Jeg kender mange skønne steder …

… og fra slutningen af november har jeg skrevet om nogle af dem. Men jeg kender mange flere; også nogle, der ikke er julerelaterede.

 

20131213_145214

 

Er der stemning for, at jeg løbende hen over året skriver om butikker, som jeg holder af? Så vil jeg gøre det.

 

20131213_145225 20131213_144351

 

Emnerne vil blive blomster og kunsthåndværk. Og måske også lidt om mad og andet godt!

 

20131213_145148 20131213_143054

 

Billederne her er fra et rigtigt dejligt sted: nemlig Damhuset, Lyngby Hovedgade 1c, 2800 Lyngby.

 

20131213_145249

 

20131213_144520

 

20131213_145343

 

I huset, der i sig selv er et besøg værd, kan man møde det ypperste fra omkring 75 af Danmarks bedste kunsthåndværkere.

 

20131213_145303

 

20131213_145259 20131213_145232

 

Tag et kig på hjemmesiden og læs om dette særegne sted.

42 kommentarer:

 1. Helt enig, det har altid været en spændende butik, også før der kom blomster til.
  God ide, med anbefalinger, både for forretningen og for os kunder ...

  SvarSlet
 2. Ja endelige. Det eg meget inspirerende. Prøv at Google butik parediset. I kvinderup.det er noget for dig

  SvarSlet
 3. Det lyder som en rigtig god idé Claus. Jeg vil rigtig gerne kigge med.... For der er så mange spændende steder som er et besøg værd , som vi bare ikke kender.
  Rigtig godt nytår
  Susan

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Jeg syntes det er en rigtig god idé at skrive om de forskellige butikker du kender! Denne butik ser meget interessant ud! Jeg glæder mig allerede!

  SvarSlet
 5. Skønt hvis du vil vise billeder fra butikker du besøger:)

  SvarSlet
 6. Min stemning er klart for at du fortæller om de mange spændende butikker du besøger. Det er vildt inspirerende at læse om dem her og jeg bruger dine informationer når jeg er afsted på tur eller ferie og nyder at besøge spændende butikker.

  SvarSlet
 7. Kære Claus,

  Jeg tror ingen vil se noget dårligt i at du fortæller om de dejlige steder som du kender til. Det er jo altid godt at sprede kendskabet til disse steder - for alle parter inkluderet! Jeg fik forresten din bog 'Drivhus drømme' i julegave. En dejlig overraskelse under juletræet.

  SvarSlet
 8. Ja, det er der helt bestemt stemning for. Dejligt med ny inspiration fra steder man ikke kender.
  Birgit M.

  SvarSlet
 9. Det er altid inspirerende når du fortæller om butikker du holder af - så endelig :)

  Glædelig jul.

  Kh Maja Kaaber

  SvarSlet
 10. Smukke drømme er altid velkomne, osse selvom man ved det bliver ved drømmen. Så endelig , ja tak til mere drømmegødning.
  mange bagjule hilsner Gunvor

  SvarSlet
 11. God ide
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 12. Det lyder spændende og interessant. Håber der kommer lidt flere fra Jylland, så der er mulighed for at besøge dem. Det er altid inspirerende at se nye butikker med blomster og brugskunst. Men du har måske også vist flere end jeg lige har opdaget.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne Marie - der skal også nok komme nogle fra Jylland.

   Slet
 13. Kære Claus.
  Det er rigtig dejligt, når du viser os nye steder med brugskunst, blomster m. m.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 14. Spændende sted, som jeg helt klart vil besøge snarest muligt. Jeg synes også, at det er rigtig dejligt at se de mange smukke og til tider særegne butikker rundt i landet. Man bliver jo glad af at se den megen kreativitet og entusiasme, der bliver lagt i disse butikker, hvor en passioneret person eller flere står bag. Også selvom det ikke lige er inde for rækkevidde selv at besøge stedet.

  Hilsen og godt nytår
  Dorte

  SvarSlet
 15. Ja da! Det givet rigtig megen inspiration. Kh Lone

  SvarSlet
 16. Jeg vil glæde mig til at se, hvad du finder af sjove, finurlige steder rundt om i Danmark. Godt nytår og tak for al din inspiration.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 17. Ja tak, bliv endelig ved med at vise billeder og skrive om spændende butikker. Jeg holder meget af at at besøge brugskunst butikker og specielt hvis også der er blomster.

  SvarSlet
 18. Jeg vil elske af du deler mere med os ;)

  SvarSlet
 19. Det er dejligt med information om finurlige butikker blandt alt plantestoffet. Tidligere på måneden var jeg faktisk forbi butikken, der var mange fine sager.
  En tur rundt i Lyngby er altid et besøg værd - i modsætning til Rødovre, hvor jeg bor!
  I dag var jeg et smut i Rue Verde i København, det er altså også guf, selv om det er en helt anden genre.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia - ja Rue Verde er en skøn butik. Med interiør så let, lyst og nordisk ...

   Slet
 20. Kære Claus Dalby! En fantastisk ide.Du gør os stolte af at være dansker.At vores lille land har så meget unikt at byde på.Venligst Birgit Nouri.

  SvarSlet
 21. Det er jo fantastisk så mange fine butikker med kunsthåndværk mm, der er rundt omkring - og det er kun meget få af dem, jeg kender til. Så det er dejligt hvis du fortsat vil fortælle om disse steder, så kan det være man kan besøge nogle af dem , nå vi kommer rundt i landet. HIlsen Lene Nyk F

  SvarSlet
 22. Jättebra med tips om trevliga butiker! Skulle det kanske vara möjligt att "samla" dem (länkarna till butikerna) under en egen rubrik här på din hemsida? Då kan man lätt gå in och få tips när man har lust till en shoppingtur.
  Med önskan om en God Fortsättning!

  SvarSlet
 23. Jeg vil rigtig gerne kigge med i butikker du besøger :o)
  Rita

  SvarSlet
 24. Jeg har været rigtig glad for at kigge ind i alle de dejlige butikker du har besøgt. Jeg vil også benytte lejligheden til at sige tak for en fantastisk og flot "dagbog". Jeg glædes hver dag ved, at følge med i din have og alle de gode råd, du så rundhåndet deler ud af.
  Hilsen og godt nytår
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 25. Der er rigtig spændende og inspirerende at kigge med.
  Rigtig Godt Nytår Claus.
  Venlig hilsen Heidi O.

  SvarSlet
 26. Det vil da absolut være en fantastisk ide! - Om det er godt for penge pungen ved jeg ikke... ;-) Hø hø
  Sikke en skam jeg ikke kender denne butik, jeg kommer ellers jævnligt i Lyngby.
  K.Gro

  SvarSlet
 27. Hej Claus

  Elsker at lade mig inspirere, så det er en idé jeg absolut kun kan bifalde. Glæder mig allerede :-)

  /Tina

  SvarSlet
 28. Jamen det er da en fantastisk idé Claus; jeg har allerede nu handlet på nogle af de sider du har fortalt om, og glæden ved at både se og måske kunne erhverve sig nogle af de skønne ting, er stor.
  Rigtig godt nytår herfra. Mange nytårshilsner

  SvarSlet
 29. Hej Claus,
  det ville være fantastisk, og som Ingela ovenfor også foreslog.. (ligesom jeg selv tidligere i måneden) ville det være en stor hjælp, hvis du samlede dine butiksbesøg under en særskilt fane her på bloggen..
  Så kunne man planlægge at se spændende butikker, gallerier og specialplanteskoler, når man tog på tur rundt i landet.
  Det ville helt sikkert gavne alle disse små ildsjæle og iværksættere, som ikke har samme muligheder som store kæder for at gøre opmærksom på deres fantastiske steder..
  Bare et forslag :-)
  Godt nytår til alle
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære SuK og Ingela - jeg opretter en fane, der hedder 'Spændende butikker'.

   Slet
 30. Rigtig fin ide. Ville være godt hvis det blev geografisk inddelt...
  Mvh Josefine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Josefine - det kan jeg ikke tilbyde.

   Slet
 31. Hej Dalby. Det vil være spændende, hvis du fortæller om de dejlige steder du besøger. Måske jeg kan være heldig, at komme forbi nogle af stederne..... Beundrer dine flotte billeder du deler med os, du må have et godt kamera, i dette triste vejr, er det meget svært at få gode billeder, de er så gode klare, Uh, glæder mig til din julebog i 2014. Godt nytår til dig og dine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt med et godt kamera. Men husk også, at øvelse gør mester. det handler jo ikke blot om at skyde ...

   Slet
 32. En super ide, det vil jeg glæde mig til...

  SvarSlet
 33. Hej Dalby. Det vil være spændende, hvis du fortæller om de dejlige steder du besøger. Måske jeg kan være heldig, at komme forbi nogle af stederne..... Beundrer dine flotte billeder du deler med os, du må have et godt kamera, i dette triste vejr, er det meget svært at få gode billeder, de er så gode klare, Uh, glæder mig til din julebog i 2014. Godt nytår til dig og dine

  SvarSlet
 34. Kære Claus.
  Det er dog et skønt tilbud, som jeg vil bifalde og se frem til.
  Tusind tak fordi du vil dele, og også har tiden til det. Wuauw hvor lækkert.
  Knus Iris.

  SvarSlet