Jeg er vild med kallaer …

… fordi de med deres grafiske form er så smukke.

 

claus20131225_171217

 

Men for ikke så mange år siden blev de opfattet som begravelsesblomster. Måske gør de det stadig?

 

claus20131225_171148 claus20131225_171251

 

Særligt julede er de ikke, vil nogle nok mene, men det vil jeg blæse på. Tænder blot nogle stearinlys for at få den rette julestemning af dyster dekadence.

13 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Visst er de fine. Har bare en mørkerød, men fikk den ikke i blomst i sommer dessverre. Skulle gjerne hatt fler. Aberet er å finne plass til overvintring.
  Koser meg med vakre bilder her inne.

  SvarSlet
 3. For en enkelt gangs skyld er jeg uenig, jeg synes bestemt ikke om denne blomst. Men ellers er jeg så imponeret at din blog, man får så meget inspiration, så tak for det. Nyder at læse i bogen, Den hvide have, her i juledagene, skønt at lyset er på vej tilbage, og påskeklokkerne er begyndt at titte frem. Rigtig godt nytår fra Sønderjylland, Anna

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Jeg er vild med denne blomst , og også nelliker for den sags skyld, jeg kan ikke se at det skulle være et problem at den bliver brugt til begravelser, så var der jo en masse blomster man ikke kunne bruge, roser bruger man jo også til begravelse. Den lille rulle velourbånd og stjernen er bare så fin en detalje

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Rigtig glædelig jul til dig og dine. Håber du har haft nogle hyggelige og afslappende dage.
  Jeg elsker også kallaer, men syntes nogen gange den virker for eksotisk sammen med andre stauder. Men på sin rette plads er det en perle.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 6. Bliv ved med at blæse Claus, kalla er en fantastisk smuk blomst :-) Jeg er enig med Trine, der er så mange blomster der bliver brugt til begravelse. Og gør det noget?, begravelse er en del af vores liv ligesom bryllupper, så hvorfor ikke bare bruge alt hvad naturen så fornemt byder på?

  SvarSlet
 7. Hej Claus, jeg giver dig helt ret, det er en skøn blomst. For ca. 17 år siden spurgte jeg efter Kallaer i en ellers dejlig blomsterbutik og da fik jeg at vide 'dem brugte man da kun til begravelse' heldigvis har det ændret sig.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Jeg er ret vild med Callaer, og har dem i krukker på terrassen. De sidste to år har jeg haft dem i en så dyb mørk rød at den næsten er sort-lilla. Jeg så denne for to år siden, til en nært ståendes bryllup, anvendt som brudebuket, og som knaphulsblomst. Det var nyt for mig, men til gengæld forførende smukt. Callaen blev ´gentaget´ i såvel kirke pynten som i bord dekorationerne. Elegant.
  Jeg forbinder ikke denne blomst med begravelse, for efterhånden bruges alle slags blomster til både det ene og det andet. Jeg tror det er en personlig sag, og måske er det tidligere tiders anvendelse af den specielle hvide plastic-Calla, som afholder fra at bruge den i buketter til hjemmet. Ærgerligt.
  Dine Callaer er yndige og har en fantastisk farve, lige min JULE rød. Smukt stilleben.
  Kh. Iris.

  SvarSlet
 9. Hej Claus!
  jag hoppas att även du kan ta lite "fri-tid" och njuta av allt du gjort !
  Vila lite i tiden !
  Hilsen
  Lisa

  SvarSlet
 10. Håper ikke de bare regnes som begravelsesblomst, for jeg hadde kalaer i brudebuketten min(hvite , da!)
  Men det var om våren, i Roma, på den tiden de blomstrer i hagen der nede!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 11. Jeg havde 3 callaer for nogle år siden. Jeg syntes nemlig også, at de var flotte - og pænt i blomst, da jeg købte dem. Og jeg nød dem, mens de var i blomst. Men det lykkedes mig ikke at få dem i blomst igen sidenhen, så nu er de altså smidt ud.

  Glædelig bagjul til alle.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Jeg har været på en slags juleferie - i hvert fald her fra bloggen. Nu sidder jeg og læser bagud i indlæg, og kunne ikke afholde mig fra at kommentere på dette.

  Jeg havde callaer i min brudebuket og min mand havde en i knaphullet, og det er 10 år siden nu. Min mormor havde sin tid også callaer i sin brudebuket, så det er altså ikke noget helt nyt fænomen.
  I går var jeg til begravelse, og der var blomster fra alle årstider i bårebuketterne - så jeg vil samtykke med ovenstående, at blomster er til at bruge og det ene skal ikke udelukke det andet. Man giver jo det smukkeste og mest personlige man kan finde på i en bårebuket eller krans. Jeg valgte en bårebuket med røde roser og røde tulipaner og kogler, for i mit sind fortsætter julen december ud, og nok også et par dage ind i nytåret.

  Håber alle har haft en god og fredelig juletid.
  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet