk som gæst at sætte sig til så veldækket et bord.... :0)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Gud, hvor jeg dog elsker dig.

  Her går jeg morgentræt ind på bloggen. Vågnekaffe-kruset er monteret i højre hånd og morgenhåret stritter mere end nogensinde............jeg fryser, og føler mig egentlig lidt sølle.
  Så åbenbares der en dalbysk billedserie, som på et splitsekund ændrer alt. En eksplosion af varme, gyldne og fantastiske glade farver næsten omfavner mig, og kickstarter både mig og min dag. De smukke billeder giver fornyet energi og virkelyst. Pludselig fryser jeg slet ikke mere. Kaffen og din vidunderlige bordopdækning gør det godt at være menneske.......også om morgenen:o)

  Claus, jeg glæder mig som et lille barn til at se udsendelesen iaften. Hvor er det godt, vi har dig. Din kompromisløshed er fantastisk. Du får et kæmpe takke-knus af mig.....eet af dem, der er så lange, at det bliver helt pinligt.

  Glædelig Lillejuleaften til alle derude

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn - tak for din kærlighedserklæring. Den er gengældt! Kh Claus

   Slet
 3. Så fantastisk fint. Farger som varmer. Takk for alle fine blogginnlegg i 2013, en titt innom deg hører med til dagens rutiner. Ønsker deg og dine en riktig god jul.

  SvarSlet
 4. Det er bare så smukt! - Glæder mig til at se det i aften! - Glædelig jul og godt nytår til dig :-)

  SvarSlet
 5. Du har sandelig sands for at få det hele til at se så dejligt ud.
  Glædelig jul og godt nytår

  SvarSlet
 6. Så lækkert saftigt og meget appetitligt, får lyst til at spise skøn mad, savler næsten ;-)
  Rigtig glædelig jul og godt nytår
  Venlig hilsen Anette

  SvarSlet
 7. Hvor ser det bare skønt ud - hvad er det for nogle store runde rødlige bolde med en lille guldkrone på billede nr. 5 ?
  Tak for mange dejlige oplevelser på bloggen i det forgangne år.

  SvarSlet
 8. Hej Claus,
  sikke et indbydende bord.. Hvem der dog bare var gæst der, men den står jo desværre på arbejde..osse dagen derpå:-)
  Hvordan har du forgyldt granatæblerne? Det ligner jo små prinsessekroner ..
  Smukke er de!
  God jul til dig og alle I andre
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Suk - når man køber granatæbler, handler det for det første om, om kronen er intakt. Jeg pensler den med lim og drysser glimmer på.

   Slet
 9. Smukt, festligt og farverigt - virkelig indbydende - og ganske rigtigt en vitaminindsprøjtning af de helt store. Jeg glæder mig til udsendelsen i aften.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Jeg vil gerne ønske dig og dine samt alle her på bloggen en rigtig glædelig Jul og et haveskønt år 2014. Tak for alle dine fantastiske ideèr og smukke billeder Claus.
  Julehilsener fra Lene Borreskov Andersen.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Hvor ser det smukt ud - en god ide, at alt ikke altid skal være rødt fordi det er jul.

  God jul
  hilsen jmn

  SvarSlet
 12. Ser härligt ut! Önskar dig en riktigt God Jul!/Merja

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Yndlingsfarver eller ej, så er du jo bare mester for at sætte tingene sammen, så enhver gæst ville dåne ved synet.

  Jeg glæder mig til at se mere i aften. Har sat kukkeren til i tilfælde af, at jeg skulle lukke øjnene i utide. Var jo meget tidligt oppe for at høre P4 Østjylland. Meget fin udsendelse. Godt du fik lært ham studieværten at kende forskel på en sammenplantning og en buket ha, ha.

  Jeg vil ønske dig og dine kære en RIGTIG GLÆDELIG JUL!!!!

  Også glædelig jul til Jytte, John, Paw, Pia, Eliane, Jesper..... og alle I andre, jeg har mødt på havegangene i årets løb.

  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Julebordet med al sin pynt :-) virkelig skønt dækket julebord.Gyldne varme farver byder velkommen til en aften med samvær og hygge.

  Glædelig lillejuleaften.

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 15. Alldeles nydelig! Ønsker deg og dine en gledelig jul!

  SvarSlet
 16. Tvèt er sat klar til selv at skifte kanal, det ville jo være en katastrofe hvis jeg gik glip af aftenens program. Ser nydeligt ud Claus, selvom det ikke kun er farver som jeg normalt forbinder med Jul som du anvender, det er herligt med lidt forfriskning i stedet for altid at kører i de samme nuancer.
  Glædelig Jul til Jer
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 17. Det ser pragtfuldt ud. Rødt og orange er bare fint sammen.
  Glædelig jul
  Ida fra Koldingegnen

  SvarSlet
 18. Glæder mig til at se udsendelsen!
  Granatæblerne, de små kumquat og nøddeophæng er slet ikke til at stå for.
  Glædelig jul til alle - hilsen Pia

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  Glæder mig til udsendelsen i aften - skal blot huske, at det vist allerede var 19.50 og ikke 21.20, som de andre gange - uha, må hellere sætte alarmen i gang, så jeg ikke ved en ubehagelig fejl glemmer det. Det ser superflot ud, dit bord - men det kommer nu ikke bag på mig.
  Glædelig jul til dig og alle, der læser med her.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 20. Umm , det er liige før maden er uvæsntlig med den opdækning, smukt med flot på.
  Du og dine medarbejdere ønskes en rigtig glædelig jul. og hele havefolket derude ønskes osse en glædelig jul.
  mange julehilsner Gunvor

  SvarSlet
 21. Uha nej nej det går altså ikke. Din ide med at hænge fyrfadslys i små glas på en gren i træet, er fuldstændig vanvittig. Et frisk træ kan måske lige gå an. Jeg tør slet ikke tænke på et tørt træ, hvad der kan ske. Har selv prøvet. Et fyrfadslys over 20 cm under en reol. Det lugtede brændt og hylden over lyset var allerede sort og meget varm med røgudvikling. Heldigvis gik det ikke helt galt. Du må bestemt advare dine seere på en eller anden måde, så en katastrofe undgås. Ellers et dejligt program. Rigtig glædelig jul.
  Mange hilsner Marianne

  SvarSlet
 22. Kære Marianne - skal vi ikke gå ud fra, at træet er friskt, når det kommer ind juleaften. Lysene i glassene er efter min bedste overbevisning mere sikker end juletræslys.

  Du skriver, at jeg skal advare seerne på én eller anden måde. Forestiller du dig, at jeg skal bede om taletid i TV-avisen, eller ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar. Nu er der altså en del, som tager deres træ ind flere dage før jul, atter andre har det helt til efter nytår, vi har, og mange tænder det faktisk flere gange. Jeg har også talt med DR, vedkommende gav mig ret, og syntes som jeg, at det ikke lød videre hensigtsmæssigt med dine glas. Var selv til juleselskab igår, alle rystede på hovedet og var endda temmelig rystede, så jeg er ikke alene om at synes, det er en dårlig ide. TV taletid? Nej sikkert ikke, men en advarsel eller lignende på din blog kunne måske gøre det. Bedre end ingenting.
   Venlig hilsen
   Marianne

   Slet
 23. Sikken et overdådigt julebord, farverne passer så godt sammen. Jeg har nydt dine udsendelser, og jeg kunne godt lide underlægningsmusiken.
  Mvh. Hanne.

  SvarSlet
 24. Kære Claus

  Utrolig smukt julebord og dejlige farver. Super idé med guldkronerne.

  God jul og godt nytår.

  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Jeg savner instruktionerne til at folde servietterne.Jeg har brugt dit forslag de sidste 2 år, men kan desværre ikke huske hvordan man gør.

  SvarSlet