Mon I har prøvet …

… at dyrke grå græskar? Ved godt, at græskarret ser cremefarvet ud på billedet, men det er altså gråt.

 

claus20131031_185146

 

Desværre tror jeg ikke, at de grå græskar er ligeså ’villige’ som de orange. Eller …?

 

Jeg har sagt til Bilka, at jeg synes, at vil skal have dem på programmet næste år.

24 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Det lyder godt,de er meget smukke.Det ser flot ud med alle lysene,og græskar imellem,smart ide at lægge det på en krans af lav
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 2. Det er absolut en god ide Claus! Jeg har endnu ikke prøvet de grå græskar, men jeg må også indrømme at jeg ikke havde tænkt på at bruge dem lige så kreativt som du gør. Jeg glæder mig virkelig meget til aftenens program og håber på at få inspiration til havens belysning som jeg endnu ikke har haft mod på.

  Mvh Vera

  SvarSlet
 3. Den er med i mine overvejelser til næste år, det gælder om at have noget som naboen ikke har

  SvarSlet
 4. Hej Claus

  rigtig flot med græskar mellem jule pyntningen.
  Fra en rigtig græskar freak, der dyrker bl.a. grå græskar.

  Hjemmeside: Conniegade.dk

  SvarSlet
 5. De grå græskar er fantastisk smukke.Har for mange år siden malet et af slagsen ,skiftevis sort og guld.Her brugte jeg spritbejse og bladguld.Græskaret holdt i mere end et år.Men naturel er de også flotte.Glæder mig til tv i aften.Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Jeg har prøvet det ja, med varierende (u)held. De orange altså. Hvis ellers ikke, jeg har fået forlagt frøene, så skal jeg næste år prøve at dyrke nogle gråblålige nogle. Kan ikke lige huske navnet. Og jeg må så tilstå, at det slet og ret er vandvid, for faktisk skal de helst dyrkes under glas. Men så igen - det skader jo ikke at prøve...

  Tror det er første år, jeg ser græskar til jul (eller måske havde jeg bare tankerne andre steder sidste år). Min yngste datter har taget et orange græskar til sig og givet det guldspray hist og pist (og det var ikke min, men hendes egen idé)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Kære Claus. Det grå græskar er vildt flot. Bestemt på min must liste til næste år. Glæder mig til udsendelsen i aften. Kh. Heidi Thye

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  De grålige græskar er meget smukke - især her op til jul, hvor de orange kan virke lidt for anmassende i farven. Lyder dog som en fantastisk ide at guldspraye et orange græskar, som Zeps datter har gjort :-)
  Alletiders ide at få Bilka til at sælge dem, for ellers er de vist ikke sådan lige at få lagt hånd på - har i hvert fald ikke set dem nogle af de steder, jeg handler. Hvor mon du har dine fra?
  Jeg glæder mig meget til dit "lysshow" i aften - en fuldstændig magisk stemning du har skabt i din have!
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 9. That grey pumpkin is certainly different. I am so accustomed to the orange pumpkins, and white ones. I went over some of your past postings, the recent one with the lights reminds me of the many homes here that are decorated with lots of lights. It is the season!

  SvarSlet
 10. De er så super fine de grå græskar, så den er jeg med på.
  god aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 11. Det lyder fantastisk, og græskarret på dit billede er rigtig smukt !
  Jeg ville også gerne kunne dyrke hvide store græskar og sart grønne, som også findes i USA .
  Glæder mig til i aften,- dine udsendelser skulle have varet mindst 1/2 time hver gang!!!
  k.h. Dorthe

  SvarSlet
 12. Eventyrligt og surrealistisk - flot med noget anderledes julepynt.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Jatak - jeg er helt klar til de grå græskar.
  Pyntegræskar har så mange anvendelsesmuligheder som udsmykning i boligen.
  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 14. Ja tak til grå græskar :-)
  De er smukke - men ikke nemme at købe. Hverken som planter eller som "færdig frugt".
  mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Der er så mange smukke græskar, her er bare lige koldt nok til at dyrke dem - I hvert fald har jeg aldrig rigtig haft held med mig, men det behøver ikke at være klimaets skyld :-)
  jeg har nu 3 optagne udsendelser tilgode I "banken", jeg glæder mig til at se dem alle på een gang (og så sikkert een gang mere)

  hilsen Anne marie

  SvarSlet
 16. Kære Sweetpumpkin

  Tusind tak for en helt eventyrlig lysfest på DR1. Når udsendelserne kører, sidder man totalt tryllebundet og glemmer helt at trække vejret. Aldrig før har 10 minutter føltes SÅ korte.

  Som sædvanligt var det vidunderligt, at få et kig ind i juleristens funklende og forunderlige juleunivers.

  Tusind tak fordi du på alle måder lyser op her i vintermørket, kære Claus. Nu er der kun 12 dage til lyset atter vinder over mørket og SÅ skal der også holdes lysfest her på matriklen.

  Rigtig god jagt på julestemningen i det fynske og sjællandske. Glæder mig meget til at følge dig på din julemission.

  Knus


  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Endnu en gang har du vist os lidt af dit vidunderlige juleeventyr.

  Man bliver totalt trylle bundet af hele denne herlighed så man glemmer alt om tid og sted. Godt man kan gense det her på nettet, for det går alt for hurtig og man vågner brat op og tror man har siddet og drømt..

  Jeg kan ikke mindes at jeg på noget tidspunkt har set noget så smukt som hele din eventyrlige indgang. Alle de forskellige vækster med lys og alle de skønne islygter sætter prikken over iet. Det er bare så flot.

  TUSIND TAK FOR KIKKET.

  God juletur til fyn og sjælland.

  Rigtig god dag til Mors, Ringkøbing, Odense, luftkaptajnen og ikke mindst til Risskov og dig Claus.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Ja jeg har haft disse græskar i sommer. Købt hos Impecta ( Myskpumpa "Musque de Provence" ) Og det var IKKE mange græskar jeg fik. Men de var smukke, var de.
  Jeg gav nogle planter væk, i foråret. Der var en der fik flere og en der ikke fik et eneste græskar. Så ja udbyttet er ikke stort, hvis der er et. Meeeen det er bare så smukke græskar man får. Og jeg fik også at vide at de smager godt. Jeg nænnede nu ikke at skære i dem, hos mig var de "kun" til pynt.
  Selvfølgelig skal Bilka da ha dem på programmet til næste år, synes jeg ;)

  Dejlig inspiration man altid får på din blog. Og ja, bliv ved. Jeg er ikke på fjæsbog så det er dejligt at følge med på bloggen.

  Mange julede havehilsner
  KM fra Bogø

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære KM - ja, jeg tænkte nok, at de grå var lidt mindre frodige. Men skønne er de!

   Slet
 19. Kære Claus.

  Jeg som ellers aldrig drømmer, har rigtig fået gang i drømmeriet:-). Nu ved jeg ikke, om det skyldes, alle de drømmedejlige julerier, jeg bliver udsat for fra din side - men det tror jeg da helt sikkert:-).

  I lørdags var jeg på Aros - mest for at se dronningens og prins Henriks kunst. Natten før vi skulle afsted, drømte jeg, at dronning Margrethe skulle holde fødselsdag. Hun var kommet i tanke om, at nu ville hun prøve at holde en helt almindelig dag - med helt almindelige mennesker, og vi skulle alle komme med hjemmelavede ting.

  Nu har hun selv for år tilbage inspireret mig til decoupage, så jeg lavede en meget fin een til hende. Min "kunst" nåede jo ikke hendes til sokkeholderne - men hun blev meget glad. Måske fordi hun var inspirator:-).

  I nat drømte jeg så, at man kunne vinde en dag med dig, Claus. Du kom simpelthen med bilen fyldt op med de lækreste ting og sager og gik i gang med at pynte op. Oh, la, la... hvor blev det flot. Så flot at det halve af byen kom og ville se det, og Dagbladet og TVMidtVest ville også have lov at fotografere og filme.

  Gad vide, hvad min næste drøm vil handle om: Måske at TANTE GRØN, Paw, Pia og alle I andre jeg "kender" derude også dukker op og vil se Claus' udsmykning. Hvem ved?

  Rigtig god dag til jer alle derude i tågen.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 20. Kære Claus.

  God idé at Bilka kan få de grå græskar hjem til næste år. Jeg prøver hvert år at finde nogen rundt omkring, men det er ikke så nemt, og de kan også være lidt dyre. De er bare så flotte. Jeg har et par stykker, som jeg har taget ind her i julemåneden, og de holder sig flotte endnu. De er dog ikke så "knudret" som dine, men fine nok.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 21. Den skal jeg prøve at dyrke næste år. Jeg dyrker mange forskellige græskar hver år, så jeg kan fråse i efterårshaven i både dekorationer, stilleben, krukker, baljer og kasser. Elsker græskar.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet