Lige siden jeg var barn …

… har jeg interesseret mig for godt kunsthåndværk og lavet ting med mine hænder.

 

p090

 

Derfor var det også helt naturligt, at hobbybøger blev hovedudgivelsesområdet, da jeg for små tredive år siden besluttede mig for at starte forlaget Klematis.

 

Jeg plejer - lidt ubeskedent - at sige, at jeg dengang ramte en guldåre, for der viste sig at være et fantastisk behov for spændende gør-det-selv-bøger med smukke billeder.

 

p053

 

På Klematis udgiver vi stadig hobbybøger, men den sidste halve snes år har markedet ændret sig en del, fordi man nu kan finde så mange ting på nettet.

 

p078

 

Men når jeg falder over noget helt særligt, jeg udgive det.

 

Billederne her er fra en helt ny bog, Fletværk, der er skabt og skrevet af Anna og Lene Schepper, mor og datter.

 

p118

 

Tror, at I vil give mig ret i, at det er helt utroligt, hvad de kan frembringe af farvet papir.

 

Se hele bogen her. Og besøg Anna og Lenes blog her.

 

image

33 kommentarer:

 1. Hold da op....De er FANTASTISKE. Den bog ser spændende ud. Forstår godt at du faldt for det. Iøvrigt er det nogle smukke farvesammensætninger med blå, guld og gul. Og pink, rød og gul. Så friskt og nyt.

  SvarSlet
 2. Hvor er de dygtige..det ser så flot ud..:-)
  Man skal være meget fingernem for at lave sådan noget.
  Er sikker på at bogen er flot og spændende...-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet

 3. Kære Claus.
  Det er helt fantastisk fletværk, tænk at nogen kan fremstille sådan fine ting.

  Tak for en dejlig udsendelse i aftes.
  Det er et smukt landskab, du fik lavet og genialt at samle de smukke pinde til træer.
  Kærlig hilsen John og Eliane.  Må vi låne lidt plads til et lille pip:

  Vi er kede af det, for det er med undren og dyb skuffelse, at vi har læst to indlæg, der kalder os for "rygklappere, der giver overdreven ros" og for "spytslikkere".
  Vi er blot taknemlige for alle de smukke billeder, dejlige steder og al den inspiration vi får gennem Claus´ blog og vi vil gerne vise ham, at vi værdsætter det.
  Vi danskere er utrolig dårlige til at rose hinanden og når nogen gør det, bliver de kaldt grimme ting.
  Det sårer dybt, når den ros man giver, kommer fra hjertet.

  Venlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Det er virkelig et smukt og spændende univers du her introducerer os for med denne bog, tak.
  Vi bor i et område, hvor vi i ofte får besøg af 'voksne' luftballoner, der flyver/svæver, hvis ikke direkte over haven, så meget tæt på. Det er fascinerende, så jeg er specielt forelsket i bogens udgave af disse.
  Jeg må i tænkeboks, tør jeg udfordre min evne til at flette disse, når jeg nu ved at jeg har ti tommelfingre og en snert af utålmodighed - vi må se.
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 5. Det ser ud til at være en rigtig flot bog.

  SvarSlet
 6. Super flot bog.Utroligt hvad papir
  og mattematik kan blive til.Tillykke med ednu en flot bog.
  venligst Birgit Nouri.

  SvarSlet
 7. Det var da en spændende bog - sikke flotte ting. Jeg er også fascineret af kunsthåndværk - og håndværk, der er godt udført.
  Jeg hører til dem, der ikke får kommenteret så ofte, men når jeg får tid kigger jeg gerne med på din blog som den første. Her er nemlig altid inspiration at hente og smukke billeder. Men som regel har jeg en utålmodig 3-årig der hiver mig i ærmet, ellers er jeg på arbejde... det er svært at finde alene-tid til at blogge - og kommentere.
  Julehilsener herfra

  SvarSlet
 8. Jeg må tilslutte mig - det er virkelig utroligt, hvad der kan fremstilles af papir. Smukt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Jeg ved godt, at dette ikke har med flettet papir at gøre, men jeg MÅ altså lige fortælle, at jeg her i weekenden så, at min ene hvide Julerose Niger har fået blomster, der titter op af jorden - SKØNT. Så bliver der nok alligevel forår igen engang.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Vilket fyrverkeri och flinka fingrar./Merja

  SvarSlet
 11. Hvor er det ærgerligt, at man med årene er blevet så fummelfingret, at man ikke mere kan flette nogen af disse smukke ting, men flot bog.
  Ligeledes en fin udsendelse i aftes.
  Kh Ida

  SvarSlet
 12. Kære Claus,

  Tusinde tak! Den bog nåede lige med på ønskelisten inden den bliver sendt ud til den nærmeste familie senere i dag. :D

  Jeg må sige at jeg godt nok elsker bøgerne der bliver udgivet hos dit forlag. Fortsæt det gode arbejde! (Ellers har jeg ikke noget at ønske mig til næste år.)

  Mvh Carol

  SvarSlet
 13. nææ!
  Så artig da. Dere er så mye flinkere med papirklipp i Danmark enn vi er i Norge, men dette var jo noe helt nytt må jeg si!

  Satt faktisk og tenkte på deg og hobbybøker i går. Oversetter og gir dere ut utenlanske bøker på Klematis? Der kom i år ut en god norsk jule-hobbybok jeg tenker du kunne like. Den heter rett og slett "God jul" og jeg veit de tenker på å få den utgitt i Norden.

  SvarSlet
 14. Så fine billeder. Jeg håber bogen bliver en succes for det er vigtigt at holde liv i vores kreative lyst og kunnen. Det ville være så trist hvis alt vat købt færdigt. Også her smiler små hvide juleroser frem ved hækken. God decemberdag Lise

  SvarSlet
 15. Hvor er det en flot forside og hvor ser det sjovt ud :-)

  @John og Eliane:
  Tag det ikke personligt! De folk der tror at I, jeg og andre der kommer med hyppige kommentarer, gør det fordi vi på rigtig spytslikker-vis vil opnå et eller andet eller tage os ud eller hvad de nu tror, de ved ikke bedre.

  Jeg ved at Claus ved, at jeg mener det helt oprigtigt hvad jeg skriver, og at han ved at jeg primært skriver det til ham og ikke alverden. Og det er godt nok for mig - så kan alle andre mene hvad de vil om mine kommentarer.

  Det der med at give hinanden plads til at være forskellige og kunne rumme forskellige attituder, det gælder også her på en blog. Vi er alle meget forskellige til trods for den fælles interesse omkring haven - og det skal der være plads til.
  Derfor, lad være med at tage det nært når andre går jer lidt tæt på, det siger mere om dem end det siger om jer.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 16. Det kribler i fingrene efter at prøve noget andet end at flette julestjerner, som jeg ellers er meget glade for.

  SvarSlet

 17. Nøøj, nogle flotte flettede ting, du her viser.

  Det minder mig om, at sidste år var jeg med til at flette fine hjerter, som pynter i julevinduerne på herregården Nr. Wosborg. Men de var det rene barnemad i forhold til ovennævnte.

  Kære Claus - tak for endnu en fin juleudsendelse i aftes. Jeg synes heller ikke man skal hænge mistelten op - men det er nu mest fordi jeg synes, det altid er de forkerte, der stiller sig under den ha, ha.

  SvarSlet
 18. Kære John Og Eliane

  Slige kommentarer skal I ikke bryde jer en tøddel om. Janteloven lever beklageligvis i allerbedste velgående her i vores lille land. Man skulle nødigt tro, at man er noget. Og det er faktisk sørgeligt. Meget endda. Jeg selv hylder forskelligheder i mennesker samt folk, som er klogere, mere kreative, dygtigere osv. osv. Hvis vi spredte lidt mere ros, smil & glæde omkring os, kunne det være, at livet ville tilsmile os selv noget mere og - ikke mindst - gøre livet sjovere. Selv har jeg ikke i sinde at holde op med at begejstres og give udtryk for det ;-)

  Kære Claus

  Undskyld at jeg løb med dit emne. Det er nogle flotte ting du viser. Beklageligvis er min tålmodighed og tid for ringe til at kaste mig ud i flettekunsten. Derfor kan jeg da godt beundre dem. *smil*

  SvarSlet
 19. Havde da aldrig i min vildeste fantasi, tænkt at dette kunne lade sig gøre. Simpelthen FANTASTISKE flotte ting. Godt gået

  Charlotte, Øerne, Helsingør

  SvarSlet
 20. Det er virkelig imponerende, håndværk og kreativitet i forening. Jeg har tålmodigheden til at flette selv meget kringlede julehjerter, så dette fænger an. Bogen er noteret og bloggen ligeså
  Henrik

  SvarSlet
 21. "Fletværk" ser fantastisk ud. Denne bog må vist blive et julegaveønske.

  SvarSlet
 22. Imponerende!!

  Tanker fra

  Anette

  SvarSlet
 23. Wow hvor er de flotte... Det kræver et kreativ gen, at udtænke den form for kunst :D

  SvarSlet
 24. Kunst! Når det er flottest DE er dygtige. Det må prøves

  ...og hyggeligt i går aftes, de 10 min. Er alt for lidt tid. Det må DR gøre bedre mindst 30 min. Af gangen. Du kan sagtens finde ideerne til at fylde tiden ud ;-D

  SvarSlet
 25. En rigtig spændende bog. Flotte og finurlige figurer i skønne farver. Enkelte af modellerne ser ikke så svære ud, og det virker som om, der er udførlige vejledninger til.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 26. Så kom der lige en ny bog på ønskesedlen.

  Om tålmodigheden så rækker til de fine ting, er en anden sag.

  Maibritt H

  SvarSlet
 27. WAUUUUW!!! - hvor er det flot! Gad vide, om jeg ville have tålmodighed til dette fletværk ...(?) Må afprøves på et tidspunkt!
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 28. orv liige en bog til på ønskelisten. Jeg elsker at flette stjerne hjerte osv. For et par år siden fik jeg et par bøger om fugleflet, ren lækkeri,men det første bind mangler, var det ikke noget for dig at "overtage" til at udgive igen Claus? hihi
  flethilsner Gunvor

  SvarSlet
 29. Ja det er helt utroligt så fine ting de kan lave. Ikke lige noget en fummelfingret som mig kan hitte ud af men jeg nyder alligevel at se hvad de kan fremtrylle.

  Jeg tror du har ret med hobbybøgerne. Det er faktisk sjældent jeg ser en hobbybog eller et blad for den sags skyld hvor ideerne ikke er nappet fra blogs. Sådan er det ikke med dem. Deres ting er helt unikke.

  SvarSlet
 30. Kære John og Eliane - I er sammen med andre nogle af de mest skattede og flittigste kommentatorer her på bloggen. Tag jer ikke af, hvad andre skriver. Jeg gør det ikke.
  Hyggeligt, at I kom omkring Vejle forleden. Kh Claus

  Kære Hannemor - det er da et af naturens mirakler. Herligt, at det stadig er så mildt.

  Kære Carol - du kan tro, at vi fortsætter.

  Kære Anne - kan du ikke sende et link. Så kigger jeg på det.

  Kære Lisbeth K og Nette - fine svar.

  Kære Gunvor - kender godt bogen. Tror ikke rigtigt, at det er noget for os, når den har været udgivet på et andet forlag tidligere.

  SvarSlet
 31. Hej Claus
  Var på biblioteket i dag og fandt en masse af bøger fra klematis Forlaget, dem måtte jeg bare have med hjem,
  Og jeg må sige at alt som i udgiver fra jeres forlag ,er så lækker i kvaliteten med fantastiske billeder, så ønskesedlen er skrevet
  Med venlig hilsen
  Bodil ,Hasselager

  SvarSlet
 32. Wow det er jo en fantastisk bog. Det kunne jeg godt finde på, at gøre efter!
  K.Gro

  SvarSlet